Справа в тому, що товщина металу - 10 мм, а в мене апарат SSVA mini Самурай до 160 ампер, тобто призначений для 3ки та іноді 4ки.
Отже , щоб гарно вийшло, мабуть, потрібно зробити Х подібні грані на стиковому з'єднанні та плюс проміжок 2мм.
Варити електродом 4мм з 2х сторін. Чи може я щось не так вказав?
Який струм поставити для початку, щоб не вийшло пропалу або непровару?
Підкажіть, а як до болта приварити ручку, наприклад інший болт, чи з металевої стрічки вирізати болгаркою краще квадратний (прямокутний) стержень 50-60мм довжиною і обточити з країв до круглого.
Як краще приварити гайку до металевої стрічки, щоб вона трималася і естетично було, без наплавлення лишнього?
У Вас шайба тримається за рахунок висверленого отвору у болті в якому нарізана внутр різьба та винтика короткого.
Шайба може крутитися та змінювати кут нахилу, тобто вона "плаваюча". Так виконані і заводські струбцини.
Так значно краще, я вже переконався з власного досвіду на своїй саморобній струбцині з швелеру, де все фіксовано.
Проблема в тому, що різьбу я ще не нарізав, не було такого досвіду.
Необхідних інструментів - плашок, мечиків, тримачів для них, різьбоміра в мене немає.
Думаю, а може зробити на кінці болта менший діаметр, вирізати та обточити з металу 2мм , що в мене є шайб та за рахунок електроду 2мм зробити щось подібне до закльопки, "капнути" металу.
Або знайти / вирізати гумове кільце-прокладку та надіти/приклеїти щільно на кінчик болта. Шайби повинні крутитися, але не злітати з болта.
Не знаю чи вдасться це втілити на практиці.
А правильно я заварював пропали чи ні?
А то я думаю там міг шлак затікати і в металі є шлакові включення, що не добре.
Можливо потрібно робити 1 коло наплавлення, а потім зняти шлак і таким чином робити до кінця заварення?