+ Ответить в теме
Показано с 1 по 10 из 98

Тема: Вопросы светилам сварочного дела от новичка

Комбинированный просмотр

Зарегистрированный
    Поблагодарили 12 раз(а) в 7 сообщениях
    Справа в тому, що товщина металу - 10 мм, а в мене апарат SSVA mini Самурай до 160 ампер, тобто призначений для 3ки та іноді 4ки.
    Отже , щоб гарно вийшло, мабуть, потрібно зробити Х подібні грані на стиковому з'єднанні та плюс проміжок 2мм.
    Варити електродом 4мм з 2х сторін. Чи може я щось не так вказав?
    Який струм поставити для початку, щоб не вийшло пропалу або непровару?

Підкажіть, а як до болта приварити ручку, наприклад інший болт, чи з металевої стрічки вирізати болгаркою краще квадратний (прямокутний) стержень 50-60мм довжиною і обточити з країв до круглого.
    Як краще приварити гайку до металевої стрічки, щоб вона трималася і естетично було, без наплавлення лишнього?

У Вас шайба тримається за рахунок висверленого отвору у болті в якому нарізана внутр різьба та винтика короткого.
    Шайба може крутитися та змінювати кут нахилу, тобто вона "плаваюча". Так виконані і заводські струбцини.
    Так значно краще, я вже переконався з власного досвіду на своїй саморобній струбцині з швелеру, де все фіксовано.
    Проблема в тому, що різьбу я ще не нарізав, не було такого досвіду.
    Необхідних інструментів - плашок, мечиків, тримачів для них, різьбоміра в мене немає.
    Думаю, а може зробити на кінці болта менший діаметр, вирізати та обточити з металу 2мм , що в мене є шайб та за рахунок електроду 2мм зробити щось подібне до закльопки, "капнути" металу.
    Або знайти / вирізати гумове кільце-прокладку та надіти/приклеїти щільно на кінчик болта. Шайби повинні крутитися, але не злітати з болта.
    Не знаю чи вдасться це втілити на практиці.

А правильно я заварював пропали чи ні?
    А то я думаю там міг шлак затікати і в металі є шлакові включення, що не добре.
    Можливо потрібно робити 1 коло наплавлення, а потім зняти шлак і таким чином робити до кінця заварення?

Зарегистрированный
    Поблагодарили 103 раз(а) в 78 сообщениях
    Цитата Сообщение от vga Посмотреть сообщение
    Справа в тому, що товщина металу - 10 мм, а в мене апарат SSVA mini Самурай до 160 ампер, тобто призначений для 3ки та іноді 4ки.
    Отже , щоб гарно вийшло, мабуть, потрібно зробити Х подібні грані на стиковому з'єднанні та плюс проміжок 2мм.
    Варити електродом 4мм з 2х сторін. Чи може я щось не так вказав?
    Так всё правильно, 10мм многовато но що маємо то маємо. ток всегда нужно подбирать, аппараты у каждого разные, мне например чтоб варить четвёркой почти на мах. а нерж или чугун и того мало. На электродных пачках написано рекомендуемый ток в каких пространственных положениях, а дальше уже личные навыки и прочие тараканы. на ручку пойдёт всё что угодно, длина по специфике применения, у меня короткие так-как приходилось работать в ограниченном пространстве, круглые чтоб можно было одеть трубку для у селения зажима. Гайку варить с зазором желательно выставлять по центру и чтоб края полосы не выходили за края гайки и наоборот, в крайнем случае обработать болгаркой или напильником, также можно поступить если св. шов получился не эстетичным.
    Если нет определённого опыта не проблема, нужно просто брать материал и и расходники с запасом, наприм. штук 5 болтов, свёрл, метчиков и т.д. и т.п. А ваще как вам нравиться так и делайте и обязательно поделитесь своим опытом. Рекомендую не обтачивать край болта а просто приварить шайбу выше края.Нажмите на изображение для увеличения
Название: без резбы.png
Просмотров: 185
Размер:	16.1 Кб
ID:	3897вот как-то так. Прожоги по кругу не завариваю продолжаю дальше варить тока с большими отрывами, если уж очень широкий прорез то на края наплавляю и снова же с отрывом, правильно это или нет, такой инфой не владею, мне так лучше. Желаю успехов.
    Миниатюры Миниатюры Нажмите на изображение для увеличения
Название: без резбы.png‎
Просмотров: 141
Размер:	18.5 Кб
ID:	3896  

3. Пользователь сказал cпасибо:

vga (08.10.2015)

4. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

+ Ответить в теме

Ваши права