+ Ответить в теме
Страница 8 из 13 ПерваяПервая ... 6 7 8 9 10 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 71 по 80 из 133

Тема: Китайский MIG/MMA, что можно сделать?

Комбинированный просмотр

Зарегистрированный
    Поблагодарили 68 раз(а) в 56 сообщениях
    А ДЛЯ ЧЕГО ТОГДА ФОРУМ?
    Ну так изначально было озвучено - на балласт прицепить, оценить показания. Балласт о многом информации дать может. Заодно и направление поиска неисправности, если они есть.
    По поводу схем... Точных схем нет, но все типовые решения всегда в свободном доступе. Но если что-то эксклюзивное.... Помню, с пол года назад, тут один парень почти всю управу аппарата тихо и спокойно срисовал и выложил, а тут уже искали решения....

Пришлю в ремонт, не пришлю.... Так, наверное уже и не возьмутся.

2. Пользователь сказал cпасибо:

Qwazar (24.12.2021)

Зарегистрированный
    Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении
    Цитата Сообщение от mayachka Посмотреть сообщение
    А ДЛЯ ЧЕГО ТОГДА ФОРУМ?
    Ну так изначально было озвучено - на балласт прицепить, оценить показания. Балласт о многом информации дать может. Заодно и направление поиска неисправности, если они есть.
    По поводу схем... Точных схем нет, но все типовые решения всегда в свободном доступе. Но если что-то эксклюзивное.... Помню, с пол года назад, тут один парень почти всю управу аппарата тихо и спокойно срисовал и выложил, а тут уже искали решения....

Пришлю в ремонт, не пришлю.... Так, наверное уже и не возьмутся.
    Вибачте, але перед тим, як тут "всім трахать мізки" я обшарив великий об'єм інтернета, і виявилося, що проблема у всіх таких апаратів, на плату напаяний НАХАБНО провід від потенціометра "швидкість подачі", апарат на нього не реагує,а швидкість регулюється одночасно з напругою "хоча ручка і підписана "ток МІГ".
    саме це продемонстровано на "відремонтованому по бистрячку" авторитетним майстром Станіславом, для якого то здалося норм. І тут всі майстри почали волати про стенд, баласт....... навіть не розбираючись в суті, не треба мати показники стенда, аби зрозуміти, що "логіка не працює", якщо тиснеш на газ, а машина стає, а при натисканні на гальма вона набирає швидкість, карбюратор тут ні до чого, і двигун на стенді перевіряти не треба і свічки міняти не допоможе, навіть піддути колеса не допоможе, треба дивитися куди підключені педалі!
    Це я вже по "понь'ятному", бо по нормальному не виходить. то ж я задав просте питання, чи є в когось схема і чи хтось тоє поборов. до чого тут повчання, звинувачення, що я не розумію ниць ніфіга.....
    то ж я прийшов до висновку, що я не довіряю цим спеціалістам, чи то як професіоналам, чи то як добродіям. перші перепаяють по черзі все, так що й дорожки на платі повідлітають, другі почнуть міняти "все, накручуючи ступінь ремонту".
    Єдине в чому я не розуміюся в справі ремонту зварювального обладнання, то в досвіді саме зварювальників, в решті, я чудово справляюся з тим, щоб зібрати контроллер для БК двигуна, блок живлення для СНС верстата на пів кВт, написати програму для контроллера для керування якоюсь хрінню, чи передавач для системи дистанційного керування.
    Я авіамоделіст з 14и років, інженер, кілька років працював головним інженером на заводі хімічного обладнання, під кінець ставили на виробництво і випускали вагонцистерни і вагонплатформи, то і в зварюванні я чітко розуміюся, єдине що "рука не набита"трохи більше після мене зачищати, алеЩО НА ЩО ВПЛИВАЄ, ЧОМУ НЕПРОВАР І ЩО НЕ ТАК- то мій фах.
    не можна робити цю роботу тупо не тримаючи в руках держача електрода чи мунштука напівавтомати, і я чітко розумію, що відбувається в середині оттого інвертора. от тільки я не маю досвіду, як китайці реалізовують зазвичай керування отими простими в роботі ШИМами, розбиратися довго, тож простіше спитати, я так само допомагаю іншим, ремонтникам щось підчерчую, щось раджу як відновити зношені вузли, діагностую, тут капєц, заміна, і не за гроші, гроші я заробляю, а просто, колись я до них звертаюся, вони мені в чімось допомагають.
    Пацанятам в моделізмі допомагаю, не дивлячись на їх абсурдні проблеми з висоти свого кмс, я був таким же, і мій син до когось звернеться.......
    Тут я стикнувся з "міжсобойчиком" нарцисів, і я не помітив фаховості ( в більшості), бо описана проблема конкретного апарата зводиться до стенду, як в анекдоті:
    "доповідь голови сільради:
    Шановні односельці, в позаминулому році ми посіяли 20 Га буряків- все з'їв довгоносик. В минулому році ми посіяли 40 Га буряків-все з'їв довгоносик. В цьому році ми плануємо посадити 100 Га буряків!, хай подавится, погань носата!"

4. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

Зарегистрированный Аватар для Qwazar
    Поблагодарили 1,557 раз(а) в 826 сообщениях
    "Так, наверное уже и не возьмутся"
    Этот клиент вытрахает мозги даже если аппарат будет вылизан . На месте местных мастеров я бы с ним не связывался
    Патон ВДИ - 200Р (Цифровой) ,
    Атом I-180 MIG/MAG New ,
    MCU MIG-200 PULSE PRO

Зарегистрированный
    Цитата Сообщение от Qwazar Посмотреть сообщение
    "Так, наверное уже и не возьмутся"
    Этот клиент вытрахает мозги даже если аппарат будет вылизан . На месте местных мастеров я бы с ним не связывался
    то в тебе дупа сигнал дала, посудина що працює під тиском після зварювадьних робіт на корпусі повинна піддаватися повному контролю (гідровипробуванням 2.5 робочого тискі на протязі 24х годин(залежно від класу небезпечності) в разі аварії( навіть якщо хтось туди наллє водень і куритиме біля неє, тушачи бички об горловину вентеля) знайдуть шов, і вийдуть з великою імовірністю на інженера що допустив ремонт, зварювальника, що не мав допуску до зварювання апаратів під тиском, і особи, яка видала дозвіл на експлуатацію, як казав "шеф" сядуть всі!
    а чувака, що злетів на порох тушачи недопалок можуть навіть не згадати.....
    ТО ж чуйка в тебе є!

Зарегистрированный
    Вован схема з номіналами є? в студію! перед тим як лізти в плату, треба чітко розуміти, що я там шукатиму, щоб не випаювать по черзі, як Станіслав, то ту мікру, то той діод, то ті транзюки, є повірря, що вирахували імовірність з яою мавпа за друкарською машинкою просто від фонаря тикаючи на клавіші, напмше сонет Шекспіра....
    я не мавпа тож без розуміння як було і що змінили не збираюся туди лізти..

Зарегистрированный
    Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
    Якщо я правильно зрозумів вашу проблему, вона полягає в тому, що при збільшенні швидкості подачі дроту не добавляється струм, а збільшується напруга? Логіка роботи апарату дивна в такому разі. Розуміючи Вас як впертого спеца з метою розплутати дивну роботу апарату, особисто в мене виникає питання - чи варта вичинки шкурка в цьому разі? Розумно буде придбати дорожчий прилад з правильним процесом керування.

Зарегистрированный
    Микола, ви точно зрозуміли, саме" Логіка роботи апарату дивна", що до "чи варта вичинки шкурка в цьому разі?" вочевидь варта, плата керування, в тих апаратах, в яких вона використовується як задумано без "модернізації" цілком виконує свою функцію.
    Силова виконує свою функцію на 100% очикування. перевірино в ММА режимі.
    То ж задача банальна повернути плату до вигляду, в якому вона розроблена, тобто, перепаяти потенціометер "швидкість" туди, куди він підпаяний в "Едоні" і йому подібних, і "знайти і перервати" перемичку, якою "модернізатори" взяли з відкичь сигнал для керування шимом подачі.
    ВСЕ! і стендів не потрібно, і баластів.Показометри- то вже інша справа, як на мене. я і без них обійдуся, чи підстрою ...колись Головне- розділити керування, як і було задумано!
    Я розумію задум автора "модернізації" - товстий метал крутнув вліво, тонкий- вправо, простіше в рази, але на практиці так не працює, різні умови, то дріт інший, то треба навалить то треба делікатно, щоб не покрутило...
    Не питання в "змалювати схему", але ж її з чимось порівняти треба, або самому як пазл з елементів на платі зібрати.....от то вже гемор.
    Схема що "Вован" тикає на сусідню тему дійсно є, але тільки 3846 обв'язка, а з 494ю .....є інші апарати, але там 494+3525..... в принципі ті ж яйця тільки в профіль, якщо проєктувати з "0", та для пошуку перемички не зовсім.

Зарегистрированный Аватар для Qwazar
    Поблагодарили 1,557 раз(а) в 826 сообщениях
    Закусывать надо ))
    Патон ВДИ - 200Р (Цифровой) ,
    Атом I-180 MIG/MAG New ,
    MCU MIG-200 PULSE PRO

11. Спеціальна пропозиція для учасників та відвідувачив форуму - знижка на напівавтомати PATON! Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму: (097) 591-29-90 чи (099) 406-30-49 Обирай Патон!

Зарегистрированный
    Цитата Сообщение от Qwazar Посмотреть сообщение
    Закусывать надо ))
    ти дістав! ти по суті, хоча б слово сказав?
    Ну добре, визнаю, ти "нев...бенний зварювальник!
    Хоча на думку приходять слова Л Подерев'янського з "павлік морозов" : "таких.......часто бачу я, що кажуть всім Я ГУРУ, Я УЧІТЄЛЬ, несіть мені мерщій по 3 ребля, за то я медрості надам вам до х....я, а сам слова читає по складам, і голосно пердить в компаньї дам."

Зарегистрированный
    Поблагодарили 815 раз(а) в 635 сообщениях
    Схема що "Вован" тикає на сусідню тему дійсно є, але тільки 3846 обв'язка, а з 494ю .....є інші апарати, але там 494+3525..... в принципі ті ж яйця тільки в профіль, якщо проєктувати з "0", та для пошуку перемички не зовсім. Это что бы уважали труд нормальных мастеров по ремонту - мне нужно было срочно отремонтировать полуавтомат и потратил я в прямом смысле трое суток что бы его отремонтировать, как оказалось там не было одного соединения на плате - всего лиж капля припоя восстановила полную работоспособность аппарата и по сле этого ремонта было таких аппаратов с добрый десяток, а теперь сколько бы я потерял денег не сделав первый аппарат, попросту отказавшись от ремонта. Я ремонтирую дома так что временем не ограничен поэтому ремонт до упора, а точнее конечного результата. А вам дали кусок схемы, оказывается кисло вот бы сразу и всёёёёёёё, тазик я не нашёл что бы туда все схемы положить, так уж извините.

+ Ответить в теме
Страница 8 из 13 ПерваяПервая ... 6 7 8 9 10 ... ПоследняяПоследняя

Ваши права