Та я зрозумів, що ви "стьобаєтеся" але плутаєте "єжа с ужом".
З приводу теми всю не читав, достатньо було кілька дописів і фрази "надьожность повісілась".
Я вважаю, що не треба лізти з модернізацією, якщо прилад працює, "лучше- враг хорошего", можна робити модернізацію, якщо є чітке розуміння для чого.А просто "неспалося мені.....". я так не роблю і не в захваті.
В мене інша проблема, я купив не той апарат, і він не виконує мої вельми скромні потреби, а по суті не виконує свою функцію варити. То ж по суті, в моєму випадку, то якраз "боротьба з наслідками модернізації якогось "інженера" якому "неспалося...".
Проблема в відсутності досвіду "як зазвичай організовано в апаратах...." і які речурси в мене є для налаштування, адже городити випробувальний стенд на один апарат- сенсу немає, але й на "бумлазаря" не вийде.
Наша бесіда додала впевненості в тім, що , якщо немає знайомого спеціаліста, ніхто цю роботу не зробить, бо навіть не зрозуміє що від нього хочуть. Он професійний зварювальник "Кварц" чого тільки коштує...
На зараз в мене вже є розуміння як і що, схеми понаходив(при наймі схожі) , спробую. ну і трохи модернізую якжо вийде, ну "показометри" при наймі заміню на вольтметр з амперметром, вони все рівно необхідні для налаштування, є в наявності і я з ними вмію працювати.
бо "покали в конських тапках" мені і на шкалах ручок вистачить, а мигає при зварюванні сама дуга, то ж або покази реального струму і напруги, або нафіга воно треба, в мене ММА без "бликалок" і вистачає.
Після 2ї сторінки почав з кінця..........
Воно звісно смішно, але на форумі. А в житті в нас один був інтузизист, прийшов до шефа з ідеєю додавати в котли воду, приніс купку слайдів про "спалювання води" і про мессершміт, куди німці для форсажу додавали воду( вони то не просто воду, а водометанольну суміш додавали, і то для форсажу, щоб від англійських спітфаєрів втікати, але ж про це вна слайді не було), і відео, як в якогось "батюшки" біля іконки гвіздочок, на ньому пляшечка з водою і трубочка від крапельниці заходить в грубку, "батюшк" пояснює:"вода перетворюється на пару, проходить через "чудомембрану" і горить разом з дровами..."
, і ніякі мої аргументи що "вода не горить" не діяли, була дана задача "перевірити". Довелося робити установку, з кучею термометрів, ватметрів, тепломірів........
Ну в результаті то воду спалили, але на її спалювання пішло енергії куди більше ніж приріст від її горіння... Ото була трешова задачка, коли хтось ляпнув, а тобі доводити, що ото всьо туфта, та ще й так, аби жодного сумніву в твоїх словах не залишилося....
До речі, то ще один аргумент проти "віднести майстру", сам надумав сам роби.
Неправильно воду сжигали. Нужно было воду взрывать, что бы при высокой температуре она разложилась на кислород и водород, вот тогда бы бабахнуло с большим выделением тепловой энергии. И хватило бы тепловой энергии на все потребности.А то подливали в печку. Я когда служил нашёл кусок смолы ну и подкинул к углю, дневальные не разбираясь вкинули это всё в печку, чуть пожара не было, она расплавилась и начала с горящей печки на пол течь и гореть соответственно. Конечно удивлялись какой большой кусок угля - говорю им так гореть хорошо и долго будет.
![]()
Ну для розрядки, якраз правильно, є трактат 18ххроку, як в петербурзі запускали повітряну кулю на "водяному газі", там розкладення водяної пари на оксид заліза і водень при температурі 800-900 градусів, пропускаючи через "фонтанні чавунні труби засипані стружкою чавуну"
І таки літала, зараза, що правда не туди куди планували.......
а конкретно, тепер як до електронщиків питання, в мене є в наявності амперметр"звісно китайський цифровий " 50 А, якщо я його підєднаю через шунт 1х10 ( я колись робив схоже, 10 дротинок з нержавійки, 9 на пряму, а 1 через А метр......
ну тоді в мене було типу індикатора, точність не вельми цікавила, та 5и амперним А метром я міряв 30-40А, можна трохи погратися юстуванням, скажімо на 1 прямому шунті і 1 через А метр виставити 2 ампера по фікту і 1 А по А метру, ну хочаб з точністю 1-2%......
Чи не вийде намахати долю і краще придбати 300-500А вимірювач, що правда вони дорогуваті.
В мене дядько(нажаль вже на тому світі) але за юності був втіленням 2х протиленостей, з одного боку перечитав всю сільську бібліотеку, а з іншого, вчителі, одностайно , були впевнені, що його майбутнє- то тюрма......
Так от , покійна бабця розповідала, як вона "розпалила плиту в осени" в якій вони з товаришем "сушили " порох...........Дід звісно за кілька днів плиту переклав, і ще кілька днів "бабця білила кухню" , але всі сходяться в одному, БАХ був знатним!
нащастя, і дядько і дід з бабцею після того прожили довге життя.
Конечно можно сделать амперметр на любой ток, но нужен прибор другой на соответствующий ток контрольный для калибровки. Сейчас ведь нет проблем купить головку с любой шкалой и что бы на шкале головки было написано 75 мВ. На некоторых тестерах стрелочных есть предел 75 мВ. Берём шунт на сколько нужно ампер 100, 200, - 1000 Ампер и цепляем к прибору полное отклонение стрелки будет соответствовать току шунта. Шкала линейная так как головка магнитоэлектрической системы и ток постоянный, делим равномерно шкалу и получаем измеритель.
Тобто, беру шунт, ставлю ОУ, налаштовую К підсилення по каліброваному навантаженню, і виводжу на вольтметр.......той же з піднебесної, за 50 грн........
Питання що виникло в процесі відповіді, а потрібен амперметр? при роботі, на шкалі ручки буде позначки в "А", при роботі, фактичний струм стрибатиме.... то ж інформаціюдля зварювання навряд надаватиме( при наймі, в інверторі ММА а ні я, а ні Батя( він більш досвідчений зварювальник) по суті дивилися на шов, і додавали, або зменшували струм.....
може взагалі забити на вольтметри/Амперметри.........
До речі, ви маєте схеми( принцип) подібних "показометрів", як "дядя Сяу" їх використовує, скажу чесно, навіть не заглядав, а ні на чому вони зібрані, а не що міряють, в очевидь, якщо вони стабільно змінюються тільки при "встановленні крутілок" сигнали на них беруться звідкись, опосередковано, то ж, вони скоріше за все міряють напругу "десь" і пропорційно перемножують показник.....
Та про це я поки що не думав.
До речі, ви маєте схеми( принцип) подібних "показометрів", як "дядя Сяу" їх використовує, скажу чесно, навіть не заглядав....... Есть ли у меня схемы? Просто навалом разных схем, как промышленных так и самодельных, переделанные вольтметры в амперметры и прочее. Я всю жизнь занимаюсь электроникой и всё время изучаю так сказать последние достижения в области электроники. Вы задаёте вопросы как для меня начального уровня. Для ответов на ваши вопросы есть большая библиотека под названием Гугл. Посмотрите мои сообщения на форуме и вы не найдёте ни единого вопроса, который я бы задавал. Для чего я на форуме? Для того что бы знать что там китайцы в очередной раз представят на рынок из сварочного оборудования. Теперь вот знаю что есть Минск 300, и если мне позвонят и спросят Минск 300 ремонтируете? Ответ будет - привозите сделаю без вопросов. Потому что этот Минск я уже знаю.
Микитович (24.12.2021)
Пионер , вы погрязли так глубоко пытаясь применить свое инженерное образование что нет слов . На видео выше мужик говорит простую и понятную вещь : выбирал аппарат чтоб показометры параметров показывали цифры здесь и сейчас до сварки , а не в момент сварки ! И он прав на 200 % .
Зачем это надо ? Ответ на поверхности : это гарантирует повторяемость результатов при изменении условий от случая к случаю при изменении условий и поставленных задач . Цвфры более наглядны и точны чем нарисованная шкала вокруг потенциометра . И абсолютно пофиг на порядок этих цифр и что они показывают , хоть арабский алфавит или римские цифры .
У меня в самодельной подавалке показывает напряжение после шима который управляет двигателем . Между шим и двигателем обычное реле . И я знаю что в этих или тех условиях мне нужна определенная пара показаний на дисплее силовой части аппарата и на дисплее протяжки . Все блин !
В какие дебри вы полезли с реальными амперами , шунтами , ОУ и т.д ?
Вы вообще без понятия зачем практически два показометра , но очень хочется чтоб это был ток , который вы не увидите в режиме "покоя "
Патон ВДИ - 200Р (Цифровой) ,
Атом I-180 MIG/MAG New ,
MCU MIG-200 PULSE PRO
Микитович (24.12.2021)