Qwazar (10.11.2019)
Я веду свой проект...
А так всё весело начиналось: перестрелки, гонки на рефрижераторах...
Прошу прощения, не то: перемотки трансформаторов, укладывание транзисторов...
Qwazar (11.11.2019), Микитович (11.11.2019), Николаевич (11.11.2019), Сварной2016 (11.11.2019)
Дополню фразу Xort01 - Прошу прощения, не то: перемотки трансформаторов, укладывание транзисторов... в гроб.
А вообще-то, оказывается, классный аппарат был. Даже, уже "будучи в морге", до сих пор издает признаки жизни.....
Микитович (11.11.2019)
Значить купуйте і користуйтеся. Будете на "гребені хвилі"...
В цілому як на мене конструкція цікава і може там і нічого горіти не буде в нормальних руках, якщо вчасно замінити підстроєчний резистор наприклад. і вирішити проблему з доданим резистором який не ясно треба там узагалі чи ні.
от тільки окрім цього, те що дросель на нього не стає або я незнаю просто як це правильно зробити це відчутний недолік у тому щоб пробувати зробити з цього апарату щось реально не погане. Так в ньому практично завжди труднощі з розпалом дуги. новий трансформатор став відчутно індуктивнішим і дуга розпалюється там де її раніше не було, але шкварчить тепер. прибрати шкварчання без дроселя можна тільки трансформатором по китайській схемі 14:5, але нормальною мідною обмоткою. Але у цієї технології немає перспектив для того щоб принципово покращити розпал дуги на цьому апараті.
Поки мені писати більше нічого проведу пізніше тест з китайською обв'язкою на вихідних діодах потім будуть остаточні висновки і все.
Последний раз редактировалось hizerqqq; 11.11.2019 в 12:18.
....Значить купуйте і користуйтеся....
Всегда пользовался трансформаторными. Мой последний - продвинутый Володина. Чисто для дома - для меня то что надо. Покупать инвертор даже мысли не было. Дешевый бы никогда не взял, из "подороже" - для меня бессмысленное вложение средств. Да вот отдали утопленного (сейчас цена 40$) и включенного в сеть... Вложил в ремонт 5$, сжег несколько электродов и отставил в сторонку. Отстой полный. Вложил еще 5$, начал варить неплохо (как по мне). На этом и всё. Потому как аппарат дешевка - то морально готов к тому, что любое последующее включение может быть последним. А улучшать и вносить какие-то изменения тут вообще... бессмысленное и гиблое дело.
Xort01 (11.11.2019)
не розумію я цієї всієї логіки... якщо там транзистори стоять значить гівно... Трансформатори мережу душать сильно і їм теж треба діоди і дроселя іноді, а то і взагалі фиркаюча дуга буде. тут в районі 50 кгц треба ще якийсь "крутячий момент" в дузі ловити щоб не шкварчало... хоча тут може щось і від діодів залежить теж, але вони наврядчи бувають принципово кращими впринципі.Вложил еще 5$, начал варить неплохо (как по мне). На этом и всё. Потому как аппарат дешевка - то морально готов к тому, что любое последующее включение может быть последним. А улучшать и вносить какие-то изменения тут вообще... бессмысленное и гиблое дело.
мій апарат зараз трохи підмигує перенавантаженням при вмиканні, але якась впевненість у тому що все працює зараз є. А підмигує скоріше за все через різні транзистори в обох плечах. взагалі так бути не повинно звісно, але працює і добре. і так вже транзистори два рази купував до нього. слава богу що не коштують вони космічно дорого. і зараз запасних ще на пару раз переставити є. в цілому спалив я три транзистори з різних партій на всі експеременти.
шви тільки показувати немає сенсу з цим трансформатором без дроселя, насрато там конкретно виходить, ще поки розбирався з підстроєчним резистором що він навпаки працює, тільки електроди даремно палив.
Последний раз редактировалось hizerqqq; 11.11.2019 в 19:50.
Да причем тут транс. В таких аппаратах как у вас, у меня... да и у многих еще, это , мое конечно мнение, такая "неприятность" специально заложена с завода. Иначе аппараты "подороже" никто не покупал бы. Такая схемотехника. Но решается очень просто. И, никак не перемоткой транса. Иногда даже корпус можно не вскрывать. 75 страниц это никак понять не можете...шви тільки показувати немає сенсу з цим трансформатором без дроселя, насрато там конкретно виходить
Те кто хочет усовершенствовать и получить аппарат получше - те как минимум спрашивают и советуются.
А если хочется что то куда то влепить, и это и есть сакральный смысл - то зачем понимание и знание.
Берем и лепим а потом путая мокрое с зеленым выдаем на гора набор слов вне всякого смысла.
А то понять, понять.
Xort01 (11.11.2019)
Трансформатори мережу душать сильно ... - правильно намотанный трансформатор для ММА сварки ничего не душит и не давит. Электрочайник в 2 КВт не душит сеть? - так почему сварочник при токе сварки в 90 ампер должен душить сеть.