Я так само, як Ви вчився варити, можете подивитись мої фото в розділі АТОМ I-250D
Декілька посилань Вам тут скопіюю, щоб лекше було Вам находити
1. тут фактично перше знамомство
2. далі
3. ще дальше
4. ще продовжуємо
Зараз варю досить добре, правда вже більше місяця не тримав в руках держак... а хочеться щось поварити, от цього року жінці пообіцяв все таки зварю гарний виноградник... а тот купував зварку для домашніх робіт, навчився варити, а так і не зварив...
То все лірика
Насправді мене гарно навчили варити на курсах... Трохи опишу процес, як мене вчили варти... давали метал товщини 1см і заставляли варити вертикальні шви один біля одного з відривом... перші пару днів я взагалі нічого путнього не міг показати, невірно вів електрод, ток підібрати на звук не міг, оскільки варили ми старими ВД-ками, яким вже більше 30 років і там не працював амперметр і реально не знаєш, як ту крутілку правильно виставляти... так нас спецально вчили, десь через місяць почалось щось получатись, за місяць 8кг. електродів пішло, варив рутилом... Потім приніс вої основні електроди і чудо... почав бачитигарно ванну, після цього вже все стало получатись, я реально почав бачити, де метал. а де шлак і почав його зганяти самою дугою...
Тепер маю проблему, варю вертикал краще, ніж горизонт, потолок ніби також непогано виходити почав недавно... Тут головне не спішити...
До речі тут гарне відео по зварці, я передивився всі відо тут по зварці, можливо Вам поможуть, мені помогло і то дуже, особливо при зварці труб, на курсах не вчили труби варити...