Да какая разница этому пришелепкуватому МОДЕРНЫЗАтору, мост - полумост. Он все равно в них не шарит.
Зато є дике нестримане бажання впіхнути невпіхуєме в піх...
Аж свербить.
А там шось та буде.
тестером заміряно що напруга падає до нуля. - так откуда же возьмётся напряжение если выход закорочен. Антизалипайка это когда аппарат при коротком сбрасывает ток.
А какая в принципе должна быть напруга в точке КЗ???
Який він буде ток скидати якщо немає напруги? ток без напруги нічого не важить. - сами поняли чего написали. Выставили ток к примеру 100 Ампер и варите себе. Если электрод залипает, то аппарат сбрасывает этот ток ампер до 10-20 пока вы не оторвёте электрод. А если антизалипайка не работает или её нет в аппарате то будет идти ток 100 Ампер напряжение 0 на выходе и электрод будет плавится. Легко проверяется всё это. Я ничего не придумываю потому как почти каждый день проверяю аппараты после ремонта. А вы можете чего угодно изобретать - вам же пофигу. Читайте работу аппаратов и их функции, а также как эти функции работают.
Ага.
Сила есть - ума не надо.
hizerqqq - вы для начала изучите что такое ток, и что такое напряжение - физика однако школьная программа.
не може, тому що анти залипайка всеодно працює і скидається увесь ток і напруга відповідно. Коли не працює потік електронів продовжується і щось починає сильно грітися і плавитися, зазвичай це електрод. для цього потрібні вати тобто загальна потужність, її там немає так само як і сто ампер.
правда це все вже ніяк не допоможе в подальшому просуванні цього проекту. Просто написав що антизалипайка працює і все. Що тут такого... ви мене усі іноді своїми знаннями дивуєте іноді і не завжди в кращу сторону. тут нічого вирішувати не потемі. я веду свій проект, а не переписку не по темі. і якщо я не бачу перспективи щось довести я не бачу сенсу просто так писати щось зі своєї голови підкріплюючи це матом.
тролів теж краще тримати на голодній дієті, не перший рік я цей інтернет бачу.
Наскільки розумію я току на виході не стає від того що тухне шим контролер коли спрацьовує антизалипайка, але не я про це тут повинен розповідати так само як і скільки ампер це дає у підсумку.
Кретин гребаный ознакомся с понятием внутреннее а еще проще выходное сопротивление источника .
Гражданин проиктант.
Как может скидываться то, чего нет???
Нет выходного тока в рабочем режиме (не варит ваабше).
На основании этого закорачиваем электрод на массу, получаем "0" вольт и доказываем что Антистик работает.
Рассуждам о высоких материях абсолютно не зная элементарную электротехнику. Даже на уровне сельского электрика.
И куда Вы лезете?
Так что лучше готовьтесь писать кандидатскую.
Бля , это какой- то сон . Разбудите меня . 46 лет жизни коту под хвост читая перлы этого идиота . Уже почти ему верю , но сознание пока сопротивляется .
К стати ;
Так что лучше готовьтесь писать кандидатскую .
-----+
А вот и ни хера . Не путайте кондидатскую с кондитерской .)))))
Я веду свой проект...
А так всё весело начиналось: перестрелки, гонки на рефрижераторах...
Прошу прощения, не то: перемотки трансформаторов, укладывание транзисторов...
Дополню фразу Xort01 - Прошу прощения, не то: перемотки трансформаторов, укладывание транзисторов... в гроб.
А вообще-то, оказывается, классный аппарат был. Даже, уже "будучи в морге", до сих пор издает признаки жизни.....
Значить купуйте і користуйтеся. Будете на "гребені хвилі"...
В цілому як на мене конструкція цікава і може там і нічого горіти не буде в нормальних руках, якщо вчасно замінити підстроєчний резистор наприклад. і вирішити проблему з доданим резистором який не ясно треба там узагалі чи ні.
от тільки окрім цього, те що дросель на нього не стає або я незнаю просто як це правильно зробити це відчутний недолік у тому щоб пробувати зробити з цього апарату щось реально не погане. Так в ньому практично завжди труднощі з розпалом дуги. новий трансформатор став відчутно індуктивнішим і дуга розпалюється там де її раніше не було, але шкварчить тепер. прибрати шкварчання без дроселя можна тільки трансформатором по китайській схемі 14:5, але нормальною мідною обмоткою. Але у цієї технології немає перспектив для того щоб принципово покращити розпал дуги на цьому апараті.
Поки мені писати більше нічого проведу пізніше тест з китайською обв'язкою на вихідних діодах потім будуть остаточні висновки і все.
....Значить купуйте і користуйтеся....
Всегда пользовался трансформаторными. Мой последний - продвинутый Володина. Чисто для дома - для меня то что надо. Покупать инвертор даже мысли не было. Дешевый бы никогда не взял, из "подороже" - для меня бессмысленное вложение средств. Да вот отдали утопленного (сейчас цена 40$) и включенного в сеть... Вложил в ремонт 5$, сжег несколько электродов и отставил в сторонку. Отстой полный. Вложил еще 5$, начал варить неплохо (как по мне). На этом и всё. Потому как аппарат дешевка - то морально готов к тому, что любое последующее включение может быть последним. А улучшать и вносить какие-то изменения тут вообще... бессмысленное и гиблое дело.
не розумію я цієї всієї логіки... якщо там транзистори стоять значить гівно... Трансформатори мережу душать сильно і їм теж треба діоди і дроселя іноді, а то і взагалі фиркаюча дуга буде. тут в районі 50 кгц треба ще якийсь "крутячий момент" в дузі ловити щоб не шкварчало... хоча тут може щось і від діодів залежить теж, але вони наврядчи бувають принципово кращими впринципі.Цитата:
Вложил еще 5$, начал варить неплохо (как по мне). На этом и всё. Потому как аппарат дешевка - то морально готов к тому, что любое последующее включение может быть последним. А улучшать и вносить какие-то изменения тут вообще... бессмысленное и гиблое дело.
мій апарат зараз трохи підмигує перенавантаженням при вмиканні, але якась впевненість у тому що все працює зараз є. А підмигує скоріше за все через різні транзистори в обох плечах. взагалі так бути не повинно звісно, але працює і добре. і так вже транзистори два рази купував до нього. слава богу що не коштують вони космічно дорого. і зараз запасних ще на пару раз переставити є. в цілому спалив я три транзистори з різних партій на всі експеременти.
шви тільки показувати немає сенсу з цим трансформатором без дроселя, насрато там конкретно виходить, ще поки розбирався з підстроєчним резистором що він навпаки працює, тільки електроди даремно палив.
Трансформатори мережу душать сильно ... - правильно намотанный трансформатор для ММА сварки ничего не душит и не давит. Электрочайник в 2 КВт не душит сеть? - так почему сварочник при токе сварки в 90 ампер должен душить сеть.
Это он имел ввиду трансформаторый сварочник.
А хороший инвертор при выходном токе в 100 А имеет на выходе 2,4 кВт и около 2,8 кВт по входу (при 160 А - 3,6 кВт).
Так что душит или не душит зависит и от сети и сечения (проводимости) проводов до инвертора.
У меня на даче от столба до счетчика алюминий 6 кв 25 м и от счетчика до рабочего места алюминий 6 кв 30 м, 2 АВ С16, и ЛН при сварке не мигает.
И от этого места включаю удлинитель ПВС 2х1 - 20 м - даже при сети в 180 варит как шепчет, практически без брызг (хотя они больше зависят от самих электродов).
hizerqqq
Для розуміння логіки в цій справі спочатку треба освоїти радіоелектроніку, яку неможливо освоїти без доброго знання єлектротехніки та фізики (а іноді хоч початково і хімії).
А оскільки з цих наук Вами освоєно тільки назви деяких деталей без принципу їх дії - ТО ТАКІ І РЕЗУЛЬТАТИ безглуздого проекту.
Это Вам не шестеренки дьогтем смазывать, здесь знания поглубже нужны.
Да и место шва зачищать нужно, тогда и ванна не будет пениться.
PS
Кстати в моих инверторах выходного дросселя тоже нет, аж совсем нет.
При сварке гвоздями можно не готовить поверхность, а прямо по ржавчине:D
У меня есть сварочник - переделал из 3-х фазного, в нём ток регулируется путём роздвижения катушек по керну, стоит мост и дросселюга ( именно дросселюга ) замыкаю держак на массу, ток 130 ампер во вторичке, так 100 ваттная лампочка даже не мигает. Делал ради освоения характеристик сварочной техники.
Да причем тут транс. В таких аппаратах как у вас, у меня... да и у многих еще, это , мое конечно мнение, такая "неприятность" специально заложена с завода. Иначе аппараты "подороже" никто не покупал бы. Такая схемотехника. Но решается очень просто. И, никак не перемоткой транса. Иногда даже корпус можно не вскрывать. 75 страниц это никак понять не можете...Цитата:
шви тільки показувати немає сенсу з цим трансформатором без дроселя, насрато там конкретно виходить
Те кто хочет усовершенствовать и получить аппарат получше - те как минимум спрашивают и советуются.
А если хочется что то куда то влепить, и это и есть сакральный смысл - то зачем понимание и знание.
Берем и лепим а потом путая мокрое с зеленым выдаем на гора набор слов вне всякого смысла.
А то понять, понять.
Так написано що ніби усе що тут пишеться можна до чого застосувати. в підсумку виходить так що все треба пробувати. Багатьох проблем могло і не бути, але дух експерементаторства... без нього теж не все можливо зробити. А так тут вийди скажи що у мене дешевий, поганий апарат, а я хочу щоб хороший був, сумніваюся я тут що тут буде продуктивна дискусія з цього приводу. тут сам робиш, дещо впринципі виходить навіть і то все засрано незрозуміло чим у цій темі.Цитата:
Те кто хочет усовершенствовать и получить аппарат получше - те как минимум спрашивают и советуются.
Я вже і не хочу тут навіть питати як поставити правильно дросель на цей апарат, хто його знає чи розуміє тут хтось як працює уся схема і чи захоче писати щось варте того щоб його читати. Може воно і не розраховано ні на який дросель взагалі, я цього точно знати не можу.
Вложение 9848
знайшов я ще одну цікаву схему, можна спробувати поставити ще один діод на "середню точку" трансформатора правда там схема з середньою точкою на первинній обмотці. Але гарний варіант щоб спробувати. тому що все те що в китайській схемі схоже виключно на захист самих діодів розраховано. можна спробувати усе впринципі.
Вложение 9849
Ця сама компоновка на виході актуальна для різних схем і може вона працює узагалі для всього, але це буде видно потім. Головне що дросель в цій схемі є. це гарний привід спробувати.
Може бути і таке, я цього не заперечую от тільки погіршувати нічого, тут або працює або ні. "погано працює з дроселем" такого результату у мене немає.Цитата:
это только ухудшит его работу.
Может кто то другой сумеет объяснить экскриментатору что вытягивать что то с полумостовой схемы в полномостовую - ДУРЬ ПОЛНЕЙШАЯ.
Он сам себе на уме. Его тема и пусть рисуется. Ну хочет человек пусть экспериментирует - может новый закон изобретёт - Закон трансформации hizerqqq
:D
hizerqqq - сделайте трансформатор и дроссель с подмагничиванием постоянным током от аккумулятора, только правильно соедините начало и конец подмагничивающих обмоток:D
https://s7d5.turboimg.net/t1/4554870...114_175352.jpg https://s7d5.turboimg.net/t1/4554870...114_181320.jpg https://s7d5.turboimg.net/t1/4554870...114_182012.jpg https://s7d5.turboimg.net/t1/4554871...114_182223.jpg https://s7d5.turboimg.net/t1/4554870...114_182417.jpg
Поки в апараті нічого не міняв, бо немає діодів ще на руках. Зате зробив щуп 10х щоб поміряти що показує вся ця техніка на виході. Осцилограф парацює не дуже з цим усім, там ще номінали конденсаторів трошки не ті вийшли, але в цілому схоже на те що все працює як повинно і підстроєчним конденсатором компенсується зглажування порогів на осцилограмі. трохи я забув і спочатку загнув потрібний хвостик між резисторами, але потім виправив. плюс крокодилом з осцилографа за нього чіпляється, а мінус на кінець мінусового провода теж крокодилом чіпляється. В цілому досить зручно
перша осцилограма це замір чисто з плюса без підключення мінусу взагалі, друга це якщо підключити і мінус на виході з апарату, а третя через останній дросель на 8 витків видно що сигнал дуже слабий виходить. Звісно в цілому це мало що дає, але картинка виглядає приблизно так. добавлю два діоди між плюсом і мінусом і буду порівнювати. Правда ще сам осцилограф на підстроєчних конденсаторах трохи підкрутити треба.
Ще на dc поміряв, усе схоже просто менше виражено
https://s7d2.turboimg.net/t1/4554905...114_190625.jpg
https://s7d2.turboimg.net/t1/4554905...114_190940.jpg
Перше без дроселя, друге вимірювання з дроселем.
перша осцилограма це замір чисто з плюса без підключення мінусу взагалі:D так измеряет мой внук, возьмёт щуп и пальцем за кончик щупа - и зовёт " деда смотри я измеряю". Так ото и у вас какие то картинки - больше, меньше ото и всё измерение.
Там всеодно вже ніякого керуючого сигналу немає вже, а чисто вихід на електрод в дугу, так хоч приблизно можна зрозуміти що відбувається. навіть на цьому осцилографі іноді є сенс звертати увагу на деталі принаймі як для мене. Взагалі на dc вимірюванні сигнал закидає на верх, так що напевно це верх кривої яку випрямляють діоди в одну сторону.
hizerqqq
С таким же успехом этим ОЦИЛЛОСКОПОМ можно измерять шевеление извилин у питекантропа.
И экскриментатор мартышкоподобный по интеллекту и очки не с теми диоптриями.
Так что сериал "Мыши плакали и продолжали грызть кактус" все еще в эфире.
;)
" Правда ще сам осцилограф на підстроєчних конденсаторах трохи підкрутити треба " - зал замер в ожидании модернизации дешевого китайского осцилографа
Якщо хтось точно не розуміє як працює цей осцилограф я можу сказати що цей щуп що я зробив це тільки так як для мене щоб на один раз поміряти грубо кажучи якийсь не важливий по структурі сигнал, а для того щоб працювати більш комфортно треба всеодно купувати щуп. від якості виконання тут багато залежить. правда цей осцилограф в цілому лише навчального рівня і багато на ньому не завжди побачиш. працює і добре. 50кгц це приблизний максимум який можна поміряти так щоб хоч щось було видно.
Ха-ха - у меня такой осцил где то в ящике валяется. Так игрушка.