+ Ответить в теме
Показано с 1 по 10 из 12

Тема: Обучение

Комбинированный просмотр

Зарегистрированный
    Поблагодарили 12 раз(а) в 7 сообщениях

Question

В школі за радянських часів у старших класах ми ходили на виробничо-навчальний комбінат і я отримав
    посвідчення тракториста 3 класу.
    Зараз я вирішив отримати нову для себе робітничу спеціальність - зварювальник.

Надихнули мене на це кілька обставин:
    1) маю інвертор SSVA - Mini;
    2) трішечки досвіду роботи з ним;
    3) подобається сам процес зварювання, якась в ньому магія є ;
    4) в 2017 році почав їздити на заробітки до Польщі, де мій диплом економіста не потрібен. за великим рахунком ;
    5) в даний час закінчую роботу у бригаді гідравліків на будові, де працює і електрогазозварювальник;
    6) є можливість приїхати на цю чи іншу роботу знову ;
    7) робота зварювальника непогано оцінюється.

Але є і свої мінуси - мені вже 45. Здоров'є вже не найкраще (розповсюджений остеохондроз і низький імунітет від
    народження, як наслідок захворювання дихальної системи).

Хотілося б почути чи прочитати думку інших з приводу освоєння нової спеціалності.

Є вакансії в Польщі, де потрібно вміти варити методом 135 чи 136 це MIG/MAG, якщо не помиляюся.
    Я знайшов ряд курсів , в тім числі і дорогих, де можливо отримати сертифікат зварювальника.
    І тепер переді мною стоїть питання , як співав Пономарьов, "Варто чи ні?"
    Мені б не хотілося витрачати кошти даремно, але з іншого боку є прислів'є - "скупий платить двічі".

Чи варто платити за дорогі курси і витрачати ще на проживання у столиці і отримати міжнародний сертифікат
    чи краще навчитися зварювати на напівавтоматі десь поблизу, наприклад в Дніпрі, де є технікум
    електрозварювання?

Тут вже писали свої поради, але як говорив древній філософ " все тече і все змінюється ".
    Сьогодні вже інша ситуація і інші можливості для заробітку і у мене свій окремий випадок.
    Нажаль, в Україні зміни не відбуваються так, як би того мені хотілося.

2. Пользователь сказал cпасибо:

Композит (18.03.2019)

Зарегистрированный
    Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
    Цитата Сообщение от vga Посмотреть сообщение
    Але є і свої мінуси - мені вже 45. Здоров'є вже не найкраще (розповсюджений остеохондроз і низький імунітет від
    народження, як наслідок захворювання дихальної системи).

Хотілося б почути чи прочитати думку інших з приводу освоєння нової спеціалності.
    Ну какой же это минус... Вот если ничему не научитесь, то да.

Мой путь в проф.сварку mig/mag начался еще позже, чем у вас. Хотя простая сварка в области РДС, мне была знакома с юности, когда работал сл.монт.
    Но после этого со сваркой имел дело только в быту - дома.
    В процессе обучения и аттестации сварных соединений по С135 в МУАЦ, как сказал мастер - легкая рука. И научился.
    А по работе... когда проходил обучение, много наших сварщиков, и в возрасте тоже, находили работу за кордоном.

Нужны им наши сварщики.

4. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

+ Ответить в теме

Ваши права