-
В школі за радянських часів у старших класах ми ходили на виробничо-навчальний комбінат і я отримав
посвідчення тракториста 3 класу.
Зараз я вирішив отримати нову для себе робітничу спеціальність - зварювальник.
Надихнули мене на це кілька обставин:
1) маю інвертор SSVA - Mini;
2) трішечки досвіду роботи з ним;
3) подобається сам процес зварювання, якась в ньому магія є ;
4) в 2017 році почав їздити на заробітки до Польщі, де мій диплом економіста не потрібен. за великим рахунком ;
5) в даний час закінчую роботу у бригаді гідравліків на будові, де працює і електрогазозварювальник;
6) є можливість приїхати на цю чи іншу роботу знову ;
7) робота зварювальника непогано оцінюється.
Але є і свої мінуси - мені вже 45. Здоров'є вже не найкраще (розповсюджений остеохондроз і низький імунітет від
народження, як наслідок захворювання дихальної системи).
Хотілося б почути чи прочитати думку інших з приводу освоєння нової спеціалності.
Є вакансії в Польщі, де потрібно вміти варити методом 135 чи 136 це MIG/MAG, якщо не помиляюся.
Я знайшов ряд курсів , в тім числі і дорогих, де можливо отримати сертифікат зварювальника.
І тепер переді мною стоїть питання , як співав Пономарьов, "Варто чи ні?"
Мені б не хотілося витрачати кошти даремно, але з іншого боку є прислів'є - "скупий платить двічі".
Чи варто платити за дорогі курси і витрачати ще на проживання у столиці і отримати міжнародний сертифікат
чи краще навчитися зварювати на напівавтоматі десь поблизу, наприклад в Дніпрі, де є технікум
електрозварювання?
Тут вже писали свої поради, але як говорив древній філософ " все тече і все змінюється ".
Сьогодні вже інша ситуація і інші можливості для заробітку і у мене свій окремий випадок.
Нажаль, в Україні зміни не відбуваються так, як би того мені хотілося.
-
Пользователь сказал cпасибо:
Ваши права