Показано с 1 по 10 из 502

Тема: Полуавтоматы Элсва

Древовидный режим

Зарегистрированный
    Поблагодарили 2 раз(а) в 1 сообщении

придбав Элсва ПДГ-180

Придбав Элсва ПДГ-180 в Києві.
    (якщо треба - напишу серійний номер)
    Почнемо з мінусів, бо плюсів не побачив - не відтестував.
    1. Інструкція - в ній дуже мало інформації. Немає опису конкретного приладу.
    Замало технічної інформації - звідки і вилізли інші непорозуміння:

2. Неможливо встановити маленьку котушку, з малим отвором (в мануалі про це ані слова). Заїхав перед роботою в Епіцентр - там була порошкова лише на 900 грамів з отвором десь 2 сантиметри. Я пам'ятав, що в апараті була товста
    вісь 50,5 мм. Але продавець сказав, що в інших напівавтоматах вона зйомна - вскрив при мені двох китайців і Патона - справді були перехідники.
    Я вирішив не ризикувати - передзвонив дилеру, який продав мені апарат. Той сказав, що передзвонить. Передзвонив - сказав,
    що цей апарат розрахований, здебільшого, на котушки в 1 кг, а про діаметр вісі - хз.
    Ладно, думаю, бачив, як на ССВА стояла котушка з малим діаметром - значить і на цей встане - купив.
    Повернувся з роботи, відкрив пристрій, відкрутив жовтий пластиковий фіксатор - всередині калений затяжний прогонич (рос. болт) під шестигранник, що стискає пружину переднатягу. Відкрутив - зрозумів, що ніяких перехідників немає. Вирішив зібрати назад. І тут упс... закладна гайка - не фіксована!, просто провалюється. Вирішив - зніму цю опору - зберу механізм і поставлю назад. Але для цього треба РОЗІБРАТИ ВЕСЬ апарат!?? Ладно, на таку ідею я не пристав (клей крапати теж не хотів).
    Ну, журналісти народ кмітливий (зварювальний апарат мені - для дома, для хобі) - приклав я до прогонича магніт - гайка притяглася, наживилася. Коротше успішно все зібрав. І зі словами: "Ракети, блін, робимо найнадійніші... а на простих речах "Геній" не спрацьовує", - пішов писати цей коментар.
    І це те, що стосується ІНСТРУКЦІЇ!!! Вона має дати можливість розібратись в пристрої будь-якій людині з IQ≥100 (я вже не кажу про захист від дурня). До речі, в ній гарантія прописана 12 місяців, а не 1,5 року - розберіться.
    А якщо скажете, що там написано: "5.1. К работе с изделием допускаются лица, имеющие не ниже 2-ой группы по электробезопасности, прошедшие обучение и инструктаж перед началом работы, имеющие «Удостоверение Сварщика»" - то просто поїду і сдам товар, бо це буде хамством.

3. Кріплення захисного кожуха над протяжним механізмом - це...??? непорозуміння. Дві петлі поставити, або зігнути краєчок і нанизати на дротинку, ніяк?... а цей саморізик внизу... Ладно, сподіваюсь, "на швидкість не вплине".
    Ще трохи особистого, і перейдемо до хорошого: білий кабель живлення - викликає огидне враження самопалу, зібраного на колінці. ELSVA, Вашому зварювальному приладові пасуватиме чорний, плюс не так сильно буде видно бруд. І, сподіваюсь, він закріплений добре всередині, а не просто бовтається в гумовому кільці.

Тепер до хорошого: Його буде небагато, бо головні функції апарату я, поки, не перевірив.
    Якість матеріалів хороша. Ручка і пластикові частини, схоже, з ABS-пластику чи подібного, а значить - не розваляться.
    Захисний кожух (aka кришки) досить жорсткі з металу 1мм, трохи виступають над елементами керування - ручки і кнопки не так легко пошкодити. Сам апарат дуже легкий. Порадував шведський двигун на протяжному механізмі і калений ролик під дроти 0,8 і 1,0 мм. Вимикачі клацають впевнено. До горілки, маси і тримача електродів (докуплений) - нарікань немає.
    Поки все. Знайду порошковий дріт на іншій котушці - відпишусь про перше враження від роботи.
    P.S.:
    Останнім часом кількість людей, які довіряють і хочуть купити вітчизняний продукт, а не бо-зна який "китай" більшає, попри активну пропаганду дилерів. Я теж відношусь до таких. І готовий переплатити 15%, аби мати кращу якість, гарантований сервіс, запчастини, оригінальні новаторські розробки (це правда, розробники в нас одні з найкращих) і підтримати національного виробника.
    Так що, сподіваюсь, вам принесе користь моє скромне повідомлення. Бо я, тепер, ваш клієнт. А клієнт... ну, ви знаєте.
    Розвивайтесь, процвітайте і радуйте нас досягненнями. Щасти!
    Последний раз редактировалось lex; 24.02.2013 в 00:31.

2. 2 пользователя(ей) сказали cпасибо:

melnechenko (28.02.2013)

Ваши права