Показано с 1 по 10 из 1128

Тема: Дремучий случай или "Модернізація" дешевого китайського апарату

Древовидный режим

Блокированный
    Поблагодарили 4 раз(а) в 4 сообщениях
    Я тут писав колись про те що ток на слабих трансформаторах стає імпульсним приперенавантаженні, так от тепер я думаю що це все не зовсім так якщо брати в цілому по усіх можливих трансформаторах. Хоча в цілому ця концепція в данному випадку вірна. тому що ток там і так імпульсний і коли йде перенавантаження по амперажу вище його номінальної пропускної здатності структура цих імпульсів змінюється в меншу сторону. що і приводить до того що конкретно цей апарат з його заводським трансформатором не видає нормальної потужності на токах вище за 110 реальних ампер і дуга просто стає затухаючою сама по собі. Трансформатор просто не витягує передачу усього імпульсу і передає лише залишки, а не перегріваються він при цьому і не перегорає, як це роблять звичайні трансформатори при перенавантаженні, тому що усе ще немає постійного завантаження при цій імпульсній структурі току.

Але це вже як уточнення. Тому що сам я не завжди все знаю і розумію одразу. Це й проект в цілому щоб було чим зайнятися, тому що я поки не знаю чи треба будуть мені ті токи више 110 ампер на практиці, але тепер принаймі більш менш зрозуміло що буде якщо піти далі з модернізацією цих апаратів таким чином. ТАк чи інакше те що заводський трансформатор в апараті працює на межі своїх можливостей дає те що імпульси після транзисторів трохи вирівнються у ньому і на виході дуга від того менше шкварчить і без дроселя, але це закінчується тим що ток на таких трансформаторах не піднімається вище тих меж на який він реально розрахований, потім починається ще більший розрив тих імпульсів на виході і просто зникає сила току. без заміни трансфорамтора в таких апаратах накручувати амперах немає сенсу. А новий трансформатор приносить нові проблеми які потрібно вирішувати установкою дроселя, можливо проблеми з "точковим" викладенням розплавленого металу від електроду викликані не тільки тим що у мене витків на трансформаторі трохи більше, але ще і тим що вони трохи не так покладені на вторинній обмотці як було у китайців, я впринціпі тоді не думав про ті усі частоти і дві цих лінії вторинної обмотки замість одної які напевно слугують для часткової компенсації частот в середині трансформатора з виходом на окремі пари діодів. так чи інакше потестую з дроселем, якщо прийнятного результату не буде, то буду знову перемотувати, але точно по китайський схемі, того провода що там є на це повинно вистачити..

поки що я однозначно можу рекомендувати лише конденсатори плюс термістори для доробки цих апаратів, усе інше тільки після отримання повноцінних результатів хоча є таке відчуття що фінал вже близько просто зараз я не можу увесь час займатися тільки цим для якихось термінових результатів.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 07.11.2019 в 09:31.

Ваши права