Термістори відгородив малярним скотчем складеним у двоє - надо было их прикрутить к радиатору, они же термо, значит нагреваются.
Термістори відгородив малярним скотчем складеним у двоє - надо было их прикрутить к радиатору, они же термо, значит нагреваются.
Сподіваюся не згорять зараз їх там багато їм трохи простіше повинно бути усім. Центральний підстроєчний резистор у цьому апараті живе своїм життям, я не знаю як таким можна щось регулювати там щось проскакує іноді якісь значення на центральній нозі в різних діапазонах, але скоріше за все цей регурятор це смерть усьому апарату або я чогось не розумію. Поставлю стандартний там як в аптеці 1 ком поки не розхитається він принаймі.
Апарат ожив, протестувати на електрод поки не можу. Коефіцієнт вхідної до вихідної напруги вийшов дуже великий, але поки не протестую усе з дроселем до трансформатора не полізу. Старт став трохи м'якше ніж був, але по часу не затягується. так що як і що туди ставити нехай кожний вирішує сам, для мене результат цілком задовільний і термістори там не гріються кипятком напевно. варістор теж залишився там де був. У мене вони просто були... чого не поставити якщо лежать.
Последний раз редактировалось hizerqqq; 08.10.2019 в 21:13.
П-А-Л-У-Ч-И-Л-О-С-Я если долго мучиться, то чего нибудь получится - бальшучий ЛАЙЧИЩЕСлучайно никаких больше деталюх не завалялось?, а то их в инвертор можно тоже припаять, что бы не валялись. Со старого телевизора ТДКС присобачить и будет безконтактный поджиг дуги.
Отот подстроечник, что внутри ток настраивает нужно поменять на переменный с ручкой и вывести на переднюю панель и тогда при необходимости можно будет оперативно проводить форсирование тока при слабой сети.![]()
не піде, на високих токах електрод моментально проплавляється, що робити з тим підстроєчним резистором я незнаю він мені не подобається, але крутити його я сенсу не бачу зараз. навіть якщо там і 0 чи 5 ком накручено важко зрозуміти як усе там працює чи не працює взагалі. я його дуже не передивлювався там усе. якось воно працювало до цього у такій конфігурації. Вольтів стало менше. основний резистор тепер нормальний без пробоїв. У мене з цього приводу ідеї закінчилаися. Якщо буде працювати дуга там буде розпалюватися скоріше за все з дроселем. якщо буде усе погано зовсім знову повернуся до відмотки витків на первинній обмотці трансформатора. Але поки що треба усе протестувати на електрод і зробити дросель, можливо внутрішній, або зовнішній я ще не знаю. Конструкція і так перегружена виходить. Дросель туди поставити можна, але в притик між усім що може бути. Можна зробити емаль з феритом і заізолювати усе поверхнево не знаю я поки що я буду робити, але головне перевірити сам апарат на електрод. Хто його знає чи все було враховано в тих усіх замінах що я робив. Поки мені усе подобається захисту немає, старт плавний більш менш, на цьому етапі хотіти нічого, трансформатор хіба що слабуватий по вольтах, але це 17:6 і потужніть в ньому висока тепер. якщо з 18:6 щось варилося то і тут повинно.
Последний раз редактировалось hizerqqq; 08.10.2019 в 22:19.
Я не впевнений тому що усе тільки так. тут комплексна проблема, якщо ставляться конденсатори треба дроселі і термістори, якщо транстформатор не того рівня що треба то він не того рівня що треба для адекватної роботи на усій шкалі потужності, якщо на патон 160 ставлять намотку з мідних пластин, то тут на 130 ват 3 алюмінієві дротики..., плюс у мене тут не має постійного робочого процесу і відточених технологій усе доводиться тестувати і іноді вилазить якесь гівно типу цього резистора який на 1 ком виявляється по своїй шкалі. і іще в парі з ним стоїть незрозуміло що взагалі.
новий трансформатор на 198 вольтах в мережі показує 48 вольт вихідної напруги, може він не для роботи на слабкій мережі, але поки що це як виявилося для мене не головне. Хороші апарати з дроселями при еталоній мережі показують 55 вольт на виході. якщо чесно я поки не знаю ще чи буде він узагалі працювати, у мене немає можливості його перевірити по роботі з електродом.