Тут по этому поводу пан Qwazar давал совет, вот он, смешно конечно но все же...
Вид для печати
Я розумію що одиниці міліамперів навіть при 240в - то ніби не смертельно і добрі чоботи з рукавицями зарадять . Але хіба таке явище повинно бути взагалі - де тому змінному струму взятись на вторичці в принципі , коли після діодного мосту все повинно мати постійний напрям ... Можливо це якийсь вбудований осцилятор для тіг режиму - він може бути зв'язаний із перемінною первичкою . Нема часу щоб відіслати в сервіс . Якби знати напевно чи то поломка взагалі чи така "конструкторська особливість" .
Я думаю это: конструкторська особливість, вот даже кто то видео снимал https://www.youtube.com/watch?v=FL5hf6p1lvM
Дня три в голове крутилась мысль, почему на ИИСТ Колибри как только подносишь электрод к детали он моментально поджигался и почти никогда не прилипал, вчера перечитал инструкцию к ИИСТу и увидел интересную деталь: При касании свариваемой детали электродом происходит увеличение тока до максимального уровня!!! на заданное время, значение которого (то есть время) устанавливается регулятором в диапазоне 0,1 ÷ 2 секунды.
Сегодня пошел в мастерскую и прихватил с собой Атом 180Д подключил к приборам, выставил основной ток 105 Ампер, горячий старт на 40% и время поставил на 0.4 секунды, попробовал варить поджегаеться, но не так как на ИИСТе было, думаю давай сделаю как в инструкции к ИИСТу, основной ток ставлю 105 Ампер, горячий старт на 80% и время поставил на 0.2 секунды, если честно так намного больше понравилось варить, поднес электрод к детали чик и он уже горит, без каких либо проблем.
Также для меня был не мало важный вопрос, как проседает сеть при поджеге электрода, так вот когда стоял горячий старт на 40% и время на 0.4 секунды падение было кратковременно с 225 Вольт до 205 Вольт, а когда варил непрерывно вольтаж был в пределах 210 Вольт, при установке горячего старта на 80% и время поставил на 0.2 секунды падение было кратковременно с 225 Вольт до 200 Вольт а когда варил непрерывно, вольтаж был в пределах 210 Вольт, вот такая вот петрушка :o
Патончик 200й с подавалкой https://youtu.be/oTQMqzg_5D0
Глянул видео . Чувака кидает в крайности режимов сварки )
Опять поляки снимают обзоры на Патона https://www.youtube.com/watch?v=yBHewq1uwzY
Патошка 160Р цифровой под приборами:p
Патончик варит в режиме ММА https://www.youtube.com/watch?v=ulTpxdREFjQ
Вчера на работе два ахуеных сварщика со стажем взяли на выезд 160Р . Приехали вечером , матерятсч : выкиньте его нахер ....дерьмо полное и т.д и т.п . Грят начали варить четверкой на 140А , после четвертого электрода ушел в защиту и потом пол часа остывает , потом опять пол электрода и опять в защиту , грят горячий как утюг ...нахер он такой нужен .....
Я в недоумении , грю утром будем разбираться .
Седня включают аппарат в цеху , 140А и давай палить четверку электроды , в грохоте базы наступает тишина и я обращаю внимание что нет шума кулера . Грю стоп . Первая мысль или кулер накрылся или плата его управления . Наверное надо по гарантии отправлять , но таки решил открыть аппарат глянуть визуально хотябы на предмет подпалов и т.д .
Вообщем снимаю крышку ........ Оркестр , барабанная дробь .....зрители замерли ....... ))))))
Вообщем варили они среди сухого бурьяна , штурпак влез под жалюзи задней решетки и заклинил крыльчатку охлаждения , естесно кулер не крутится и аппарат уходит в защиту , да еще и на улице +45 на солнце . Передвигач аппарат этот бурьян обломали , внешне его не видно , но держит мертво кулер .
Вообщем так они день и отработали .
Седня аппарат отпахал смену на солнцепеке без единого затыка ))
Если-бы я в него не полез наверное была-бы очередная легенда о том какое фуфло эти патоны )))
Удивительно что ни сгорел ни кулер ни его управление при заклиненой весь дегь крыльчатке )
Да офигительные аппараты, у самого Патон вди 200 п , недавно варил нерж.. первый раз за много лет ...- балдел от сварки...
Ты понимаешь , когда всем все похер никакая сетка не спасет .
Бляха , ну не работал кулер изначально как выяснилось ......какого хера спрашивается было дрючить аппарат ))))
Патон слегка трансформировал инверторы серии "Эко". Мы уже получили несколько "модернизированных" аппаратов в новом корпусе. В ближайшее время постараюсь сделать фото-отчет :)
Ссылка на новость на одном из наших сайтов можно читать ТУТ
В общем как-то так...
Вложение 8048
Это тот самый который был с бурьяном в кулере ))
https://weld.in.ua/forum/showthread....ll=1#post33436
Сварщики теже под впечатлением и была еще бригада из водоканала они тоже у захватi , что аппарат отмолотил четверкой на пекле без перерывов и затыков .
После матюков в прошлый раз седня утром : мдаааа , мы канеш варили инверторами 4-кой иногда , но чтоб целый день по пеклу и практически беспрерывно ......)))
А МІНІ-150А теж так затюнінгують ? Буде просто супер :)
Всіх вітаю! Купив собі зварювальника 200е в новому корпусі, спалив лише кілограмів два електродів, та вже враження маю, в цілому задоволений, навіть на мінімальному струмі електрод 4мм підпалює і стабільно тримає дугу, трійкою працювати можна граючись, четвірка аж гуде при 200А, вдома бавився, пробував як воно, постараюся сфотографувати шви, та можу і на словах написати, процес зварювання хороший і прогнозований, горячий старт, форсаж і антиприлипання працює відмінно, за ручку переносити зручно, також в комплекті присутній ремінь, роз'єми 35-50 звісно не можуть не радувати, кабелі Крок кг-16, од тільки зажим маси і тримач електродів відверте гівно, все магнітиться, гріється, жах, я звик до фурнітури Бінцеля... Поки часу немає, на скору руку, поставив мідний болт і губку з міді, переміг нагрів, але це лише тимчасова міра, треба замінити, на Есаб чи Бінцель, підключаєш в розетку без заземлення, легенько б'є струмом від корпуса і маси, а ще чомусь на корпусі спереду надпис 160-е, це напевно хтось як малював, то минулого дня добре погуляв, іншого пояснення як таке можна було випустити я не знаходжу
Власне ось так варить апарат (фото) шви звісно не показові, але як видно розбризкування майже немає, навіть на максимальній потужності, до речі при 200 амперах 4-кою пластина в 5мм проварюється наскрізь
Ну і надпис 160 на 200 амперному апараті
zicvic нормалек получается:), возьми еще толковые электроды вообще сказка получится.
Зварюю не відповідальні металоконструкції, метал та розхідні матеріали привозить замовник, а тому купують самі дешеві електроди які швидко можна знайти
Якщо треба якість я віддаю перевагу напівавтомату, що правда на виїзних роботах не зручно його возити
ps. Толкові електроди це ви маєте на увазі щось з типу lb52 чи уони 13/55?
Я такі чесно кажучи і в руках не тримав
Зазвичай везуть Континент (АНО 36 РЦ 11) від того ж Плазматека, не скажу, що я з них в захваті, але працювати можна, бувало і гірше...
Всі варіанти електродів які були в гаражі, Патон понадкушував і не похлинувся на жодному, всі чудово підпалюються і горять
Роздивився новий корпус Патон250Е - апарат став вище якраз на цей "домик" і на сантиметр попереду добавилась площа отворів охолодження...в живу якось вийшло не гарно...
Могли б кнопку включення перенести наперед - було б більш зручно і є куди - "фасад" збільшився ...
А ручка корпусу і фіксатор шнура живлення - Ок.
mirek, а ще вони плату з вхідними діодами, чи як воно називається правильно не знаю, не розбираюся, приліпили на радіатор і тепер воно обдувається, на кшталт серії Р, раніше в повітрі висіли
а кнопка вмикання справді не дуже вдало стоїть
Ви маєте на увазі побачити зварювальні шви фурніторою стандартної комплектації і брендовою? Боюсь нічого кардинально не зміниться:D
Як говориться до хорошого швидко звикаєш, я після 6 років використання Бінцеля ну ніяк не можу звикнути до патоновського комплекту... І часу зовсім немає, щоб змінити і при роботі, тримач гріється до того, що через рукавицю не комфортно