+ Ответить в теме
Показано с 1 по 10 из 26

Тема: Заземление розетки для инвертора.

Комбинированный просмотр

Зарегистрированный
    Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
    Ну навіть не знаю що Вам відповісти - переказувати тут розділ електробезпеки якось несерйозно.
    Про якість наших мереж загального користування Ви мабуть і самі в курсі.
    Можете ще заміряти напругу між своїм якісним контуром і від'єднаним "нулем" мережі.
    Саме тому у мене два контури - один навколо будинку, другий навколо стовпа з ящиком під'єднання і обліку.У мене грунтова вода приблизно 2,7, "хвости" контурів я позаганяв десь на півметра в воду - міряли - прилад з нуля майже не рухається.
    От особисто мені так спокійніше за своє життя і близьких.
    А до контурів ще ПЗВ, реле перенапруги й реле фаз (на 3хфазний сегмент в майстерні).
    Чи варто обговорювати співвідношення життя/вартість приладів захисту ? Вдома кожен вирішує для себе індивідуально.

Зарегистрированный Аватар для Сварной2016
    Поблагодарили 876 раз(а) в 501 сообщениях
    Цитата Сообщение от Bruevych Посмотреть сообщение
    …у мене два контури - один навколо будинку, другий навколо стовпа з ящиком під'єднання і обліку.…
    Каким способом они подключены?

Цитата Сообщение от Bruevych Посмотреть сообщение
    …У мене грунтова вода приблизно 2,7, "хвости" контурів я позаганяв десь на півметра в воду - міряли - прилад з нуля майже не рухається.
    прилад з нуля майже не рухається- это из области фантастики, даже шнуры приборов имеют свое омическое сопротивление!
    Какой прибор, в какие месяца меряли, протокол измерений выдавался? или меряли БОЛЬШИЕ специалисты Равшан с Джамшутом?

3. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

Зарегистрированный
    Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
    Я бачу що Вам аби посперечатися з легким присмаком "трамвайного" стилю.
    Не намагайтеся вчити мене вимірюванням - я цьому вчився аж 6 років (близько тридцяти років тому) + за плечима роки практики тому розповісти мені щось нове доволі проблематично.
    Міряли спеціалісти профільної лабораторії в версії "для своїх" тому й протоколи не писали : самому собі показувати чи що ?.
    Про реалізацію - з задоволенням - може кому придасться.
    Контур коло стовпа в мене має 4 штирі круг22 по 3м з кроком 3м по 2 в кожен бік паралельно ЛЕП. Верх штирів обварений полосою 30х6 з допоміжними накладками.
    Такою ж полосою виконаний підйом до ящиків розподілу і обліку (у нас там четверо споживачів підключено). В місці приєднання до кабелів полоса залуджена. Дротом Ал35кв контур приєднаний до нульового дроту ЛЕП.
    Навколо будинку в мене 14 таких штирів, також обварені полосою але вже в два яруси. Два симетрично розташованих вводи через фундамент круг22. і все сходиться до вхідного розподільчого щита в майстерні
    де й з'єднується з нульовим дротом вхідного кабелю
    Всі місця зварювання в підземній частині захищені свинцевим суріком. Все робилося "для себе" і так, щоб не виникала потреба переробляти як можна довше.
    Термін експлуатації майже 19 років. Параметри незмінні (раз на пару років лабораторія навідується в наші краї і хлопці заходять "глянути").
    Мої вітання Равшану з Джамшутом.
    Випереджаючи запитання - контур коло стовпа робився щоб не садити весь куток на домашній і щоб не платити за струм "перекосу" якщо змусять користуватися лічильником 3 4ма датчиками.

Взагалі то питання виконання вимог нормативних документів проблема світоглядна а не технічна.
    Шлях технічного вирішення питання знайдено давно і, на жаль, поштовхом до цього вирішення було чиєсь втрачене життя.

+ Ответить в теме

Ваши права