Цитата Сообщение от r.o.c.k.e.r Посмотреть сообщение
ось вам корисний відосік, рекомендовано кожному напівавтоматчику)

https://youtu.be/9QD82WD_y94

можливо якісь питання самі відпадуть, з'являться нові-пишіть
Дякую, я вже передивився на цьому каналі багато відео. Але не впевнений, що правильно зрозумів суть індуктивності(або динаміка дуги в англомовних ресурсах). Тому що багато практиків пояснюють її зовсім не так, як в запропонованому вами відео.
Наприклад, я виставив потрібну мені напругу та швидкість подачі дроту, провар достатній. Після цього я за допомогою індуктивності синхронізую пульсацію джерела живлення з швидкістю формування краплі. Якщо струм мінімальний, індуктивність збільшуємо, якщо струм максимальний, індуктивність зменшуємо, щоб краплі відривались швидше. Якщо знайшли оптимальне значення, бризок буде мінімальна кількість. Я правильно зрозумів?
Чому перепитую, в оригінальному мануалі написано наступне:
Динаміка дуги
Для впливу на динаміку короткого замикання в момент переходу крапель металу
- = жорстка та стабільна дуга
0 = нейтральна дуга
+ = м’яка дуга з меншим утворенням бризок
Тобто, немає явної кореляції з струмом і краплеутворенням. Така неоднозначність збиває з пантелику.

І зразу ще одне питання. В цьому апараті крім динаміки дуги регулюється довжина дуги. Вирізка з мануалу:
Корекція довжини зварювальної дуги
- = коротша дуга, нижча зварювальна напруга
0 = нейтральна дуга
+ = довша дуга, вища зварювальна напруга
Якщо провести паралель з тим, що говорилось в відео про залежність струму і опіру від довжини дуги при сталій напрузі, то мені не зрозуміло, що регулює даний параметр.
Це або доп збільшення/зменшення напруги, щоб можна було тримати зручну відстань пальника від матеріалу (але це ж можна досягнути просто коректировкой товщини матеріалу в синергетичній програмі?), або це вимірювання поточного опору, щоб вирахувати фізично опір плазми і її довжину і коррекція швидкості, щоб забезпечити оптимальний перенос крапель у ванну.
Короче, я зовсім не можу зрозуміти суть того, на що конкретно впливає дане налаштування. Зразу скажу, що подумав що це неякісний переклад(по роботі часто з цим стикаюсь, тому всю документацію зазвичай читаю англійською) і перечитав мануал на англійській - написано рівно те саме. Нагуглити конкретного роз‘яснення цього параметру не вийшло.
У вас є якісь ідеї ?