Вибачте, але перед тим, як тут "всім трахать мізки" я обшарив великий об'єм інтернета, і виявилося, що проблема у всіх таких апаратів, на плату напаяний НАХАБНО провід від потенціометра "швидкість подачі", апарат на нього не реагує,а швидкість регулюється одночасно з напругою "хоча ручка і підписана "ток МІГ".
саме це продемонстровано на "відремонтованому по бистрячку" авторитетним майстром Станіславом, для якого то здалося норм. І тут всі майстри почали волати про стенд, баласт....... навіть не розбираючись в суті, не треба мати показники стенда, аби зрозуміти, що "логіка не працює", якщо тиснеш на газ, а машина стає, а при натисканні на гальма вона набирає швидкість, карбюратор тут ні до чого, і двигун на стенді перевіряти не треба і свічки міняти не допоможе, навіть піддути колеса не допоможе, треба дивитися куди підключені педалі!
Це я вже по "понь'ятному", бо по нормальному не виходить. то ж я задав просте питання, чи є в когось схема і чи хтось тоє поборов. до чого тут повчання, звинувачення, що я не розумію ниць ніфіга.....
то ж я прийшов до висновку, що я не довіряю цим спеціалістам, чи то як професіоналам, чи то як добродіям. перші перепаяють по черзі все, так що й дорожки на платі повідлітають, другі почнуть міняти "все, накручуючи ступінь ремонту".
Єдине в чому я не розуміюся в справі ремонту зварювального обладнання, то в досвіді саме зварювальників, в решті, я чудово справляюся з тим, щоб зібрати контроллер для БК двигуна, блок живлення для СНС верстата на пів кВт, написати програму для контроллера для керування якоюсь хрінню, чи передавач для системи дистанційного керування.
Я авіамоделіст з 14и років, інженер, кілька років працював головним інженером на заводі хімічного обладнання, під кінець ставили на виробництво і випускали вагонцистерни і вагонплатформи, то і в зварюванні я чітко розуміюся, єдине що "рука не набита"трохи більше після мене зачищати, алеЩО НА ЩО ВПЛИВАЄ, ЧОМУ НЕПРОВАР І ЩО НЕ ТАК- то мій фах.
не можна робити цю роботу тупо не тримаючи в руках держача електрода чи мунштука напівавтомати, і я чітко розумію, що відбувається в середині оттого інвертора. от тільки я не маю досвіду, як китайці реалізовують зазвичай керування отими простими в роботі ШИМами, розбиратися довго, тож простіше спитати, я так само допомагаю іншим, ремонтникам щось підчерчую, щось раджу як відновити зношені вузли, діагностую, тут капєц, заміна, і не за гроші, гроші я заробляю, а просто, колись я до них звертаюся, вони мені в чімось допомагають.
Пацанятам в моделізмі допомагаю, не дивлячись на їх абсурдні проблеми з висоти свого кмс, я був таким же, і мій син до когось звернеться.......
Тут я стикнувся з "міжсобойчиком" нарцисів, і я не помітив фаховості ( в більшості), бо описана проблема конкретного апарата зводиться до стенду, як в анекдоті:
"доповідь голови сільради:
Шановні односельці, в позаминулому році ми посіяли 20 Га буряків- все з'їв довгоносик. В минулому році ми посіяли 40 Га буряків-все з'їв довгоносик. В цьому році ми плануємо посадити 100 Га буряків!, хай подавится, погань носата!"