+ Ответить в теме
Страница 64 из 113 ПерваяПервая ... 14 54 62 63 64 65 66 74 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 631 по 640 из 1128

Тема: Дремучий случай или "Модернізація" дешевого китайського апарату

Зарегистрированный
    Поблагодарили 815 раз(а) в 635 сообщениях
    Наверное медяха с люминием скручена.

Блокированный
    Поблагодарили 4 раз(а) в 4 сообщениях
    Цитата Сообщение от Николаевич Посмотреть сообщение
    Поки сам не знаю точно, але може і таке бути. там зі стовба йде алюміній, а що далі я точно не знаю буду завтра дивитися.
    Нажмите на изображение для увеличения
Название: 465-0-3.jpg
Просмотров: 4254
Размер:	18.8 Кб
ID:	9814

В таких випадках треба ось так робити, але я поки незнаю як воно все точно буде там все під напругою.

3. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

Зарегистрированный Аватар для Микитович
    Поблагодарили 574 раз(а) в 387 сообщениях
    Цитата Сообщение от Николаевич Посмотреть сообщение
    У меня на даче Al-Cu моножильные скрутки проработали с 1985 года, хорошо скрученные и заизолированные. И не грелись даже при 4 кВт-ной нагрузке.
    Только пару лет назад заменил все на люмень, а в летней пристройке так до сих пор и не менял, хотя даю полную нагрузку.

Главное скручивать по уму и хорошо изолировать. Винтовые сжимы не применял.

Зарегистрированный
    Поблагодарили 815 раз(а) в 635 сообщениях
    hizerqqq - на фото правильная скрутка алюминия и меди с шайбой между ними. Я под напругой на столбе подключался и не раз - главное осторожно делать и не бояться.

Главное скручивать по уму и хорошо изолировать. - если в помещении сухом то в принципе можно, а вот на улице на долго не хватает так или иначе вода попадает и окисляется, алюминий вообще в белый порошок превращается.

Блокированный
    Значить скрутив я проводку як треба через болт і шайби бо там алюміній і мідь, води наче не було тому провід не прогорів. І провів тести. Спалив 3 електроди. Поки що незрозуміло що з регуляцією току тепер нормально варить на почату від 30 до 70, а далі якось не ясно, чи то резистор регулювальний зворотній вийшов чи то регуляція не працює без амперметра точно не скажу, але дуга розпалюється практично у всьому діапазоні чого не було раніше тільки в кінці біля 265 практично не розпалюється. Резистор я ставив В як і було поки незнаю точно в чому справа, але варить апарат, бо 3 електроди спалив. Поставив резистори паралельні до резистора 600 ом два по 1 ком бо краще нічого не було під рукою. В сумі на тому місці стало 255ом. По відчуттях апарат став варити жорсткіше багато бризг, можливо через додаткові витки на трансформаторі, але його міняти поки не буду, а зроблю дросель. З ''гарних'' новин почав гудіти вентилятор... Так що знову ж таки економії як такої на цьому апараті не виходить і якби брати зараз то напевно вже краще дніпро м ніж цей зовсім Китай. Я так думаю тепер.

ДнІпро-м теж китайці роблять.
    Якщо у Вас повномостовий інвертор то вихідний дроссель йому не тільки не потрібен а ще і вихідні діоди попалите.

Багато бризг - або ток завищений, дуга занадто довга або сірники такі.

Блокированный
    Цитата Сообщение от Микитович Посмотреть сообщение
    ДнІпро-м теж китайці роблять.

Багато бризг - або ток завищений, дуга занадто довга або сірники такі.
    НА мою думку так відбувається через частоти в середині силового трансформатора він ніби і варить але прямо бульбашки у зрарювальній ванні утворюються. ТАк і бути ЧАстоти там грають певну роль, але тут багато можна вирішити дроселем. ЯКщо ні буду перемотувати трансформатор по китайській схемі 14:5. Але поки що цим займатися не буду. Діоди силові згорять чи ні буде видно пізніше, в них проблеми я поки що не бачу. Апарат став більш індуктивнішим ніж був з цим трансформатором, але схоже що через діоди проходить більше нерівностей з цим трансформатором. Ставити два паралельних резистора біля входу на транзистори теж напевно не бажано, але у цьому випадку це наврядчи станне причиною вибивання транзисторів. просто вже не хотілося знімати плату щоб все переставити як було, але ще може буде заміна вентилятора колись.

Пару фото:

Хоча тут по ділу не так багато.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 02.11.2019 в 17:17.

[QUOTE=hizerqqq;39136]НА мою думку .. частоти в середині силового трансформатора ... грають певну роль, /QUOTE]

Вы хоть сами понимаете в середине силового трансформатора???
    Я например нет, да и ни один электронщик такой изверт не поймет.

Какую роль играют: гопака, Карабаса Барабаса или польку-бабочку???

Эпюры тока в трансе аналогичны эпюрам на Вашем осциллографе, если конечно Вы никакой колебательный контур не навесили на выходе.
    Хотя судя по картинкам он у Вас недостаточно скоростной для контроля ШИМа на частоте под 100 кГц.
    Такая должна быть
    Нажмите на изображение для увеличения
Название: 97d44f8b12faafb2a5994a5e9f813c7c.jpeg
Просмотров: 4271
Размер:	193.8 Кб
ID:	9815

с мертвым временем и плоской верхней полкой.
    А Вам все дроссель-дроссель.

Спочатку знання а вже потім висновки, а не навпаки.

10. Спеціальна пропозиція для учасників та відвідувачив форуму - знижка на напівавтомати PATON! Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму: (097) 591-29-90 чи (099) 406-30-49 Обирай Патон!

Блокированный
    ага... все правильно... я знаю.

в цілому мінус там виходить прямо з трансформатора, так що можливо проблема не тільки у тому що випрямляють діоди. подивлюся що змінить дросель на мінус. Там вже і діодів немає на шляху по суті. мОжна ще було б заміряти вихід осцилографом зі щупом х10, але у мене немає даних як було до цього тому складно буде робити висновки плюс сам щуп ще треба робити чи купувати нащо вже не дуже є бажання якщо чесно. Транзистори не горять вже добре.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 02.11.2019 в 17:54.

Блокированный
    шим контролер в цьому апараті видає 50кгц а не 100.

+ Ответить в теме
Страница 64 из 113 ПерваяПервая ... 14 54 62 63 64 65 66 74 ... ПоследняяПоследняя

Ваши права