Показано с 1 по 10 из 3035

Тема: Бытовой сварочный инвертор: на чем остановить выбор?

Древовидный режим

Блокированный
    Поблагодарили 4 раз(а) в 4 сообщениях

Можливо це повідомлення вже і не зовсім по темі, але знайшов ще дома стару не робочу мат плату з якої зняв 4 самих потужних дроселя спаяю їх завтра акуратно "зірочкою" послідовно заллю все силіконом щоб голих контактів не було і доставлю їх завтра десь перед конденсаторами чи на вході де знайдеться нормальне місце.
    Не знаю буде віж них суттєвий ефект чи ні, серцевина там маленька. Але може буде краще ніж нічого, тим більше що вони є ці дроселі. Правда випаяти їх не вдалося паяльником одразу довелося проводити додаткові заходи. Я не нікому не пропоную так робити, це просто один з варіантів які можна пробувати. По результатам цих експерементів думаю відпишуся.

Теоретична частина цих заходів напевно така:

Реактивний опір
    При проходженні через котушку змінного струму вона має реактивний опір. https://uk.wikipedia.org/wiki/Котушка_індуктивності

Так що це все повинно згладити роботу конденсаторів.

Оптимальна схема установки вхідного дроселя на мою думку зображена тут.

https://images.app.goo.gl/S3RFHe4NtscLW8HB6

Єдине в чому я не впевнений це в тому як краще з'єднати ці дроселі між собою, але намотка там досить потужна і я думаю що краще послідовно ніж паралельно, але тут це виходячи з того що всеодно потрібно цей вибір робити, а не з якихось практичних знань. Там десь вийде 15+6 витків по моєму це нормально. Дроту товщого за 1,5 mm2 там ніде немає в тому апараті на вході, так що думаю принаймі проблем з цим усім не буде.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 21.09.2019 в 21:18.

Метки этой темы

Ваши права