-
Прийшов я до висновку що ідеальних апаратів практично не буває, хтось хоче більше заробити в один спосіб, хтось старається заробити в інший спосіб. Я зрозумів те що якщо говорити про апарати якогось одного типу наприклад звичайний зварювальний інвертор на 220 вольт, то всі вони в основному зібрані по одній і тій самій загальній схемі і вся різниця криється лише в якості окремих вузлів та компонентів,
наскільки зрозумів я в одних апаратах якісь вузли зібрані трохи краще в якихось зібрані трохи гірше і не завжди навіть кваліфікований спеціаліст скаже по візуальному огляду який апарат скільки буде працювати в кожному окремому випадку якщо у нього не було його вже на ремонті і він ще не знаходив у ньому проблем. Впринципі завжди важливо щоб сумарна ємність вхідних конденсаторів була на рівні не меншому за 1500-2000мкф,
якщо буде менше, то апарат буде досить сильно просідати при не ідеальній мережі живлення, це серйозна проблема саме для дешевого цінового сегменту, тому що конденсатори дорогі і доводиться на них економити в першу чергу, В дешеві апарати якихось принципово великих ємностей ставити напевно теж не варто тому що буде занадто форсований старт з мережі, наскільки зрозумів я це лікується плавним стартом який присутній не у всіх апаратах з заводу,
а там де він присутній для великих ємностей конденсаторів потрібно додавати додатковий термістор в ланцюг плавного старту. Цю інформацію я знайшов на ютуб каналі ізмаіл інвертор і ще не перевіряв її, але думаю що це відповідає дійсності. Крім іншого деякі апарати виходячи з цих усіх схем піддаються глибокій модернізації за рахунок заміни силових транзиторів на більш потужні і регулюванні вихідного току наприклад зі 130 до 180 реальних ампер.
Треба дивитися по схемі на яку приблизно максимальну потужність вона розрахована.
Я не кваліфікований спеціаліст у цих питаннях і не професійний зварювальник, пишу лише власні враження від того що я зрозумів по цьому питанню.
-
Метки этой темы
Ваши права