-
Хочу поцікавитися, як краще побудувати навчання.
Є бажання правильно налагодити весь процес, йти крок за кроком.
Йти , якщо не помиляюсь, дедуктивним методом від простого до складного.
Тобто розбити все на певні етапи, або, якщо взяти за приклад комп. гру, на рівні.
Я так розумію із того, що побачив та прочитав,що
1) необхідно виробити навичку вести електрод на відстані його діаметру, але небільше 5мм від
поверхні.
10 електродів ( Е, надалі ) я вже спалив, розплавлений метал бачив, навіть його "проорав"
намагаючись вести кінець Е якомога ближче на короткій дузі.
Бачив розпечений червоний метал у місці зварного шва ( металева стрічка довжиною до метру
товщиною 8мм шириною не більше 50 мм).
Складність у тому, що ведучи навіть 2 руками, витримати заданий кут ( від 45 до 90 градусів )
на відстань, навіть 5-10 сантиметрів складно.
А головне, через маску (хамелеоном користуюсь) не видно відстань від кінця Е до металу.
Мене цікавить, хто як проходив навчання, різні важливі деталі, відчуття.
Думаю, без допомоги досвідченого спец-та , який ще і має завдатки вчителя буде не просто.
Можливо спалити не один кг Е, але не наблизитися до задовільного виконання простого зварного шву.
Я вів Е діаметром 3мм по горизонтальній поверхні кутом вперед (від себе), струм в районі 100 ампер.
Пробував різний струм від можливо 80 до 110 ампер ( на апараті SSVA mini Самурай 8 - 11 риски).
15 риска - 160ампер, а перша 0 ампер, інших цифрових позначок немає, але біля 10ї риски крапка.
Облаштувався я так.
На землі(траві) поклав цеглу, а на них свого піддослідного.
Сам ставав на коліна і так намагався варити.
Е придбав Вістек АНО-36. Я не вибирав, просто такі лише були у продавця в той час.
Читав нещодавно, що цими добре вчитися, бо вони варять "м'якше".
Доречі, на етапі навчання ДУЖЕ не рекомендують основні Е типу УОНІ.
Інвертор Самурай сподобався, джина зварного викликаю без проблем.
Е нормальні, сухі.
Методом дотику Е і запалюю.
Перший раз пробував на іржавому металі, не вийшло.
Потім згадав, що так не піде і взявся за болгарку, та зачистив метал і "лід тріснув".
Дуга тримається добре, навіть на значній відстані, коли відводю Е, та закінчую шов.
З метою захисту власного здоров'я користуюсь респіратором.
Дещо не зручно, але легені лише одні, запасних не маю.
Цікавить, чи користується респіратором хтось із форумчан і що краще, бо в мене не для
зварювання він з 2ма пластиковими круглими фільтрами по боках( можливо замінювати на інші, нові
та різного типу, по кольору відрізняються), що під маскою заважають.
Прошу висловити Ваші думки та поділитися набутим досвідом власного навчання.
-
Ваши права