Это не совсем "горячий старт", хотя можно и так "прозвать" эту кнопку:-)
Это функция "грязный металл". Можно использовать при сварке ржавого, грязного металла с остатками краски и.т.п.
Вид для печати
Гарна ідея - до Нового року Атом180 від "діда МоРоза"...дома пояснити що новорічна акція і т.п. і т.п. 70% знижка, виграв, повезло...
Ну зараз реально на Елсву160 з каб. і Патон160Е без каб. мани є...думаю про них...
А й дійсно забанять...але ж тема - "вибір" - то я чесно відкрито обговорюю і вибіраю...і всього лише тиждень, а вже на мене обіжаються, хочуть своє подарувати, аби не писав...(прийму в дар)...
А може ще трошечки капельку зачекати по коштам (ну дозвольте хоч тиждень) - до
Елсва180(із фунцією іржа+)/
Шміль180(ні в кого нема + спецзамовлення +)/
Техмікс185(приємно що прилад на замовлення +).
П.С.: Не обіцяю, що забуду про Самурай чи Атом160 - може раптом хто продасть б/у в нормальному стані на 500-1000 дешевше нового - там на ПМЖ іде, на удочки хоче помінять і т.п.
mirek похоже вы пока купите уже будут другие технологии и и метал варить будут усилием мысли :cool:
Може наші внуки доживуть до таких технологій :)
Секретик : сума збирається на 1 серпня (День народження) ... на ту суму і куплю.
У вересні бахне курс...і буде лише на економ китайця.
Уже на ОЛХ бажають дещо у мене придбати мені непортібне, щоб я купив бажане - український зварювальний інвертор :)
на олх сейчас продают вди 200р за 3500 грн я бы присмотрелся к этому аппарату
а почему не цифровой инвертор - то надо брать... ? я купил не давно цифровой
я сначала подумал что старая версия лучше
ну то что курс запланирован 27грн не является секретом
Погоджуюсь, що бажано брати комплект з кабелями.
Зараз продовжую продавати свої непотрібні речі, щоб придбати потрібну річ - вже 2400.
2350 - Елсва160 радять 180
2500 - Патон160Е - якщо, то може і зупинюсь, жалко викинули дросель -був би точно він,
2550 - Елсва180 - мідні кабелі, режим для роботи з ржавим металом,
2700 - Шмель180 без к. - хочу фото зовні/всередині і забираю,
2900 - Техмікс165 без к. - цікавий варіант якщо не вийде 185,
3050 - Патон200Е - але чи треба 200А серії Е без дроселя,
3100 - Техмікс185 без к. - якщо не встигну на самурай,
3120 - ИИСТ140 - радять 160 за 3540,
3300 - Самурай - думаю оптимально,
3500 - Атом160 - взагалі супер.
Інші дешевші ціни по цих апаратах - відсутні і є супер "чеський" Тесла :)
Знайшов ! - Шмель ВДС-160 за 2550 грн. з кабелями - а з мене у відділі збуту виробника хотіли 2700 без кабелів ! І я про цей апарат всі вихідні мріяв...
Тепер за це палю їх хату - там 2 транзистора по 55А = 110А робочих, а пікових при автомат форсажі буде 160А (це зовсім не ВДС180), дросель - так і не сказали чи є.
Патон160Е або Елсва180 - зараз думаю, або + 300 і замовлю Текмікс185, якщо витерплю +500 буду тягнути до Самурая.
Вложение 4809
www.vdi-ua.com
Куплю Шмеля180 за 2600 (якщо там три транзистори по 55А і дросель) !
Вам бы сначала немного схемотехнику изучить , а потом бы уже и выводы делать. Сразу уточним ,это однотакт . 1. Два транзистора всего, или по два в параллель? Если два всего то ток там всего 55А. (т.к. транзисторы включены последовательно с обмоткой трансформатора), но это грубо , 55А это при 25 гр.С ,а при 100гр.С ток будет 27А. , и это не всё, есть ещё и пиковый ток допустимый при определённой длительности импульса,который значительно больше. 2. Ток который допускают транзисторы не равен выходному току инвертора, там ещё и трансформатор есть ,если вы не в курсе. К примеру при коэффициенте трансформации 1:3 при токе на выходе 160А. , на первичной обмотке трансформатора ,а значит и на транзисторах ,будет ток 160/3=53А. (это конечно упрощённо, в действительности расчёт чуть сложнее, и учитывает ещё некоторые факторы). Так что всё сходится. Так что вы не их хату палите, а свою безграмотность в этом вопросе:-).
Цікаво, а в чому саме технічна відмінність по моделі Атом-160м та Атом-160С ? Є бажання замінити в черговий раз вмерлого "китайця", знову в ремонт...
У ціні до 3000 -
Елсва180зк/
Патон160Езк/
Шмель180(економ) б/к/
Техмікс165 б/к/
ИИСТ140 б/к.
Після 3000 - Самурай,
після 3500 - Атом160.
Реально через ціну із українських інверторних апаратів залишаться лише Елсва, Патон, ССВА, Енергія-зварки.
Телефонував і писав на Патон - мені категорично відмовили у самій можливості за мої ж гроші встановити їх фірмовий дросель на їх Патон160Е без дроселя.
Патон160Е - це економ серія для народу? а екологія - без дроселя?
Патон160Е - задуманий як "убивця" дешевих китайців і ціна цієї еко-серії без дроселя з жосткою дугою - правдива ціна 2100-2200 у базарний день - а конкуренція з таким спрощеним апаратом у ціні 3300-3500 - це повільна смерть для Патона і сумнів у його моделях серії Р - доплата 1000 грн. посто за бренд є перебор, не хочуть працювати на конвеєрі у три зміни і захопити ринок - їх право.
Думаю така цінова політика Патона буде дуже сприяти продажу апаратів Елсви, Шмеля, Самурая, Атома.
Покупці , які не читали форуми, ніколи не чули про Елсву/Самурай і побачать ціну "брендового" Патона серії Е (ЕВА, Комас) - просто куплять китайський апарат "Геракл МММА350" за 2200-2700 із чемайданом, кабелями чистиймедьлюмінь 80см., 8 транзісторів, молотоком і держак-маска...якраз щоб тикнуть старим електродіком 5 в уголок і віднести у майстерню в чемоданчику...продавці чинасварки уже самі дають свою гарантію рік, самі ремонтують - повний сервіс у одному лотку...
П.С.: Маю кошти на Елсву180, хочу зараз Шмель180(автофорсаж), якщо чекати ще місяць/два - Самурай, Атом160+кабелі - чекати до осені або НовРоку(а ціна/курс чекати буде?)...
перед новым годом у нас цены традиционно ростут
Вы наверное собрали больше всех информации на этом форуме!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
по поводу автофорсажа. вездесущие китайцы лет так 5 назад передрали схемотехнику у АРСа и успешно делали полные мосты с трансформатором тока в первичной обмотке силового транса. это и есть автофорсаж. оказывается и до нашего выробныка дошла китайская цивилизация
Доброго дня!
Уже обдумую Патон200Е, Елсва180, Шмель180(без рег.форсажу), Самурай, Атом160 (без кабелів).
Можливо я сноб якийсь - не подобається тріскучий ультразвук при роботі Патона (це та відсутність дроселя зупинило в купівлі 160Е), у Елсви, Шмеля, Самурая - звук приємний, у Атома - звук своєрідний, але нормально сприймається.
Елсва180 (з відключенням форсажу) - зупиняє історія із власником 200, якому не замінили недорогий резистор по гарантії і розповіли про "сильні" конденсатори, що просто при включенні без роботи електродом вибивають автомат 15А,
Шмель180(без рег.форсажу) - оптимальний варіант для зварювання 2/3/4. без додаткових функцій.
Самурай - багато функцій, цим заманює - може колись щось із них крім ММА спробую. У випадку чого дуже ліквідний апарат, якщо постане питання продати.
Атом160 - може ризикнути, купити без кабелів і через місяць - кабелі, маску...чи варто так зачекати якщо терміново не потрібно?
Таке враження наче не апарат, а релігію вибіраю : "вірю в Шмель", "вірю в Самурай", "Атом понад усе"...
:)
Не был на форуме месяц ,а тут тоже самое......очередные" метания" и что интересно - с цикличностью 3-4 недели.
Такие затянувшиеся метания называются проще-мнительность-черта не присущяя " мужику",больше "бабе".
У самого такая же теща (слава богу живу с ней раздельно ,а то наверно сошел бы с ума)периодически задает вопрос и получив исчерпывающий ответ на него,начинает бегать по " подружкам" и по "рукажепым писюноносцам" (их мужьям)и со всеми советуется
.а потом приходит и начинает мне рассказывать как ей насоветывали делать......у нас же много "специалистов советчиков".И самое главное так почти по всем вопросам -просто достает своей мнительностью.
Это просто человек такой -ему надо чтобы все вокруг него порхали,прониклись его проблемами ,переживали,хвалили за что то итд
Ну не та это сумма чтобы так "шарахаться" и переберать варианты,которые опираются на единичные случаи ,слухи и домыслы.
А то какомуто Васе ,что то не поменяли по гарантии ,а Пете рассказали про супер пупер кондеры итд-и все производитель Г--мно--обижусь и возьму другого....ну бред и только.Снова уезжаю на месяц-интересно появится через месяц очередной "метатель икры".
Удачи всем.
mirek, если исчерпаны все критерии для окончательного выбора аппарата РДС, то советую в качестве главного преимущества выбрать комфортность/качество сварки электродами УОНИ 13-55.
[QUOTE=Leon26;22955]mirek, если исчерпаны все критерии для окончательного выбора аппарата РДС, то советую в качестве главного преимущества выбрать комфортность/качество сварки электродами УОНИ 13-55.[/QUOTE
]
Вот- вот очередной повод для сомнений
Из расматриваемых им претендентов практически все одинаково варят уони.
Дякую за активне переживання -
мені не порібно, щоб кругом мене "порхали" - все значно простіше -
скільки було коштів про те і думав,
тема - вибір (хто вибрав може не читати хоч пів року, хоч взагалі),
кожному хто радив і розповів про своє (приватне листування) - щиро вдячний,
гарної думки про всіх наших виробників (Елсва, ИИСТ, Техмікс, Енергія), але є ще питання подальшого сервісу і ліквідності,
всі українські виробники крім Елсви вийшли за межу 3000 грн. і це суттєві зміни порівняно з минулими роками
(Альтаир через вартість комплектуючих взагалі відмовився виробляти про що мене письмово повідомив, у половини виробників штучне якісне виробництво під замовлення 1-2 дні),
принципово відкладав кошти не із зарплати, але під кінець вирішив сотню-другу докинути.
Придбаю (інтригу залишаю), сфотаюсь з апаратом на аватарку - доказ, що не троль і формум допоміг визначитися.
П.С.: Хто хвилюється, що я зчезну з форуму зразу після купівлі - переходьте на теми про маску-хамелеон, спецодяг, краги :)
... потім про електроди :)
... діткливі читачі можуть пити персен відрами...без закуски :)
Щиро Ваш.
Два дні думав наскільки добре наявність різноманітних функцій у ССВА Самурай (ММА, ТІГ, МАГ, зарядка АКБ), дивився відео як для МАГ/ТІГ дещо підпиляти, дещо підпаяти і задумався:
1) мені фактично потрібно лише ММА (електродом),
2) для АКБ у мене класна вітчизняна зарядка із режимом десульфації пластин,
3) щоб попробувать ТІГ/МАГ треба так само (або більше) вкластися коштами і чи буде це потрібно ще питання - краще тоді придбати окремий спеціалізований апарат (напівавтомат).
Таким чином ризикнув - позичив 500грн. і почав шукати Атом160...і засада: ніде нема, закінчилися на заводі плати, чекати мінімум тиждень поки виготовлять , представник виробника каже, що відпускні ціни на магазини не поміняють (надіюсь).
Витяг з відповіді ГОСТу:
На жодному інтернет магазині не зазначено, що Самурай потребує додатковй роз'єм для напівавтомата, а по по ИИСТ140/160 зразу пишуть, що є дві різні ціни за варіант з і без роз'єму купив і користуйся.
Від Вас прочитав, що ССВА все робить за доплату лише 50 грн.
У себе на сайті магазину Ви про це не пишете, люди нет знають про такий нюанс і вдіразу замовили б + 50грн. - чи завод не бере такі замовлення? не хочуть публічності, щоб не морочитися (функція наче є але її нема)?
Вчора сервісний центр ССВА усно мені пояснив (культурно зі загальним змістом "довбись сам") - дивись відео на нашому сайті де отвір на задній кришці вирізати, що паяти і жодного слова, що все це щастя із їх роботою і встановленим ними роз'ємом буде всього лише за смішні 50 грн. і зразу у новий апарат без додаткових пересилок/досилок.
А чому зразу не встановлювати цей роз'єм у Самурай - функція ж є ?
Обман? чи все-таки є певна прихована складність і проблеми?
У Істока їх нема - зразу варіант апарата з роз'ємом - купи/включи/роби.
Дивує така запутана позиція ССВА - безкоштовно встановіть цей роз'єм для напівавтомата і гарантую - 70% покупців потім докуплять подаючий пристрій ССВА і продажі цих подаючих пристроїв сягнули б рекорду !
А може це прихований обман покупця - ось є така функція і нема її - хочете - купуйте наш у три/чотири рази дорожчий окремий пристрій...
А чому релігія не дозволяє ССВА зразу встановити цей копійчаний роз'єм ? у ціну апарата і без допилювання покупцем?
- Переляк, що тоді не будуть купувати готові напівавтомати...
в патоне тоже только кнопку поставили миг-тиг
Модератор дозволив мені писати лише тут :
Ви б придбали б телевізор, або пральну машину, або перфоратор якщо у ньому потрібно щось додатково свердлити/паяти ?
Думаю ні - вибрали б готовий апарат.
Так само - купую, якщо купляю з функцією - вимагаю щоб вона працювала від нажиму кнопки і підключення стандартного обладнання.
Не розумію в чому економія 50 (розєм) в апараті за 3500 - це дорога Патона з викинутими дроселями і завищенням ціни за цю "екологічність".
Та хай 3600 - але чесний повнокомплектний апарат і покупець купив/включив , а не купив/шукаврозєм/паяв/поламав/сервіс/настроїв/включив.
П.С.: Вчора хотів реально купити Самурая і через "особливості комплектації" і розмову із сервісним центром передумав.
Ура.
Нам открыли глаза-второй "говняный" украинский производитель инверторов выявлен...ЗРАДА...:cool:
Клиника...симптомы....диагно ..:confused:
Кто не верил ,что каждые 3-4 недели форум испытывает стресс от нового соискателя-"пусть кинет в меня камень"(с)
Ура!
- Мій фан тут.
У нього стрес...
Вы б так не радовались-вторая часть комента не прошла сразу.Таких звезд тут появляется предостаточно и с какой то постоянной периодичностью-как только форум затихает.
как будто засланный казачек-пошустрил и смылся.
А можно вопрос -А зачем Вам вообще сварочный?
:D во вы веселитесь тут. Меня лично ситуация с разъёмом на Самурае не смущает, но mirek всё же прав. Это ведь законченный продукт с обозначенным функционалом, если сказал А, говори и Б, на панели управления стоит включение данного режима ,а разъёма для подключения их же (производителя) подающего нет. С одной стороны Самурай может использоваться с другим (самодельным в конце концов) подающим просто как источник тока для П/А, но ведь если человек покупает к примеру через интернет-магазин данный аппарат и сразу к нему подающее, распаковывает , и тут узнаёт что должен пройти краткий курс слесаря-радиомонтажника , а ещё оказывается что ближайший магазин или рынок где он может купить разъём (а возможно именно для этого сразу и паяльник ,припой), находится километрах в 50-ти от его села. Если по приближённой анологии с телевизором, то антенное гнездо (основное) есть, а под DVD сам выковыряй дырку и поставь разъём.:)