-
Зарегистрированный
Прочитав всю тему і багато чого взнав. Розібрався (хоч тепер!) про маркування: АНО, УОНИ, що таке Стандарт і Моноліт і т.д.
Всім дякую...............
Я - зварювальник-початківець. Хоча почав пробувати зварювати ще майже 10 років тому, але зварював стільки, як професіонал за день, може за два дні зварить (спалив не більше 2 пачок електродів). Варив всякі дрібниці: підремонтував залізний стелаж, в 3-ох хвіртках приварив відірвані завіси, заварив тріщину в сокирі, заварював тріщини в лопатах, в паркані приварив відірвані деталі і інші дрібні ремонти. А також виготовив деякі вироби: решітку на газову плиту, 2 штуки граблів, сапу......
Користувався зварювальним трансформатором на кг 35-40, що ще дід собі колись зробив. Електроди брав, які залишилися після діда, а також якісь купував. Трансформатор звичайно варив сильно: не було жодних проблем із підпалом, із залипанням. Але мені набридло його тягати і розмотувати 10-метрові кабелі, тому років 5 тому взяв в село з Тернополя трансформатор Einhell Euromaster CEN 150. Його колись (років 20 тому) мій батько привіз із Німеччини вживаний. Ним було важко привчитися, бо набагато слабший, але поступово звик. Від років 2 купував Моноліт РС (АНО-36), зварювало ніби нічого. А на початку літа купив Стандарт РЦ (АНО-21). Продавець казав, що кращі. Я й послухав: досвіду ж нема. От про них можу сказати, що мене нервують: перший раз запалити - велика проблема. Наступні рази вже без проблем.
Ще подумую здати той старий трансформатор на брухт: там десь 35-40 кг міді має бути, то зміг би купити собі інвертор (десь рік тому був в родини на Кіровоградщині. В дворідного брата інвертор і коли він щось варив, то попробував зробити шов см 5. Який інвертор - не пам'ятаю, а електроди моноліт life 28%. Варити дуже гарно: тихенько шипить і не іскрить!
Надіюсь, що за мій перший пост на форумі в тему і не зовсім - мене не покарають...
Последний раз редактировалось hummel; 16.10.2017 в 09:22.
-
2 пользователя(ей) сказали cпасибо:
lockser (11.01.2020), Лёлик (18.10.2017)
Ваши права