те которые в пачке посрединке, делали кому ни попадя. бывал я у патоновцев примерно в первой половине 2000-х тысячных. они продавали оборудование и технологию. у разных производителей качество было разное
. да и цена тоже
те которые в пачке посрединке, делали кому ни попадя. бывал я у патоновцев примерно в первой половине 2000-х тысячных. они продавали оборудование и технологию. у разных производителей качество было разное
. да и цена тоже
Прочитав всю тему і багато чого взнав. Розібрався (хоч тепер!) про маркування: АНО, УОНИ, що таке Стандарт і Моноліт і т.д.
Всім дякую...............
Я - зварювальник-початківець. Хоча почав пробувати зварювати ще майже 10 років тому, але зварював стільки, як професіонал за день, може за два дні зварить (спалив не більше 2 пачок електродів). Варив всякі дрібниці: підремонтував залізний стелаж, в 3-ох хвіртках приварив відірвані завіси, заварив тріщину в сокирі, заварював тріщини в лопатах, в паркані приварив відірвані деталі і інші дрібні ремонти. А також виготовив деякі вироби: решітку на газову плиту, 2 штуки граблів, сапу......
Користувався зварювальним трансформатором на кг 35-40, що ще дід собі колись зробив. Електроди брав, які залишилися після діда, а також якісь купував. Трансформатор звичайно варив сильно: не було жодних проблем із підпалом, із залипанням. Але мені набридло його тягати і розмотувати 10-метрові кабелі, тому років 5 тому взяв в село з Тернополя трансформатор Einhell Euromaster CEN 150. Його колись (років 20 тому) мій батько привіз із Німеччини вживаний. Ним було важко привчитися, бо набагато слабший, але поступово звик. Від років 2 купував Моноліт РС (АНО-36), зварювало ніби нічого. А на початку літа купив Стандарт РЦ (АНО-21). Продавець казав, що кращі. Я й послухав: досвіду ж нема. От про них можу сказати, що мене нервують: перший раз запалити - велика проблема. Наступні рази вже без проблем.
Ще подумую здати той старий трансформатор на брухт: там десь 35-40 кг міді має бути, то зміг би купити собі інвертор (десь рік тому був в родини на Кіровоградщині. В дворідного брата інвертор і коли він щось варив, то попробував зробити шов см 5. Який інвертор - не пам'ятаю, а електроди моноліт life 28%. Варити дуже гарно: тихенько шипить і не іскрить!
Надіюсь, що за мій перший пост на форумі в тему і не зовсім - мене не покарають...![]()
Последний раз редактировалось hummel; 16.10.2017 в 10:22.
hummel
Да туточки більшість таких. Главное не брать дурного в руки бо буде важко голові.
А що скажете про Сумські електроди (Ларсен)? Хочу попробувати їхні МР-3, правда пачка 5кг.
Анатолий (22.10.2017)
МАРКА: МР-3
ПРОИЗВОДИТЕЛЬ (Страна): Україна Плазматек
ДАТА (Год) ПРОИЗВОДСТВА: 10,2017
УСЛОВИЯ ХРАНЕНИЯ:
ПРОСУШИВАЛИСЬ/ПРОКАЛИВАЛИСЬ ПЕРЕД СВАРКОЙ: не сушились
ДАТА ПОКУПКИ: 10,2017
ДОСТОИНСТВА: легко запалюються, не рве дугу при зварці, при повторному підпалі так само легко запалються, красивий шов,хороший провар, ціна
НЕДОСТАТКИ: не просто купити ( не продаються будьякому буд магазині як Моноліти), діаметри тільки від 3мм до 5мм, не герметична упаковка, упаковка тільки від 2,5 кг
ЛИЧНАЯ ОЦЕНКА (и комментарий):5-
Виявляється в Плазматека є свій інтернет магазин і до сьогодні була безкоштовна доставка якою я вдало і скористався, бонусом дали каталог продукції сертифікат і накладні. Порівнював з Монолітами. Запалюються з першого разу, повторно теж без проблем (Моноліт з 3-5 разу), дугу не рве, по характеристика наплавка металу мала би бути більша ніж в Моноліта насправді менша, бризг менше ніж в Моноліта. Одним словом вариться простіше. Коштують дещевше (2,5кг 108грн, Моноліт 148грн). Треба буде попробувати ще на міцність шов. Доречі на Моноліти тепер вже не клеють голограми, а просто дають сертифікат в якому номер партії в сертифікаті має збігатись з номером на пачці.
Последний раз редактировалось Apple; 31.10.2017 в 23:01.
Master888 (01.11.2017), Serhii (11.02.2018), Svarnoi (01.11.2017), Анатолий (01.11.2017), Сварной2016 (31.10.2017)
Xort01 (01.11.2017), Сварной2016 (01.11.2017)
Наглядный пример путаницы в головах.
.
Стандарт, Монолит, Арсенал - торговые марки Плазматека. Это БРЕНДЫ.
МР-3, АНО-21..., УОНИ - типы электродов по составу обмазки ну и по свойствам.
.
Как можно одно с другим путать? Да и еще и что то доказывать.
Ну и ну.
.
Все эти типы электродов и еще многие другие типы для сварки малоуглеродистых, высокоуглеродистых, легированных, жаропрочных
и других типов черных и других металлов в Украине изготавливают под разными торговыми марками (брендами):
- ВисТек - г. Бахмут;
- Патон - г. Киев, ОЗСМ;
- Фрунзеэлектрод г. Сумы;
- Плазматек - Винница;
- Протон - г. Львов.
.
Некоторые торговые организации создают свои бренды и заказывают изготовление у производителей, например электроды "Днипро-М" изготавливает Фрунзеэлектрод.
А кто то заказывает изготовление в Китае.
.
Также в продаже есть китайские нонеймы (по производителям), Линкольн-электрик, Аскайнак, ЕСАБ, Кобелко, встречал также французские и итальянские.
led_zeppelin (03.11.2017), Xort01 (02.11.2017)