Цитата Сообщение от ELSVA Посмотреть сообщение
lex Начну из далека.
Как показывает мой опыт общения со сварщиками практиками. Большинству нужен простой в настройке аппарат который будет использоваться чаще всего по следующим схемам.
1. Небольшие мастерские которые изготавливает металлоконструкции (например металлические двери, лестницы, навесы и др.). Тогда в мастерской мы варим полуавтоматом а на монтаже металлоконструкций - дуговиком.
2. СТО. Когда варят тонкий металл в 95% времени. Электроды используются только от случая к случаю Например для сварки рам грузовых машин.
3. Частное хозяйство когда полуавтоматом варят машины, а дуговиком конструкции (ворота, навесы и т.д)
По этому мы "затачивали" свои аппараты для выполнения именно таких работ. Полуавтомат настроен на сварку в среде СО2 проволокой св08Г2С и имеет очень жесткую характеристику, что бы не прожигал тонкий ржавый металл характерных для ремонтируемых АВТО.
Що тут скажеш, на сайтах апарат позіціонується і як "для домашніх потреб" - тобто максимально універсальний. Я не займаюсь ремонтом авто.

А теперь по порядку.
Какую дополнительную информацию по полуавтомату Вы хотите увидеть в мануале. Сразу скажу, что настроить полуавтомат сложнее чем дуговик и страница советов Вам мало поможет.
Те що доводиться дізнаватись на форумі від виробника. Наприклад:
-Полуавтомат настроен на сварку в среде СО2 проволокой св08Г2С (це Ваші слова);
-Укомплектований роликом для дроту 0,8мм і 1,0мм (зняв і подивився, а так би зазирнув у мануал не розкриваючи прилад);
-Горілка з кінцевиком 0,8 мм (зняв і подивився);
-Фото або схеми вузлів з цифрами і підписами.
-Схеми що куди під'єднувати.
-Діаметр газового шланга для балона і тп.
По приезду выяснилось, что у них был поломан редуктор (пропускал газ только в первые 2-3 секунды)
(це в пункт "Проблеми");

запись типа высокий шов — надо добавить напряжение или уменьшить подачу проволоки Вам мало помогут.
Дуже правильно, покупець вже знає з чим експериментувати.
применяемые катушки это катушки - Евро-стандарта
Подкасетники рассчитанные для работы с 1 кг кассетами по моему не удобны.
Суб'єктивно. Головне, щоб клієнту було зручно
По Вашему случаю. Мне жаль что продавец в магазине ввел Вас в заблуждение. Я догадываюсь кто Вам продал аппарат и в понедельник я проведу с ними инструктаж по поводу применяемых катушек.
А можна було просто вказати в інструкції, для всіх було б краще.

Насчет порошковой проволоки. Многие считают ее хорошей альтернативой для связки проволока + СО2.
Знаю, порошковий дріт - це компроміс, але іноді він потрібен. Чи працює апарат з нею? - було одне з ключових питань до менеджера, і на нього була була відповідь "так" (Зараз Ви мене м'яко переконуєте нею не користуватись, бо пристрій під неї не "заточений").
Але мені потрібні і з СО2 і порошкова.

І останнє слово щодо мануала:
Він мені вже не потрібен, бо я два дні розбирався з апаратом (за допомогою інструкцій інших виробників та форумів). А останні крапки над "і" розставила Ваша відповідь.
Інструкція потрібна для ваших наступних клієнтів, щоб їм можна було одразу все зрозуміти і взятися до роботи, а не лопатити Інтернет.
Побажання стосовно підкасетника для маленьких котушок залишаю Відкритим. Тут Ви мене не переконали.

А від апарата не відмовлюсь. Він мені за цей час вже, як рідний Може це комерційний крок?
Електродами варить супер. Завтра знайду кінцевик 0,9мм для горілки і спробую порошковий дріт та зварку у СО2 із звичайним дротом.

Спасибі за відповіді та увагу.

P.S.:
Стосовно порошкової на малій касеті - я її встановив.
Ось частина відповіді з особистої переписки:
"У маленької котушки - виламав внутрішню частину - вийшов отвір 55мм (в апараті вісь - 50,5 мм). З еластичного пластика зробив ущільнювач, щоб компенсувати різницю. А на самій бобині з дротом, навпроти фіксатора (у формі хрестика) зробив несквозне заглиблення діаметром 10 мм. Все це діло зібрав - працює добре. Звісно, так не дуже правильно. Думаю, згодом з'явиться якийсь перехідник від виробника."

Це на випадок, коли у когось виникне така ж проблема, як у мене.