Купив ваш полуавтомат ПДГ 180 ИЕ. (десь місяць-півтора тому назад). Вже трохи ним поварив. Як для мене
Мінуси:
1)кришка подаючого краща була б на завісах, і фіксація не на самонарізі(вже писалось вище).
2)Читаючи інструцію дійшов висновку що в "писателя" тупо непрацює пробіл
(пасувало би поправити).
3)приєднання до вилки мережі неправильне(при такому приєднанні потрібна попередня опресовка багатожильного дроту, або взагалі припаяти).
4)погана опресовка клеми масси
5)непомішало б зєднувальну шину між половинками масси заізолювати(наприклад термоусадкою)(інколи при киданні маси на ржавий метал є ризик контакту з шинкою, що призведе згодом до її перегоряння.
6)тримач електродів:провід приєднаний взагалі без клеми
7)занадто низькі ніжки(апарат інколи ставиться на землю, яка незовсім чиста(я думаю 2,5-3см. було б достатньо))(для півавтомата та балона зварив тєлєжку(якщо комусь буде цікаво то скину фото)).
8)як на мене - то було б добре зробити тормоза подаючого механізму(принцип як в шуруповерті)
9)наскільки я памятаю то для сварки без газу(порошкова проволка) небхідно мати можливість змінити полярність на пальнику півавтомата(порошкова проволка просто незамінна при зварюванні на висотах(по-перше балон не треба тащити, по-друге вітер їй по барабану))
Плюси:1)компактний
2)легкий
3)тихий
4)варить прекрасно(раніше був трансформаторний, то взагалі нема з чим порівнювати), бляху 4мм піватоматом варить на ура.
5)дуже плавно регулюється струм(можна запросто заливати дири по контуру+варив мідь в проводці вугільним електродом).
6) практично не стріляє
7)Прекрасно варить при слабій мережі (тобто взагалі не реагує ніяк)(тому і продав свій трансформаторний).
П.С. Про купівлю зовсім не жалію, і навіть як би попередньо знав про недоліки(це все дрібниці, які можна легко усунути). (про електрод нічого не скажу, так як ще не навчився ним варити, проте знайомий сварщик(профі) пробував і сказав що "дуже добре варить".
П.С2. Тепер мені всі сварщики на гаражах по-доброму заздрять