Так, для флюсового дроту та алюмінію ролики зубчасті. Для сталі подаючий ролик під шпонку і з прямокутною канавкою, а притискаючий просто підшипник. Для флюсової та алюмінію обидва ролика з U-подібною канавкою та зубчасті по краю(тобто, як шестерня).
У мене їх поки немає, але судячи з ілюстрацій в інструкції вони входять в зачеплення один з одним, відповідно, передається тягове зусилля на допоміжний ролик, покращується зчеплення з м‘яким дротом при меншій силі притискання. Для флюсової достатньо поміняти ролики(я їх замовив, але вже жалкую). Для алюмінію ще треба замінити бауден на тефлоновий і наконечник.
На рахунок пульсу не скажу, алюміній я ніколи і нічим не варив. В інструкції явно вказано тільки про пульс в режимі TIG. Коли купував, менеджер казав, що окремо пульсу в MIG немає, але в синергетичному режимі на алюмінії він жорстко заданий в програмі, міняти його не можна. Чи це правда так, чи я щось не зрозумів, я не знаю. Для мене алюміній не цікавий, хіба що вирішу для пікапу кунг зварити.
На рахунок зварки різних товщин нічого не можу сказати. Чисто логічно, треба більше гріти дугою товщий і напевно, варити або точками, або стежками (stitch). В любому випадку, я давно читаю цей форум і stroimdom тому думаю, що це питання риторичне, що і як варити ви добре знаєте.
Був би дуже вдячний, якби ви могли пояснити мені суть роботи функції «Регулювання довжини дуги», тому що в документації це питання не розкрито. Я розумію, що це збільшення/зменшення напруги, при незмінних інших параметрах, щоб компенсувати зміну опору дріт+плазма. Але як це правильно використати на практиці?