Показано с 1 по 10 из 15

Тема: Відмовте від купівлі брендового напівавтомату :)

Древовидный режим

Зарегистрированный
    Поблагодарили 2 раз(а) в 2 сообщениях
    Все ж таки купив Fronius Transsteel 2200. Балон з міксом 80+20 та редуктор Геркулес аргон/СО2.
    Дріт взяв Esab Autrod 12.51, щоб бути впевненим, що крім рук нічого не заважає отримати гарний результат.
    Ніколи не варив MIGом, передивився кучу відео як налаштовувати та варити. Після того, як все підключив і поварив десь з годинку, навіть трохи розчарувався, тому що все виявилось простіше, ніж я очікував. В реальності, треба просто вибрати матеріал, дріт, тип газу і товщину металу(я про синергетику). І все, результат бездоганний на профільній трубі з стінкою 2мм. Пробував варити і сплошняком і точками(щоб варити точками/ стежками є окремий режим, де можна налаштувати час роботи/паузи і натиснувши кнопку на пальнику просто тримати її і процес буде повторюватись)
    Окремо можна підрегулювати довжину дуги(з ільшує або зменшує вольтаж) та динаміку дуги(індуктивність). Короче, все навчання звужується до напрацювання навички роботи з пальником.
    Робота з цим апаратом по відчуттям нагадала роботу з моїм акумуляторним максовим перфоратором бош. Важкий, але вставив акум і погнав свердлити/штробити - вбудований захист від защемлення(можна тримати однією рукою над головою, якщо буде клин, руки не викрутить, спрацює захист). Остаточний заряд показує коліром, захист від перегріву. Навіть жорсткість муфти можна налаштувати з телефона. Тобто, ти просто працюєш, а всі процеси конролюються автоматично. Особливо це вражає після того, як роки працював з технікою, яка запросто могла тобі руки зламати, якщо гав будеш ловити.
    Короче, резюме для тих, хто також стоїть перед вибором. Принципова відмінність дорогих апаратів від дешевших - це повна автоматизація з гарантією, що результат буде добрим зразу. За це і гроші платиш. До речі, там ще є TIG постоянка адекватний, а не так, аби було.
    З нормальною стандартною циклограмою та пульсом, де все налаштовується, окремим клапаном газу (можна одночасно підключити два балони з газом)..
    Так що можна докупити тіг пальник і мати нормальний тіг для чорного металу або нержавійки. Пальник правда дорогий, десь 300євро.
    Менеджер з Фроніуса, дуже приємна людина, казав, що в MIG алюміній вариться чудово, тому алюмінь теж є можливість варити, пізніше докуплю тефлоновий канал та роліки зубчасті і спробую. Так що я абсолютно не жалкую, що потратив такі немалі для мене кошти. Гроші заробляються, а задоволення від роботи з професійною технікою теж чогось вартує.

2. Пользователь сказал cпасибо:

Сварной2016 (18.10.2022)

Ваши права