Цитата Сообщение от Николаевич Посмотреть сообщение
По поводу отдать мастеру, апарат за 4000 грн без схемы врядли кто качественно отшаманит Не важно какой аппарат, ваш аппарат при правильном ремонте будет нормально работать. ПУ там с двусторонней платой. И то что в ММА он работает нормально то при этом нельзя откидывать неисправность силовой платы - говорю так потому что знаю. В аппаратах построенных по такой схеме бывают косяки с завода и если не понимать как оно работает сложновато будет. Что выдаёт аппарат на данный момент, так это его просто нужно подключить к нагрузочному стенду и тогда будет ясно что не работает.
Трохи ви не праві, що віддавати майстру? апарат в принципі працює, як може, відповідно до задумок дяді "сяу". плата керування, яка в цьому "мінську" використовується не тільки в "Едонах", я сьогодні нарахував 5ть апаратів. при чому, добра частина з них має керування в реимі ММА і в режимі МІГ одним потенциометром, просто 2 шкали, для режиму ММА струм, для режиму МІГ- напруга відповідно.
Думаю саме під це і розрахована плата, і воно логічно, потенціометер виставляє опірний рівень на компараторі, який зрівнюється з рівнем від датчика струму чи ділителя напруги., а потенціометер "швидкості подачі" повинен заходити безпосередньо на ШИМ керування двигуном податчика.
АЛЕ! в данному апараті все через дупу! потенціометер "швидкості" банально підпаяний поверх СМД резистора, і просто шунтує якийсь рівень сигналу( поки невідомо який) а керування ШИМ податчиком взято з якоїсь точки( поки що невідомої).
то по факту сьогоднішнього проведеного часу з напівавтоматом( батя був стендом і тримав дугу) : керування подачою пропорційно напрузі, потенціометер "швидкість подачі" фактично виконує функцію регулювання "коефіцієнта цієї пропорційності".
Що до роботи , завдяки одному пану, який виклав досліджені методом тику, відповідності впливу "підстроєчників" на платі, вдалося досягти "провалювання " краплі в середину металу, тобто можливість виконати роботу, при цьому, чутливість "багатообертових підстроєчників" нагадала мені настройку резонансу в ПЧ контурах передавачів, мова не про 1/4 оберта, а про 1/16 у, коли подача стала відповідати струму і напрузі.
потенціометер "подача" працює схожим чином з регулюванням "жорсткості дуги" типу дроселя зі змінною індуктивністю, але не впливає на швидкість подачі......
То ж баті подобається, йому треба "поварить пороги", але мені ні, вочевидь дядя "сяу" курив коноплю, коли робив цей апарат, використовуючи плату від іншого апарату......
І от по суті, яку задачу поставити "майстру" повну переробку, чи банальне налаштування"щоб поварить", я звісно не майстер зі зварювального обладнання, але шим контроллери я трохи розумію, вони всюди, і в АТХ, і в Індуктивних нагрівачах, і багато де, з чим доводилося стикатися, і я не зміг, навіть теоритично сформулювати питання до майстра, то , доведеться розбиратися самому, починаючи з малювання адекватної схеми, бо саме її я й не знайшов, нажаль, є одна, але сумнівна.