Трохи ви не праві, що віддавати майстру? апарат в принципі працює, як може, відповідно до задумок дяді "сяу". плата керування, яка в цьому "мінську" використовується не тільки в "Едонах", я сьогодні нарахував 5ть апаратів. при чому, добра частина з них має керування в реимі ММА і в режимі МІГ одним потенциометром, просто 2 шкали, для режиму ММА струм, для режиму МІГ- напруга відповідно.
Думаю саме під це і розрахована плата, і воно логічно, потенціометер виставляє опірний рівень на компараторі, який зрівнюється з рівнем від датчика струму чи ділителя напруги., а потенціометер "швидкості подачі" повинен заходити безпосередньо на ШИМ керування двигуном податчика.
АЛЕ! в данному апараті все через дупу! потенціометер "швидкості" банально підпаяний поверх СМД резистора, і просто шунтує якийсь рівень сигналу( поки невідомо який) а керування ШИМ податчиком взято з якоїсь точки( поки що невідомої).
то по факту сьогоднішнього проведеного часу з напівавтоматом( батя був стендом і тримав дугу) : керування подачою пропорційно напрузі, потенціометер "швидкість подачі" фактично виконує функцію регулювання "коефіцієнта цієї пропорційності".
Що до роботи , завдяки одному пану, який виклав досліджені методом тику, відповідності впливу "підстроєчників" на платі, вдалося досягти "провалювання " краплі в середину металу, тобто можливість виконати роботу, при цьому, чутливість "багатообертових підстроєчників" нагадала мені настройку резонансу в ПЧ контурах передавачів, мова не про 1/4 оберта, а про 1/16 у, коли подача стала відповідати струму і напрузі.
потенціометер "подача" працює схожим чином з регулюванням "жорсткості дуги" типу дроселя зі змінною індуктивністю, але не впливає на швидкість подачі......
То ж баті подобається, йому треба "поварить пороги", але мені ні, вочевидь дядя "сяу" курив коноплю, коли робив цей апарат, використовуючи плату від іншого апарату......
І от по суті, яку задачу поставити "майстру" повну переробку, чи банальне налаштування"щоб поварить", я звісно не майстер зі зварювального обладнання, але шим контроллери я трохи розумію, вони всюди, і в АТХ, і в Індуктивних нагрівачах, і багато де, з чим доводилося стикатися, і я не зміг, навіть теоритично сформулювати питання до майстра, то , доведеться розбиратися самому, починаючи з малювання адекватної схеми, бо саме її я й не знайшов, нажаль, є одна, але сумнівна.