+ Ответить в теме
Показано с 1 по 6 из 6

Тема: Какой по мощности нужен аргонник для сварки алюминиевых прицепов.

Комбинированный просмотр

Зарегистрированный
    Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях

Какой по мощности нужен аргонник для сварки алюминиевых прицепов.

Добрый день,подскажите хватит ли мощности аргонника в 300-320 ампер для сварки (ремонта)рам алюминиевых прицепов-зерновозов?

Зарегистрированный Аватар для Qwazar
    Поблагодарили 1,557 раз(а) в 826 сообщениях
    Хватит , только полуавтомат быстрее и практичнее , а также блок водяного охлаждения в обязательном порядке и трёхфазная сеть
    Патон ВДИ - 200Р (Цифровой) ,
    Атом I-180 MIG/MAG New ,
    MCU MIG-200 PULSE PRO

3. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

Зарегистрированный
    Поблагодарили 117 раз(а) в 96 сообщениях
    Зерновози з алюмінієвими рамами попадаються дуже рідко. В переважній більшості рама причепа — стальна, а кузов — алюмінієвий. В ідеалі найкраще мати тандем з двох апаратів ( ТІГ та МІГ....на всі випадки життя) Варити краще МІГ апаратом. Як вже сказали — швидше.... з блоком водяного охолодження рукава ( для пришвидшення процесу, бо досить скоро нагрівається гусак рукава і можуть виникнути проблеми зварювання)
    Також бажано мати відповідні розхідні матеріали для правильного застосування при зварюванні. ( Причеп зерновоза складається з 3-4 різних сплавів) Півавтомат потрібен виключно с функцією імпульсного режима зварювання, звичайний не підійде для цього. ...ну, і хоч якісь навики роботи та налаштування апарату/ів.

І як не дивно, вистачить максимальної потужності 200-250А.

Зарегистрированный
    Поблагодарили 0 раз(а) в 0 сообщениях
    Я маю аргонник 200т ампернийі маю півавтомат Патона psi200 pro,який має режим пульс,але чомусь виробник запевняє що з їхнім пульсом варити алюміній не буде....Буду пробувати.Якщо можете підкажіть хоч приблизні налаштування пульсу(герцовка,пульсація і т.д).Буду вдячний.

Зарегистрированный
    Поблагодарили 117 раз(а) в 96 сообщениях
    Цитата Сообщение от Joker82 Посмотреть сообщение
    Я маю аргонник 200т ампернийі маю півавтомат Патона psi200 pro,який має режим пульс,але чомусь виробник запевняє що з їхнім пульсом варити алюміній не буде....Буду пробувати.Якщо можете підкажіть хоч приблизні налаштування пульсу(герцовка,пульсація і т.д).Буду вдячний.
    Не думаю, що виробник говорить неправду, хоч передивився відео де згадується, що апарат має імпульсний режим і по ідеї повинен би варити в тому числі алюміній. Взагалі, майже любим півавтоматом можливо зварити алюміній після відповідних приготуваннь рукава....і підбором правильних налаштуваннь, АЛЕ тільки в нижньому положенні і відповідно повноцінним МІГ зварюванням алюмінію це називатись не буде.
    По налаштуванням також тяжко щось порадити, бо навіть маючи два однаковісінькі апарати з ідеально однаковими налаштуваннями ідентичного результату може не виявитись і причиною того може бути підключення до силової лінії різної потужності, довжина переноски.....навіть банально температура навколишнього середовища. Найголовніше мабуть знати який параметр налаштуваннь за що відповідає і що повинно змінитись при збільшенні або зменшенні відповідного параметра.
    Причепи, як правило мають алюміній вже побачивший всього, тому я використовую при зварюванні частоту 80 — 120Гц струм підбирається 30-40А на 1мм товщини металу. Все інше вже індивідуально від способу ведення і просторового розміщення зварюваних деталей.....

Зарегистрированный
    Поблагодарили 335 раз(а) в 246 сообщениях
    Т.е., вы хотите варить алюминий не аргонником, а полуавтоматом, заправив в него алюминиевую проволоку ?

+ Ответить в теме

Ваши права