Ніколи б не зміг догадатися, але все ж таки...
Історія з моїм напівавтоматом тягнеться місяців 2 точно. Хоча сам апарат у мене вже років 3 точно. Ну не рішався я спробувати. І спробував. Дріт нагрівався перед мідним наконечником, двигун його пресував там і все. Нічого не виходило. Відправив апарат в ремонт. При цьому чітко обмалював картину.Оскільки по роботі зв'язний з енергетикою то я розумів, що апарат не видає струму. Отримав назад. Все ок. Знову спробував- результат той самий. Сьогодні повністю розібрав кабель з обох боків. Витягнув кожух по якому проходить дріт на кінці перед наконечником з зовнішньої сторони цей кожух мав електрокорозію. І сам кожух см 5-7 мав кольорові розводи від температури. Картинка складалася. Мультиметром почав перевіряти контакти, через які проходить струм. І знайшов. В самому тримачі, де кабель переходить в трубку латунну а та в тримач наконечника відсутній зв'язок. Тобто, на трубку тримач наконечника надітий але фізичного контакту там небуло. Я не зміг в це повірити. Взяв прес для опресовки кабелів і матрицею на 25 мм.кв перепресував місце входу трубки в тримач наконечника. І сталося чудо. Апарат запрацював. Все ок. В ідеалі, або б тепер пропаяти там латунним припоєм або купити новий цей вузол. Головне, що рукав був новий. І бракований він був ще з заводу. Можна в це не вірити але якби я сам з цим не стикнувся то не повірив би і сам.
Якось так. Фото додаю.