+ Ответить в теме
Страница 50 из 113 ПерваяПервая ... 40 48 49 50 51 52 60 100 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 491 по 500 из 1128

Тема: Дремучий случай или "Модернізація" дешевого китайського апарату

Блокированный
    Поблагодарили 4 раз(а) в 4 сообщениях
    Цитата Сообщение от Xort01 Посмотреть сообщение
    Отож хреново, что Вы не читаете сообщения. Потому, как я Вам писал, что R6G - это тиристор MCR100, а не транзистор. На схеме обозначен как MCR100-6.
    значить зараз спробую перевірити його як тирістор. далі видно буде. якщо ці всі "дрібниці" ніякого ефекту не дадуть, доведеться тупо перепаяти мікросхеми і пробувати ще раз стартувати.

Зарегистрированный
    Поблагодарили 815 раз(а) в 635 сообщениях
    Обводки там пороблені якісь незрозумілі, мінус один і той самий з обох сторін. Одна з цих доріжок якраз і йде до тих ''замкнутих'' елементів. то тебе по ходу пороблено - то шунт - для тебя зализяка с другой стороны платы - быстрее выпаивай она из серебра сделана.

3. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

Зарегистрированный
    значить зараз спробую перевірити його як тирістор. далі видно буде. якщо ці всі "дрібниці" ніякого ефекту не дадуть, доведеться тупо перепаяти мікросхеми і пробувати ще раз стартувати. если тиристор приказал долго жить- меняйте на более надёжный типа BTW69-1200 - не сгорит точно. И авжеж не терпица процесс включения увидеть - плохо что видео не снимаете для истории.

Зарегистрированный
    Всех участников поздравляю - рубеж пол ста страниц остался позади, но самое интересное ещё впереди.

Блокированный

от по такій схемі я перевірив тірістор, показав якийсь там опір значить думаю що з ним все ок. Ставлю все назад потроху ніби поки нічого ніде не "закотилося" так що шанси усе зібрати є.

думаю що треба буде просто перепаяти мікросхеми перед наступним стартом. Раз нічого ніде не знаходиться. Ті усі розводки незрозумілі нехай висять як є, я вже там впринципі все поставив назад як було. Зараз поставлю назад тірістор і оптопару.

на данний момент все поставлено. Скоріше за все завтра буду перепаювати мікросхеми і стартувати. Я не бачу що ще тут такого може бути що я не перевірив. Залишилися стандартні резистори і конденсатори на великій платі. помоєму коли горять резистори це видно. По конденсаторах я теж нічого особливого не бачу.

Все те смд що там стоїть в цілому прозвонилося. значить схеми в цілому працюють, все що я можу тут це тільки замінити самі мікросхеми. Не бачу сенсу гадати яку краще замінити яку ні, в моїх умовах потрібно міняти дві.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 10.10.2019 в 20:09.

Зарегистрированный
    от по такій схемі я перевірив тірістор, показав якийсь там опір значить думаю що з ним все ок. - если бы я так ремонтировал технику ( и так сойдёт - чего то там показывает ), то я бы был должен всем клиентам Ремонт на мать ёго так Чего не понятно - нельзя что бы висело нужно отрубить
    Нажмите на изображение для увеличения
Название: Топор.png
Просмотров: 1168
Размер:	6.1 Кб
ID:	9749

В общем жду с нетерпением результата
Название: Взорвалась сварка.jpg
Просмотров: 1191
Размер:	11.1 Кб
ID:	9750

Кстати - раз будете менять микросхемы, то для лучшего охлаждения их можно впаять с другой стороны платы, ну что бы по феншую

Зарегистрированный
    Не бачу сенсу гадати яку краще замінити яку ні, в моїх умовах потрібно міняти дві. - это расточительно сразу две менять - гадание простое пишем на бумажках название микрух - сминаем эти записки и в бутылёк - поколотили их в бутыле - и потом какая первая попалась ту и меняем надо же как то творчески к ремонту подходить.

Блокированный
    Цитата Сообщение от Николаевич Посмотреть сообщение
    Не бачу сенсу гадати яку краще замінити яку ні, в моїх умовах потрібно міняти дві. - это расточительно сразу две менять - гадание простое пишем на бумажках название микрух - сминаем эти записки и в бутылёк - поколотили их в бутыле - и потом какая первая попалась ту и меняем надо же как то творчески к ремонту подходить.
    Я думаю що треба міняти меншу в першу чергу, але ціна питання заміни більшої мікросхеми менше ніж один транзистор який виб'є якщо щось піде не так. Тільки паяти там на боковій платі не зручно зовсім.

10. Спеціальна пропозиція для учасників та відвідувачив форуму - знижка на напівавтомати PATON! Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму: (097) 591-29-90 чи (099) 406-30-49 Обирай Патон!

Зарегистрированный
    Тільки паяти там на боковій платі не зручно зовсім. - а так слабо.
Название: 8.jpg
Просмотров: 1171
Размер:	186.7 Кб
ID:	9751Нажмите на изображение для увеличения
Название: 9.jpg
Просмотров: 1190
Размер:	116.0 Кб
ID:	9752Нажмите на изображение для увеличения
Название: 10.jpg
Просмотров: 1137
Размер:	171.8 Кб
ID:	9753
Название: 12.jpg
Просмотров: 1206
Размер:	183.8 Кб
ID:	9754

Блокированный

Тепер маючи схему знову повернувся До тих "замкнутих" елементів І на схемі вони схоже є, якщо я там в низу переріжу вихід 4 доріжки на мінус на тих "розводках" біля мінусу з трансформатора, то якраз цей резистор R1 в 1 ком включиться в парі з конденсатором якого на схемі немає в цю мережу між виходом на мінус і 2 ногою меншої мікросхеми. так що в майбутньому думаю що це актуально, тільки конденсатора в схемі немає, але думаю що він там замкнутий за резистором і виконує виключно якусь "пом'якшуючу" роль. Але може бути і таке що схема якось повністю перероблена і все там тепер функціонує по іншому, хоча і не факт. Ці резистори в 1 ком і 100 ом на ній є. Але там ще на 4 ногу плати йде конденсатор 104J100, хоча можливо все так і треба, бо тут теж два виходи на цю сторону на схемі один з мінуса другий можливо з того конденсатора і якраз він проходить тільки через 100 ом.

Хочеться попробувати запустити апарат так як є, потім якщо буде працювати відріжу там вихід 4 доріжки плати на загальний мінус на який виходить і 2 доріжка. Все каже про те що так як там зараз є бути не повинно. Але думаю для тесту на роботоздатність це не критично. Просто зараз зі схеми виключений цей резистор в 1 ком і той конденсатор що стоїть поряд з ним, як наслідок туди далі на мікросхеми проходить більше менш очищеного току.

Чесно кажучи я сьогодні дуже довго там усе роздивлявся, царапав і відкусував тому що і досі не зрозуміло для чого там усе зроблено саме так і чому постійно потрібно бути самим розумним з подібних приводів.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 10.10.2019 в 21:42.

+ Ответить в теме
Страница 50 из 113 ПерваяПервая ... 40 48 49 50 51 52 60 100 ... ПоследняяПоследняя

Ваши права