Xort01 (08.10.2019)
Дотянем проект до 100 страниц и тогда можно смело закрыть тему![]()
По підстроєчним резисторам усе ще раз переміряв уважно той що регулює максимальний ток на 5 ком схоже і викручений він зараз на максисмум в одну сторону. Далі щось незрозуміле відбувається з головним підстроєчним резитором судячи з усього він на 1 ком з маркуванням b102, але щось у ньому вже сильно "шуршить" коли його повертаєш і таке враження що центральна нога в ньому вже ні до чого не прив'язана. можливо буду міняти його на новий. Я це все переберу, але в цілому такий хід справ мені не подобається. Таке враження що апарат схильний розвалюватися сам по собі і щоб його не ремонтували в ньому є як мінімум пару затягнутих болтів які складно відкрутити. Якби не було хоча б якоїсь впевененості що усе робиться більш менш правильно і може запрацює я б чесно кажучи не знаю чи продовжував би я його дороблювати чи одразу думав про те що зайвих грошей не буває і краще їх вкласти у щось інше. Техніка гівно в цілому і треба дуже гарно подумати для того щоб довести її до кондиції. Хоча звісно як би не мої криві трансформатори можливо проблем би зараз було трохи менше, але усі питання це не знімає. на кришці напевно половина або більше болтів зірвані з заводу.
Последний раз редактировалось hizerqqq; 08.10.2019 в 12:32.
Наверное плоскогубцами резюки крутили вокруг среднего вывода.
Точное развитие событий по описанному сценарию: потихоньку начинает приходить горькое понимание, что...
Xort01 (08.10.2019)
hizerqqq
"Техніка гівно в цілому і треба дуже гарно подумати для того щоб довести її до кондиції. Хоча..."
Взял новый заводской аппарат, варить не умею поэтому полез модернизировать то, в чем абсолютно не разбираюсь,
И кислота с содой, и провода "идрить его налево" и коротил чего попало, и транзисторы снимал болгаркой а выпаивал с отрывом дорожек, резисторы крутил какие видел.
Схему не смотрел, да и чего смотреть если там одни ФИГИ.
"Таке враження що апарат схильний розвалюватися сам по собі" - не сам по собі а за допомогою самовпевненого мудозвона, і це я ще дуже ввічливо.
Винты ему не понравились видите ли. Это нормальная стандартная затяжка, потому как ни один изготовитель ничего не гарантирует если в технику полезет самоуверенный дубарь.
А кто мешал если были сомнения отнести аппарат в гарантийку, правильно оформить и вернуть покупку?
Когда берешь сомнительную технику механизм возврата нужно хорошо знать, и не после того а ДО ТОГО, ДО ТОГО.
С каждым бестолковым движением слона в посудной лавке количество битой посуды увеличивается.
Qwazar (08.10.2019), Николаевич (08.10.2019)
Падстолом : Таке враження що апарат схильний розвалюватися сам по собі ......
Патон ВДИ - 200Р (Цифровой) ,
Атом I-180 MIG/MAG New ,
MCU MIG-200 PULSE PRO
Було куплено усе що треба для ремонту впринципі не дуже дорого в районі 300 грн за все, транзистори по 68 грн. діод n14148 по 1 грн. 10 грн змінний резистор 1 ком. і термістори 120d-15 по 6 грн інших не було буду ставити два паралельно повинні вони 5 ампер тягнути і бути сумарним номіналом 60 проти 47 і 3 ампера у оригінального 47d-15.
Продають гарну капронову ізоляцію для трансформаторів, але мені вже не до того.
Последний раз редактировалось hizerqqq; 08.10.2019 в 15:38.