Показано с 1 по 10 из 1128

Тема: Дремучий случай или "Модернізація" дешевого китайського апарату

Древовидный режим

Блокированный
    Поблагодарили 4 раз(а) в 4 сообщениях
    Думаю я що додатковий силовий трансформатор на апарат я буду мотати сам, якщо найду серцевину, хоча може можна зробити і на іншій серцевині головне щоб кількість витків співпадала, але тут всеодно треба робити тоноїдальний трансформатор там для нього оптимальне місце здається.
    Мотати там нічого впринципі, а ганятися за китайським братом з його виробництвами вже набридло. думаю що мідяху на нього я собі десь знайду, а от що буде з кільцем я поки що не знаю. мотати буду скоріше за все проводом в ізоляції, або перемотаним у щось тонше. десь 2,5мм первинну обмотку і 4 чи 3 на вторинну.
    там всеодно він буде лише як додатковий і додатковий максимальний ампераж на апараті накручувати в сліпу я не планую. Так що є підозра що там можна поставити і щось менше просто змотати так як змотаний той трансформатор що там стоїть по витках. Але я буду дивитися що у мене вийде по деталях поки я знаю точно що у мене буде 2,5 мм провід, можливо куплю його однією цільною жилою.
    Для того щоб навішувати цей трансформатор в апарат ізоляція на проводах не завадить, але це громіздка конструкція якщо взяти провід 4мм в хорошій ізоляції плюс ізоляція не додає кпд, можливо можна мотати 2,5мм самим стандартним гнучким багатожильним проводом обидві обмотки, таким самим як я конденсатори паяв, але якщо буде можливість хочеться спробувати щось трохи краще, тим більше що у мене зараз його в достатній кількості немає, єдина перевага що коштує не дорого і на увесь трансформатор там не багато треба.

Як варіант для серцевини у мене є десь стандартні трансформатори розібрані на мідяху, можна з них пластини випиляти чи трохи приварити їх між собою щоб трималися чи зв'язати чим. Тому що там "три ноги" і вага велика. одну ногу можна поділити так щоб розмір в перерізі співпадав з розміром в перерізі на клільці і прекрасний трансформатор думаю буде для того щоб нічого не просідало. Але ще я не прийняв остаточне рішення по тому як я все це організую.
    Можливо можна тупо випаяти те що там стоїть і намотати на нього в два рази більше витків на обидві обмотки новою мідяхою, але там радіатор поруч не дуже виходить так зробити. Економний варіант це можна перемотати тільки вторинну обмотку товщою шиною. або ще краще накласти паралельно шину чи кусок провода по витках вторинної обмотки, хто знає можливо це було б суперове рішення якби не випаювати трансформатор, у мене впринципі є два паяльники але якось воно все руки не дотягуються, буду думати.
    можна ще акуратно доматати ці витки на на вторинну обмотку не випаюючи трансформатор і вивести контакти назад поверх плати правда я поки не знаю наскільки гарний туди доступ є.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 24.09.2019 в 09:13.

Ваши права