+ Ответить в теме
Страница 217 из 253 ПерваяПервая ... 117 167 207 215 216 217 218 219 227 ... ПоследняяПоследняя
Показано с 2,161 по 2,170 из 3035

Тема: Бытовой сварочный инвертор: на чем остановить выбор?

Комбинированный просмотр

Зарегистрированный
    Поблагодарили 335 раз(а) в 246 сообщениях
    Так и не смысла его "пробувати". Нужно просто купить сразу нормальный аппарат и варить, а не покупать барахло за 50 у.е. и потом превращать "карася в порося". Как минимум - потому, что выйдет дороже, дольше и хуже. А как максимум - потому, что потраченное время вы вполне сможете использовать на зарабатывание денег хорошим аппаратом, а не на сверхсомнительное техническое творчество ...

Блокированный
    Поблагодарили 4 раз(а) в 4 сообщениях

Можливо це повідомлення вже і не зовсім по темі, але знайшов ще дома стару не робочу мат плату з якої зняв 4 самих потужних дроселя спаяю їх завтра акуратно "зірочкою" послідовно заллю все силіконом щоб голих контактів не було і доставлю їх завтра десь перед конденсаторами чи на вході де знайдеться нормальне місце.
    Не знаю буде віж них суттєвий ефект чи ні, серцевина там маленька. Але може буде краще ніж нічого, тим більше що вони є ці дроселі. Правда випаяти їх не вдалося паяльником одразу довелося проводити додаткові заходи. Я не нікому не пропоную так робити, це просто один з варіантів які можна пробувати. По результатам цих експерементів думаю відпишуся.

Теоретична частина цих заходів напевно така:

Реактивний опір
    При проходженні через котушку змінного струму вона має реактивний опір. https://uk.wikipedia.org/wiki/Котушка_індуктивності

Так що це все повинно згладити роботу конденсаторів.

Оптимальна схема установки вхідного дроселя на мою думку зображена тут.

https://images.app.goo.gl/S3RFHe4NtscLW8HB6

Єдине в чому я не впевнений це в тому як краще з'єднати ці дроселі між собою, але намотка там досить потужна і я думаю що краще послідовно ніж паралельно, але тут це виходячи з того що всеодно потрібно цей вибір робити, а не з якихось практичних знань. Там десь вийде 15+6 витків по моєму це нормально. Дроту товщого за 1,5 mm2 там ніде немає в тому апараті на вході, так що думаю принаймі проблем з цим усім не буде.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 21.09.2019 в 21:18.

3. Максимальні знижки на зварювальні апарати Патон для учасників форуму!
    Всім учасникам та відвідувачам форуму додаткова знижка на зварювальні апарати Патон.
    Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму.
    (097) 591-29-90, (099) 406-30-49

Зарегистрированный
    Цитата Сообщение от hizerqqq Посмотреть сообщение
    які можна пробувати.
    ... Но не нужно.
    Ибо вы пытаетесь включить их в схему (высоковольтную и сильноточную) без всяких знаний и опыта. Что из этого будет ? Ну, как вам сказать ... А как бы вы сами отнеслись к тому, чтобы соседка-домохозяйка открыла трансформаторную будку во дворе и принялась что-то там чинить ? Ну, вот, это примерно ваш случай ...

P.S. Одна попытка выпаять эти дроссели паяльником уже о многом говорит. Каждый должен заниматься своим делом ...

Блокированный
    Буду подивитися. Єдине що без дроселів і з дроселями окремо порівнювати не буду, тому що планую запаяти усе за один раз і якщо буде працювати, то більше лазити не буду. Сильної точності з дроселями тут немає тому що в якійсь мірі це просто кусок мідного дроту який має декілька витків і підсилений серцевиною. Будуть вони гасити ефективно там якісь залишкові токи чи ні я не знаю теж.
    От коли справа в установці чи заміни трансформаторів, то там вже так просто усе не вирішується. Поки що основний критерій у мене один: щоб не бабахнуло. і тут головне не забути про полярності і правильні схеми підключення додаткових елементів. Проміжний варіант ці дроселі можуть грітися, але я думаю що з цими діаметром дротів і кількістю витків серйозних проблем не повинно бути.

Так чи інакше якщо не бабахне і будуть позитивні ефекти від конденсаторів з дроселями я про це напишу тут, якщо бабахне то напишу тут де і що бабахнуло і що так робити не варто. Цей експеремент я роблю для себе, але є можливіть поділитися результатами. Конкретний інвертор я рекламувати не буду, тому що це китай, а там у них більшість схем близька між собою і я не зацікавлений у тому щоб рекламувати китай. Тим більше є інформація що з цими інверторами бувають проблеми пов'язані з виробництвом і що така покупка може бути і лотареєю.
    Последний раз редактировалось hizerqqq; 21.09.2019 в 23:50.

Зарегистрированный Аватар для Микитович
    Поблагодарили 574 раз(а) в 387 сообщениях
    М-да-а.
    Это не лечится.
    Если повезет -то будет как в анекдоте, что не смотря на все усилия докторов пациент выжил.

7. Пользователь сказал cпасибо:

Анатолий (22.09.2019)

Зарегистрированный Аватар для Qwazar
    Поблагодарили 1,557 раз(а) в 826 сообщениях
    Проще было сразу на все деньги фейерверк купить )))
    Патон ВДИ - 200Р (Цифровой) ,
    Атом I-180 MIG/MAG New ,
    MCU MIG-200 PULSE PRO

9. 2 пользователя(ей) сказали cпасибо:

grozdov (22.09.2019), Микитович (22.09.2019)

Блокированный
    https://weld.in.ua/forum/showthread....ату?p=38042

Ось що у мене вийшло.

Зарегистрированный
    "Паяв с кислотою". Думаю, после этой фразы дальше можно не читать. Хотя мне все стало ясно еще задолго до того, как вы попытались выпаять из материнки дроссели паяльником ...

12. Спеціальна пропозиція для учасників та відвідувачив форуму - знижка на напівавтомати PATON! Для отримання знижки зателефонуйте за одним із номерів і скажіть, що ви з форуму: (097) 591-29-90 чи (099) 406-30-49 Обирай Патон!

Зарегистрированный Аватар для Микитович
    Поблагодарили 574 раз(а) в 387 сообщениях
    Крутая интелловская мамка сдохла за пару лет, заменили на Футжицу-Сименс с пожизненной гарантией.
    А та стала донором.
    Электролиты снимались нормально, радиаторы тоже лёгко, а дроссели на стержнях - жуть. Провод толстый, чуть подогнут, выдирал с металлизацией.

Зарегистрированный
    Поблагодарили 819 раз(а) в 636 сообщениях
    Ах вот где начало начал модернизации аппарата Завтра полезу на чердак у меня там есть добрый десядок материнок и повыдираю оттудова дросселя и буду впихивать в сварочники клиентам и за это деньги брать - кашу маслом не испортишь
    Последний раз редактировалось Николаевич; 24.09.2019 в 00:23.

+ Ответить в теме
Страница 217 из 253 ПерваяПервая ... 117 167 207 215 216 217 218 219 227 ... ПоследняяПоследняя

Метки этой темы

Ваши права