Вполне им доволен, хотел к нему подающее купить, но его цена! и самое главное это отсутствие разьема отвернуло меня от покупки, тогда решил купить элсву пдг220ин, теперь у меня и дома патон и в гаражном коперативе элсва :)
Вполне им доволен, хотел к нему подающее купить, но его цена! и самое главное это отсутствие разьема отвернуло меня от покупки, тогда решил купить элсву пдг220ин, теперь у меня и дома патон и в гаражном коперативе элсва :)
100% але маленьке але:
Патон-міні 150а (2200 з кабелями)
а Атом-160С (3200 без кабелів)
посередині Елсва-180Е (2700 з кабелями).
П.С.: Відео grozdov на ютубі про порівняння роботи Патон-160Еко і Елсви-160Е бачив - у шоці, якщо Міні такий само...
Якщо буде лише 2100 - то виходить по всіх параметрах краще від Патон-Міні практичніше взяти одного з китайців:
Техас-Спартан (модний) /
Дніпро-М258Н (довгі кабелі, щось модернізували) /
Штурм (у відзивах на розетці хвалять)/
Кентавр-300 (- який хвалив у відеотестах grozdov, по відео дає 190А).
Дякую всім, хто відгукнувся.
Придбав і вже отримав Элсва ВД-180И в ElectroHaus'і. Поки, що, правда, без маски. Подумав: краще взяти гарний апарат, а все останнє докупиться пізніше по мірі необхідності. Тим більше, що в зятя є хамелеон, тож буду користуватись ним :).
На радощах вхопив першу залізяку, яка попалась на очі, включив сварку і гайда варити! Але більш ніж міліметрової товщини шару іржі, 3мм електродом, не пробив, тож зачистити довелось під масу і точку "запалювання", а далі все пішло як по маслу. Без відриву спалив цілого електрода, що мій старий, трансформаторний зварювальний апарат не дозволяв зробити, так, як через 10 секунд безперервного зварювання вибивав 16А автомат. А тут все чудово.
Ну, майже, радіоприймач ввімкнений в сусідню розетку, відразу після ввімкнення інвертора, почав скрипіти і шкварчати. Я так розумію, для того, щоб цього не відбувалося, потрібні ще якісь фільтруючі приблуди?
А, ще питання щодо обслуговування зварювального апарату: чи можна відкривати кришку? Гарантія не втратиться? Бо ж як туди наб’ється пилу... Я трохи займаюсь ремонтом комп’ютерів, тож знаю, як полюбляє пил всілякі металеві ящички з отворами, а тут ще й той ящичок буде знаходитись не в чистій кімнаті, а в гаражних умовах...
Та й взагалі, хотілось би перед початком серйозного використання, поглянути на якість пайки, міцність конструкції і все таке, бо всі ми люди, які час від часу мають погану звичку - робити помилки, і ті, хто складали до купи це диво техніки, думаю не відрізняються від всіх останніх.
Аналогічна ситуація.Вибір агрегатів дуже великий.Мій потолок - 1500гр.Зараз користуюся звичайним китайським трансформатором Форте.Хочу це продати,а на його місце інвертор.Хотів спочатку Дніпро,та як виявилося це китайське виробництво.Хоча і вітчизняне так зване виробництво це той самий китай,тільки зібраний у нас з китайських полуфабрикатів.Не знаю,що там вітчизняного,можливо корпуса штампують,та тільки мабуть і цього не роблять.Зате ціни вітчизняні.Тепер також стоїть задача вибору лучшого із худших.Погляд на Німецький крафт,білоруські інвертори та Польша.
Платы, трансформаторы, дросселя и т.п. для инверторов делают у нас. Электронные компоненты - Китай, Европа, США.
Нет никаких белорусских, польских и тем более немецких аппаратов до 1500 грн. Немецкий инвертор EWM Pico 162 от 600 евро и его еще найти надо.
Если выбираете лучшего из худших есть универсальный подход - фильтруете аппараты по цене, потом ищите на самые дешевые видеообзоры с вскрытием и тестами.
В идеале взять разных электродов, пару железок и проверить аппарат у торгашей на месте.
Не рекомендую аппарат с цифровым дисплеем т.к. будет показывать бред и сбивать с толку.
Конкретные кандидаты до 50$ Stromo SW 250 (подешевле, попроще, нормально варит электродами типа УОНИ) и Элпром 250 (чуть дороже, компоновка поинтересней, УОНИями варит похуже).
Покупая аппарат за такие деньги будьте готовы, что попадется брак и сервис откажет чинить по гарантии или починит так что хуже станет.
Ну,собственно,я в принципе определился с вібором Беларусмаш БСА-310 IGBT,Pro-Craft SP-280D или Pro Craft 295 или Зенит ЗСИ260ДМ,он б/у но как новій.