Тест хамелеону в магазині: як інтерпретувати результати?
Подивився в магазинах три маски: Jasic SUN9L, ESAB Savage A40, Abicor ADF600S
Далі викладу спостереження і прошу допомогти зробити з них висновки.
1. SUN9L
Тестував світлодіодним ліхтариком. Ліхтарик при роботі в "півнакалу" дає імпульсне світло, на яке фільтр спрацьовує.
SUN9L на ліхтарик спрацьовує, якщо "чутливість" виставити десь на 90%. Майже максимум. Інакше або взагалі не закривається, або моргне та відкриється.
Також направив сенсор на сонце: маска закрилася і тримала затемнення, але картинка весь час пульсувала. Тільки не можу сказати, чи електроніка намагалась ще більше закрити фільтр, чи навпаки на мить трохи відкривала. Ця пульсація мене насторожує.
Затемнення ніби рівномірне по всьому полю. Колір картинки синюватий.
2. ESAB Savage A40
Тестував тільки ліхтариком, сонця не було.
На підсажених батарейках ліхтарика фільтр впевнено закривався десь на 60% регулювання чутливості. Картинка синювата і здається верх фільтра трохи менш темний ніж низ і центр.
3.Abicor ADF600S
На сонці затемнюється і не відкривається, картинка жовто-зелена. Клас фільтра 1\2\1\2, але затемнення цілком рівномірне.
На ліхтарик майже не спрацьовує. Фільтр має лише два дететктори і варто трохи перемістити ліхтарик - фільтр відкривається.
Буду вдячний за поради чи критику такого "тесту", чи можна в такий спосіб орієнтуватися на якість захисту та на шо ще варто звертати увагу.
По кріпленню найбільш цікавим видався Ісаб. Все легко регулюється і фіксується. Джасік здається мож саморозпускатися на потилиці, а в АДФ600 мало місця для окулярів на носі. Ну то таке.