PDA

Просмотр полной версии : Дремучий случай или "Модернізація" дешевого китайського апарату

Страницы : 1 [2] 3 4 5

Николаевич
06.10.2019, 22:13
Все перемотано, ноги вийшли трохи короткі, але думаю піде. побежит, если в розетку включить:D

Микитович
06.10.2019, 23:27
Всі висновки я роблю сам ....
Ніякого зв'язку з ізмаіл інвертором я не тримаю ....
НІяких конкретних порад він мені теж не давав.
Всі висновки по його відео у цій темі зроблені без його участі.

Колись був такий народний артист Андрій Сова, і всім дуже подобалась його байка про експериментатора та блоху, який відрізав блосі ноги і вона не змогла виконати команду ПІДСКОЧ.
І який висновок зробив єкскриментатор?
Отак і Ви.

hizerqqq
07.10.2019, 07:24
Та що я... От ви тут... Без вас тут звісно ''толку ніякого не буде''...

Микитович
07.10.2019, 11:18
Читайте внимательно и попробуйте понять. Если сможете конечно.
Что такое инвертор и какой принцип его работы.
Это преобразователь напряжения со стабилизацией выходного тока. СТАБИЛИЗАЦИЕЙ.
Выходной ток - импульсный, однополярный.
Входной выпрямитель и большие конденсаторы делают из переменного сетевого 220 В постоянное 310 В. Что бы конденсаторы не погорели во время включения от большого тока заряда установлена схема плавного заряда - толстые коричневые резисторы и синее реле.
Это постоянное 310 В преобразовывается в импульсное однополярное при помощи силовых транзисторов - ключей которыми управляет ПЛАТА УПРАВЛЕНИЯ. Она открывает и закрывает транзисторы с частотой 40 - 50 тысяч Герц для СТАБИЛИЗАЦИИ заданного выходного тока.

Если в аппарате ключи установлены по схеме полного моста то на транс подается 310 В.
Если по схеме полумоста или так называемого КОСОГО моста - то на транс приходит половина - 150 В.
У Вас - КОСОЙ мост на 2 ключевых транзисторах.

А задача трансформатоа - преобразовать импульсное напряжение с амплитудой 150 В (в Вашем аппарате) в импульсное 60 - 70 В которое потом выпрямляется силовыми скоростными диодами.
Ток регулируется ШИРИНОЙ импульсов, то есть временем открыт-закрыт транзисторов. И это делает плата управления.
Оптопара которую Вы коротили стоит в цепи стабилизации напряжения питания платы управления.
Этим же напряжением включается входное СИНЕНЬКОЕ реле и вентилятор.
И чего можно увидеть выключив питание платы управления???

И что можно получить заменяя витки в выходном тансформаторе? Плата управления должна, обязана и пока еще выполняет управление работой транзисторов.

Генерация есть, напряжение холостого хода есть а рабочего тока на выходе нет.

Типичная ситуация выхода из строя одного силового транзистора. Было бы КЗ - выбил бы защитный автомат.
Если транзистор в обрыве - так и работает.

И тестером такой транзистор не определить, нужны другие приборы.

Если все сказанное Вам абсолютно не понятно - то несите в ремонт сразу.

Каждое Ваше телодвижение порождает новые неисправности и дороже обойдется.

Для копания в электронике нужны знания и опыт. У Вас его нет.
И это не электротехника.
Электрик и радиоэлектронщик это как сравнивать второклассника, который считает что уже все знает, с десятиклассником, который понимает сколько еще учиться и учиться..

Master888
07.10.2019, 11:27
Надо трансы не запаивать, а поставить клеммник-быстросъём. И менять их в зависимости от показаний вольтметра на передней панели.

Микитович
07.10.2019, 12:03
hizerqqq
Я не дописал одну важную вещь.
Зачем вообще в инверторе нужен силовой трансформатор?
Плата управления с силовыми транзисторами вполне может сформировать и выдать и ток сварки и напряжение поджига и всё остальное: горячий старт, форсаж дуги, антистик.
И это можно сделать на 1-м ключевом силовом транзисторе. Даже получить мощность в дуге 10-15 киловатт, что намного превышает потребность даже для 6 мм электрода.
НО.
Не будет ГАЛЬВАНИЧЕСКОЙ РАЗВЯЗКИ вход-выход.
Знаком такой термин и что он обозначает?
Если нет - то почитайте литературу хотя бы для "Сельского электрика".
Вот трансформатор и нужен для гальванической развязки.
А не для задания величины выходного тока.

Та же самая фигня и немного знакомом для Вас сварочном трансформаторе.

Николаевич
07.10.2019, 12:12
Микитович - Читайте внимательно и попробуйте понять. Если сможете конечно........ Ну что Вы прикалываетесь над человеком - он всё знает по более вашего;) Вон какие трансформаторы мотает - силище:D Ешо дросселюгу накрутит шиной, ой ошибся, аудио кабелем квадрат 40 возьмёт и на деревянный бублик, пардон - на железный:D

Николаевич
07.10.2019, 12:15
Зачем вообще в инверторе нужен силовой трансформатор? - Для накачивания мышц рук при перемотке:) Ещё и ноги принимают участие - бегать в магазин за аудиокабелем:)
За то время, что идёт модернизация можно наремонтировать техники и купить себе нормальный инвертор изначально:)

Микитович
07.10.2019, 12:19
И еще.
Если начинаете понимать, что радиоэлектроника с её теориями, задвигами и кучей необходимых измерительных приборов это не Ваше, но руки зудят оптимизировать и усовершенствовать
то либо этот как то попробовать сбыть и приобрести аппарат дешевле и намного надежней, который и кислоту с содой допускает, и трансы железные с толстыми медными проводами ему подходят.
Почти не убиваемый.
А можно модернизировать и Ваш купленный что бы не заморачиваться продай-купи.
Вот специально поискал,
https://www.youtube.com/watch?v=5IvqJ3cqkwk

Николаевич
07.10.2019, 13:34
Спасибо за видео - посмеялся:D Мне приносили как то сварочник трансформаторный - корпус из нержавейки возле клемм уверенно нарисованы плюс и минус. Жалоба - не варит. Включаю - гудит. Беру свои кабеля варит. С принесёнными кабелями не варит. Проблема в кабелях была. В общем ради интереса открыл аппарат. Там стоит трансформатор на Ш образном железе, никаких диодов в нём никогда не было, плюс-минус нарисован. Транс намотан правильно под падающую характеристику - первичка-вторичка разнесены - в общем спецу понятно о чём я. И где сиё чудо купили? - у цыган говорит владелец. Так что цыгане знают как мотать трансформатор под сварку переменкой.

hizerqqq
07.10.2019, 14:02
https://s7d6.turboimg.net/t1/43934435_15704457106331157089419626415617.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43934435/15704457106331157089419626415617.jpg.html)

Добавив у схему варістор на 471 вольт. Паралельно реле стоїть якийсь термістор який зараз показує 140 ом, я раніше не дивився на те як ідуть доріжки на платі, а маркування у того термістора що стоїть паралельно реле було дуже схоже на маркування варістора тому свій варістор я раніше не ставив. Правда головне зараз трансформатор і скоро я ним займуся. До термістора зараз доступу немає через конденсатори.

Микитович
07.10.2019, 14:06
Так что цыгане знают как мотать трансформатор под сварку переменкой.
И мотают его правильно, в соответствии с требованиями к сварочному трансу, кой принципиально отличается от транса блока питания.
Хотел это тоже объяснить hizerqqq, да подумал что в одном посте он всё не сможет переварить, зависнет и опять будет всех обзывать завистниками.

Микитович
07.10.2019, 14:10
hizerqqq
А варистор тоже для увеличения выходного тока???
Вы хотя бы назначение его представляете?

grozdov
07.10.2019, 14:41
Операция "Юный техник" продолжается:D

Микитович
07.10.2019, 15:09
grozdov
Мне эти телодвижения юного техника напомнили действия мартышек, которые наблюдал в зоопарке, они тоже каждую новую вещь дергают, что то туда тычут скачут вокруг и веселятся.
Или желание суперактивного ребенка дернуть за колечко найденную гранату.
А "плохой" дядя вместо этого ему не дает и даже пытается объяснить почему так делать нельзя.

У моего школьного друга оба родителя были слепые, пострадали в детстве.
Мама случайно.
А папа вот так дернул в гранате колечко. После войны там много в земле было таких штучек и детвора баловалась найденным.
Его отец только зрение потерял а друзья погибли.
Возле нас много таких проживало, целое общество, называлось УТОС, больше половины именно так и стали слепыми как его папа.

Вот поэтому так и отношусь и пытаюсь достучаться до дураков с инициативой.

Папа Карло входит в мастерскую и видит Буратино сидящего на столе заваленном стружкой и занимающегося рукоблудием, И так вошел в азарт что даже искры сыпятся.
- Синку, не роби так, це не гарно і дуже небезпечно. І сам згориш і хату спалиш.

hizerqqq
07.10.2019, 15:15
https://s7d8.turboimg.net/t1/43948085_IMG_20191007_151112.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43948085/IMG_20191007_151112.jpg.html)

По вольтах сьогодні тут так хоча шина одна і таж... Може без лаку... Сильного тичка в мережу при вімкненні немає так що думаю 120 ом там вистачить. Піду тестувати на зварювання.

hizerqqq
07.10.2019, 15:36
Трохи я спробував як усе працює і знову все стало в захист і більше не виходить. На цей раз є підозра що вибиті транзистори.

hizerqqq
07.10.2019, 15:37
hizerqqq

Для того щоб відсікати усе що вище 471 вольта з мережі.

Микитович
07.10.2019, 15:58
"Для того щоб відсікати усе що вище 471 вольта з мережі."
А вы что в межфазное включаетесь? Так не поможет, все равно мост и емкости и убьются.

Во вторых, входной LC-фильтр это всё гасит и так.
Безо всяких варисторов.

Тётенька, да что Вы так убиваетесь? Ведь так Вы никогда не убьетесь.

grozdov
07.10.2019, 16:14
grozdov
Мне эти телодвижения юного техника напомнили действия мартышек, которые наблюдал в зоопарке, они тоже каждую новую вещь дергают, что то туда тычут скачут вокруг и веселятся.
Или желание суперактивного ребенка дернуть за колечко найденную гранату.
А "плохой" дядя вместо этого ему не дает и даже пытается объяснить почему так делать нельзя.

У моего школьного друга оба родителя были слепые, пострадали в детстве.
Мама случайно.
А папа вот так дернул в гранате колечко. После войны там много в земле было таких штучек и детвора баловалась найденным.
Его отец только зрение потерял а друзья погибли.
Возле нас много таких проживало, целое общество, называлось УТОС, больше половины именно так и стали слепыми как его папа.

Вот поэтому так и отношусь и пытаюсь достучаться до дураков с инициативой.

Папа Карло входит в мастерскую и видит Буратино сидящего на столе заваленном стружкой и занимающегося рукоблудием, И так вошел в азарт что даже искры сыпятся.
- Синку, не роби так, це не гарно і дуже небезпечно. І сам згориш і хату спалиш. Человек со стороны зайдёт на форум и прозреет, конечно если не перечитает всё от начала до конца)))
....Зато, хоть какая-то развлекаловка, лучше чем по подвалам шариться и наркоту колоть)))

Xort01
07.10.2019, 16:16
А ведь был рабочий аппарат. Есть такое правило: работает - не лезь!

Николаевич
07.10.2019, 16:52
Добавив у схему варістор на 471 вольт. - это на случай если перепутает 6 киловольт с 10 киловольтами.
Паралельно реле стоїть якийсь термістор який зараз показує 140 ом - Наверное что бы контакты реле не сгорели от экспериментов:D Параллельно и последовательно в электронике или электротехнике имеет большое значение - а так как вам это просто фиолетово, то мне глубоко параллельны ваши эксперименты, потому как вы не последовательно всё делаете:D Тема интересная просто капец - развлекуха ещё та:D
Думается мне что скоро он не будет этот термистор показывать 140 Ом.

Николаевич
07.10.2019, 16:54
А ведь был рабочий аппарат. Есть такое правило: работает - не лезь! В этом предложении ключевое слово был

Николаевич
07.10.2019, 16:56
hizerqqq
Та неееееееее варистор для антистика а может и для форсажа:confused::D

Микитович
07.10.2019, 17:16
Поскольку уже все давно поняли что данный пост не для техники а для энтузиазма, то:
97159716

hizerqqq
07.10.2019, 17:46
Везу апарат до дому, буду знімати плату з нього і випаювати та прозвонювати транзистори. Потім видно буде що далі робити.

Якщо це транзистори то явно почали виходити з ладу вони не сьогодні і сьогодні я вже їм нічим допомогти вже не міг. Прозвоню потім ясно буде.

Микитович
07.10.2019, 18:24
...буду знімати плату з нього і випаювати та прозвонювати транзистори.....
Товарищ, вставляющий что попало куда попало собирается разбираться с IGBT или MOSFET транзисторами.
Уровень растёт, скоро коллайдеры будет щелкать как семечки. Щелк - и в мусор.

Случай из моей практики.
Когда в молодые годы я был ремонтником в нашей группе был парень который вроде и ремонтировал радиостанции, благо что была подробная заводская технологическая карта ремонта - целый талмуд, но в схемотехнику он никогда не вникал.
Зато руками работал шикарно.
И вот решил он себе собрать стереоусилитель по статье журнала "Радио". Схема с шикарными параметрами есть, платы с разводкой показаны в масштабе.
Станочный парк у нас достаточный, материал всегда под рукой, элементная база - вполне.
И сделал.
Корпус, лицевая панель, надписи гравировкой, ручки-ножки, индикаторы сигналов в каналах с подсветкой.
А внутри еще красивее чем снаружи, ну хоть на выставку.
Но - не работает. Питание с трансформаторного БП в платы идет а на выходе нет сигнала.
Включай - не включай.
Вот и стал он к тем кто шарит подходить, мол аппарат на столе, все приборы есть, схема и разводка тоже - помоги разобраться.
Подойдут, поковыряются, что то обсудят и отваливают.
Подошел и ко мне.
Полдня поковырял. В самой схеме нашел 3 принципиальные ошибки (и это только часть) и даже разводка плат с косяками.
Какое макетирование если плата распаяна как на конвейере.
Тут не запустить УНЧ, тут полностью перемакетировать. Объяснил и показал что нашел. Нет времени да и желаний такое с нуля переделывать.
Оказывается все тоже по такой причине отказывались.
Вообщем провалялся этот мертворожденный красавец у него в шкафу пару лет, потом он перешел от нас в другое подразделение и унес с собой аппарат.
Но там ремонтной базы не было, приборов почти тоже.
Видел его лет через 20 когда заходил к ним, про аппарат как то не спросил, и не до того было, да и неудобно как то.

hizerqqq
07.10.2019, 18:42
Там стоять іжбт транзистори, ймовірно вони не самі надійні самі по собі. Але в даному випадку я їх убив раніше часу.

Николаевич
07.10.2019, 19:28
випаювати та прозвонювати транзистори. Для полевиков использовать прозвоник с высоким тоном звука, а для ИЖБТ с низким тоном:D
Там стоять іжбт транзистори, ймовірно вони не самі надійні самі по собі. Имеется в виду как вид транзисторов? Ставим радиолампы на выход - как раз питание 320 вольт постоянки, а накалы соединить последовательно и в 220 переменки - их понадобится столько 220 делим на 6,3 итого 35 штук. для косого один комплект, а на размагничивание кенотроны:D
У всех работают транзюки, а вам по ходу поставили ненадёжные - наверное производитель предчувствовал кому аппарат попадётся:D

hizerqqq
07.10.2019, 19:47
Я уже їх прозвонив поверхнево і значення там гуляють між собою, тому наступний етап це розбирання і випаювання.

Qwazar
07.10.2019, 20:04
Я уже їх прозвонив поверхнево і значення там гуляють між собою, тому наступний етап це розбирання і випаювання.
ппц . нормальные люди перед прозвоном перерезают дорожки на плате . иначе хрен что померяешь или будут плавать показания

Николаевич
07.10.2019, 20:13
ппц . нормальные люди перед прозвоном перерезают дорожки на плате . иначе хрен что померяешь или будут плавать показания Я бы порекомендовал их высверлить с применением СОЖ дабы не перегреть, а то ваще параметры разбегутся в разные стороны и усё тогда.

Xort01
07.10.2019, 20:19
Я уже їх прозвонив поверхнево
Всё равно Вас не остановить, так хоть прислушайтесь к советам, и это без шуток:
1. Транзисторы то Вы выпаяете и прозвоните, выложите фото их названия - подскажут чем заменить, где купить, чтоб не нарваться на подделку, может даже чуть мощнее, под Ваши хотелки.
2. Без осциллографа дальше - тупик, к сожалению. Теоретически можно, если менять всё, что относится к драйверу. Но это как ехать на спорт каре слепому...
3. Есть предположение, что и выходные диоды пробиты, надо бы прозвонить.

Чисто по человечески - зря Вы туда полезли, теперь это бессмысленные траты... Но Вам ведь по барабану?

Микитович
07.10.2019, 20:33
Я уже їх прозвонив поверхнево і значення там гуляють між собою...
Товарищ ни читать ни понимать ни запоминать не способен?
IGBT.
Затвор ни на что не звонится.
Если пробой с КЗ то коллектор на эмиттер прозваниваются, но уже бы выбило защиту.
Если перегорел с обрывом то может чего то и гулять по нагару, но вряд ли.
Так как прозваниваете? Поверхнєво - єто как? С трансом вместе?

Микитович
07.10.2019, 20:37
Вот уж воистину:
- Ашот, Вы детей любите?
- Детей? Ну не знаю. Но сам процесс...

Qwazar
07.10.2019, 21:04
Без осциллографа дальше - тупик
вот зачем ты это сказал ? щас будет эпопея с намоткой катушки осцилятора

hizerqqq
07.10.2019, 21:23
термістор в апараті стоїть 47d-15 треба буде доставити ще щось якщо інше вдасться. Розкручувалося усе досить важко. довелося підточувати викрутку і підрізати деякі болти під мінусову викрутку. зараз буду випаювати транзистори. модернізація моя великих труднощів з розборкою апарату не склала.

Николаевич
07.10.2019, 21:54
:D термістор в апараті стоїть 47d-15 треба буде доставити ще щось якщо інше вдасться. - Розшифровка номинала термистора 47 диаметров 15-й трубы:D Аппарату труну пора заказывать, а вы никак не угомонитесь с модернизацией. Запаяйте 2, лучше 3 термистора - причём что параллельно, что последовательно для вас одинаково. Болгаркой нужно было срезать головки винтов, что крепят фланцы транзисторов или у вас один транзистор крепится винтом через отверстие - болгарка всё отрежет. Кстати купили бы ударную отвёртку и было бы быстро и эффективно - бац и транзюк в дребезги - вам же по барабану.:D и винт глядишь выкрутился бы.

Микитович
07.10.2019, 21:56
Процесс убивания техники продолжается.

-Чого ти бідний?
- Бо дурний.
- А чого дурний?
- Бо бідний.

При каждом неправильном телодвижении цена восстановления повышается.

Мыши кололись, плакали горькими слезами но продолжали грызть кактус.

Николаевич
07.10.2019, 21:59
вот зачем ты это сказал ? щас будет эпопея с намоткой катушки осцилятора Я уже догадался куда будем мотать катушку осциллятора - поверх катушки дросселя, который намотан поверх вторичной обмотки выходного трансформатора - во как - экономия на сердечнике очевидна - надо срочно патентовать:D И никакой не тупик - делители + прога и комп превращается в осциллограф - тупик будет когда комп сгорит, а нам отдых:D

hizerqqq
07.10.2019, 22:05
Є вибиті транзистори принаймі один з двох що я вже випаяв. Так що може буде продовження.

Конкретні цифри такі на переході емітер-колектор транзистори показують 403,385,361 і коротке замикання. Цифри на тих що 385 і 361 трохи плавають постійно якщо по новому їх перемірювати. Так що думаю один вибитий два напів живих і один більш менш нормальний. поміняю потім видно буде що буде далі. Буду міняти ймовірно на такі самі 40n60 бо 60n60 дорожчі і я не бачу перспектив в майбутньому піднімати ток на апараті вище 150ампер тому що там вхідний провід 1,5 мм2 і взагалі у мене немає гарної мережі під це діло.

Николаевич
07.10.2019, 22:32
Открывайте новую тему - Как проверить IGBT транзистор Блин цифиры намеряны - капец. В какой полярности подключали щупы к выводам Э-К , внутри транзистора есть диод - так вам же всё равно что там. Управляется транзистор по затвору или нет - так это вам ваще пофигу. Как себя поставили на форуме, такие и ответы - пофигу. Та чего там - ставьте сразу модуль 100 амперный. Не пора ли случаем питание в мультиметре сменить на свеженькое, а то измерение токов оччень истощает элементы питания:D

Микитович
07.10.2019, 22:35
4 шт 40n60.
Я сразу не доглядел что это полномостовой, Вытянул картинку и в увеличении только разобрался.
Каюсь.
9717
Тогда вопрос, а какой тип выходных диодов, их 4 шт, на картинке внизу слева.

И второе.
"тому що там вхідний провід 1,5 мм2".
Ну и что?
У меня такой же штатный провод, и аппарат нормально выдает 160 А, как по данным изготовителя на его сайте так и Станислав выставляет, хотя и 180 может давать.
Мощность аппарата 3,5 кВт, ток 16 А на максимуме, что вполне нормально для двужильного провода на открытом воздухе.
И не греется.
Так что это не показатель.
А вот полномостовой на 40n60 - это уже хорошо.
Давайте типы диодов что бы разобраться с его возможностями.

Qwazar
07.10.2019, 22:42
поменяй транзисторы местами . там два работают и два запасных

hizerqqq
07.10.2019, 22:44
Діоди живі я їх відкручувати не планую. По ремонтах у мене тут зворотнього зв'язку немає через надмірно великий потік невпорядкованої інформації з іншого боку. Діоди зараз ніби живі.

Транзистори міряв плюс на емітер мінус на колектор, мене їхні інші параметри не цікавлять мені важливо лише роботоздатність. Про діоди я теж подумав бо вони можуть вибити нові транзистори, але кз на виході немає і цифри в цілому стабільні там. діода 4 так що думаю що вони повинні ще пожити це у транзисторів там щось пішло не так, притому вже тоді коли все працювало впринципі і дуга теж була. Можливо помираючий транзистор дав занижений вольтаж на виході під час останніх замірів, але точно буде ясно що і як тільки якщо нові транзистори будуть працювати після заміни.

hizerqqq
07.10.2019, 22:49
поменяй транзисторы местами . там два работают и два запасных

Буду міняти все через те що "оригінальні" транзистори вже явно не кондиція, ставити один в купу з новими це явно не відповідно до цих технологій та й взагалі я не знаю де китайці ці транзистори брали. А так поміняти все і можна думати що все нове тепер якщо апарат запуститься. Проблеми з трансформатором більше немає так що напевно транзистори нові поживуть, і діоди тепер будуть на невисоких вольтах тягнути з новим трансформатором.

Микитович
07.10.2019, 22:52
Почему спросил.
Наиболее часто ставят MUR3020.
Если так то верхний предел надежной работы 120А.

Николаевич
07.10.2019, 22:57
Ты вообще понимаешь зачем у тебя спросили - какие диоды стоят на выходе????Та для того что бы тебе сказать имеет ли смысл поднимать ток, а ты Діоди живі я їх відкручувати не планую. ТАМ МОГУТ СТОЯТЬ КАК 20-ТИ АМПЕРНЫЕ - ТАК И 60 АМПЕРНЫЕ ДИОДЫ - У МЕНЯ СЛОВ НЕТУ ДЛЯ ЧТО БЫ ОПИСАТЬ ТВОЮ БЕСТОЛКОВОСТЬ. То что проверялось плюс на эмиттер, а минус на коллектор - так это падение напряжения на переходе диода. А по затвору есть управление??? АХ НУ ДА ТЕБЕ ВЕДЬ ПО ФИГУ.
мене їхні інші параметри не цікавлять мені важливо лише роботоздатність. ТАК ТО ШО ТЫ НАМЕРЯЛ НЕ ГОВОРИТ О РАБОТОСПОСОБНОСТИ ТРАНЗИСТОРА - ВДОЛБИ СЕБЕ В БАШКУ. Не хочешь - так считай что, как написал Qwazar -поменяй транзисторы местами . там два работают и два запасных Ну млять ничерта не знает и неумеет и хрень всякую несёт - ПИСЕЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦЦ. Люди эту тему будут читать и плеваться, это хоть понятно тебе, ах ну да тебе пофигу. ТЕБЕ АППАРАТ НУЖНО ОТРЕМОНТИРОВАТЬ, А ПОТОМ ЕГО ДОДАЛБЫВАТЬ - АХ ТЕБЕ ЖЕ ТЕМА РЕМОНТУ ПОФИГУ - ЭТО НЕИЗЛЕЧИМЫЙ ДИАГНОЗ.

Микитович
07.10.2019, 22:59
"я не знаю де китайці ці транзистори брали. "
Як де?
У того ж китайського виробника що випускає транзистори для всього світу
https://www.infineon.com/cms/en/product/power/igbt/igbt-discretes/ Блин, не хочет PDF корректно вставляться.
Якщо є сумніви - фото с якісним зображенням в студію.
Неужели перепил? Им это и нафик не нужно, Ваш аппарат делал нормальный китайский завод по заказу патриотического шароварного брендовика.

Николаевич
07.10.2019, 23:06
я не знаю де китайці ці транзистори брали ты не поверишь, а я знаю где брали - в Китае:D

hizerqqq
07.10.2019, 23:15
маркування діодів ew7f01 тут видно останній ряд під планкою на одному діоді. А що там вище не знаю.

Микитович
07.10.2019, 23:45
Таких даташит пока не нашел.
А что с транзисторами? Фото фейса в хорошем разрешении.

Николаевич
08.10.2019, 00:03
маркування діодів ew7f01 тут видно останній ряд під планкою на одному діоді. А що там вище не знаю. - так потому что пофигу.:D - это маркировка для модернизаторов. Болгарку в руки спиливаем головку винта - снимаем планку и читаем маркировку - капец-ц-ц-ц-ц.

Николаевич
08.10.2019, 00:10
А у кого есть даташит на транзистор - Y25B AB - нету:confused: Взял болгарку, срезал головку винта и вуаля - так вот-
9719
учись ламатель сварочников:D Нет болгарки - зубило и молоток килограмм на 5 не меньше:D Ну если пофигу - то ничего не трогай. Неперевариваю пофигистов органически.

Xort01
08.10.2019, 07:17
До слёз жалко..., аппарат.

Николаевич
08.10.2019, 08:08
И мне жалко - АППАРАТ:(
Может кто знает, а кто и не знает - в общем пригодится.
Прикупил я тут аппаратик под модернизацию, как hizerqqq :D А в нём вырвана металлизация под силовые транзисторы. В общем разсверлил я отверстия под транзисторы и заклепал такие штучки
972097219722
9723
это с обратной стороны
97249725
это выходные диоды запаяны
9726
всё в стадии....
Это латунная пустотелая заклёпка - продаётся разного диаметра и высоты, у меня плата в этом сварочнике толщиной 3 мм.китайцы не поскупились. Заклёпка позиционируется для механического соединения деталей. Брал на Вороне. Цена копеешная, а эффект хороший. Лудится без всяких кислот канифольным флюсом.:)

hizerqqq
08.10.2019, 08:33
Я більше не читаю чужі повідомлення "по ремонту" тому що вони мені всеодно нічим не допомомагають.

тепер далі: неполінувався і випаяв діод d3 і від пробитий в обох напрямках. буду його однозначно міняти.

https://s7d8.turboimg.net/t1/43958697_IMG_20191008_082744.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43958697/IMG_20191008_082744.jpg.html)

Ще знайшов в апараті ще один підстроєчний резистор який був залитий клеєм і він на пряму прив'язаний до центрального регулювального резистора скоріше за все саме він регулює максимальний ток, а не той що я крутив раніше. Поки що проміряти його тестером не вдається можливо занадто великий опір в нього, і крутити зараз я його сенсу всеодно не бачу, це просто про те що мої поперетдні висновки були не правильними і напевно не варто поспішати щось крутити якщо не зрозуміло що саме це. Можливо я пробував крутити мінімальне значення току або щось ще, добре що він узагалі не працює.

Діод d2 хоча на платі не прозвонювався, але виявився цілим.

hizerqqq
08.10.2019, 09:06
https://s7d2.turboimg.net/t1/43959026_IMG_20191008_090317.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43959026/IMG_20191008_090317.jpg.html)

Іще знайшлося неприємне місце де спаяні два діоди і якщо на них нажати трохи вони залипають в інший контакт своєю серединою. ці діоди поки цілі. Осцелографа у мене немає тому доводиться усе що можна продивитися перед тим як ставити нові транзистори ціна питання ~300 грн, а діоди коштують ~1 грн. Може в моїх у мовах і неможливо перевірити абсолютно все, але принаймі те що можна. Інформація про цей діод d3 була взята з каналу ізмаіл інвертор і в данному випадку я вважаю що вона повністю відповідає дійсності.

Транзистори буду міняти на FGH40N60SFD Скоріше за все. Є ще в наявності FGH40N60UFD теж на 290 ват, на скільки я зрозумів перші це супер швидкі другі це ультра швидкі, здавалося б що ультра швидкі краще, але даташит не показує ніяких принципових проривів у швидкостях відносно sfd, а вхідні токи трохи менші, я не спеціаліст можливо ufd нормально пропрацюють також, а може навіть і краще, але як для мене принципової різниці в цих діодах немає і ufd виглядає можливо трохи слабіше в плані силових навантажень, але це особисто моя думка яка ні до чого окрім власних вражень не прив'язана. SFD ближче до серії fd1 яка встановлена в апараті. Вольтаж відкривання транзистора у sfd 2,3V, y fd1 2,2V, у ufd 1,8V.

І ще обов'язково вирішу питання з додатковим термістором перед тим як збирати апарат. Можливо це будуть два паралельних термістора більших номіналів якщо 47d-15 я раптом не знайду.

Николаевич
08.10.2019, 09:45
Я більше не читаю чужі повідомлення "по ремонту" тому що вони мені всеодно нічим не допомомагають. - тебе я вижу ни хрена не допомогае.
неполінувався і випаяв діод d3 і від пробитий в обох напрямках. - диод пробивается в одном напрвлении, в том в котором работал:D
Ще знайшов в апараті ще один підстроєчний резистор Серьёзноооооооооо - там ещё есть подстроечник, ну надо же.:D
Поки що проміряти його тестером не вдається можливо занадто великий опір в нього, і крутити зараз я його сенсу всеодно не бачу - та на нём написан номинал:D так а чего его крутить то, аппарат усё равно не работает, ну можно конечно резюк покрутит плоскогубцами вокруг центрального вывода:D
Іще знайшлося неприємне місце де спаяні два діоди і якщо на них нажати трохи вони залипають в інший контакт своєю серединою. - так отпаять их пока они не сгорели, что бы глаза не мозолили:D
Діод d2 хоча на платі не прозвонювався, але виявився цілим. - какая везуха:)
97299727
Основной инструмент при модернизации - заменяет все приборы и инструменты этоооооооооооо
9728

hizerqqq
08.10.2019, 11:32
Я зробив собі паяльник з загнутим жалом зі старого жала зі старих паяльників для того щоб ставити транзистори назад. трохи металізація постраждала на двох ногах зі старими паяльниками поки що нічого критичного. головне щоб все інше працювало. Тому що два рази ставити нові транзистори в цей апарат я не буду. ЯКщо крякнуться після усіх переробок значить проект буде закритим. думаю що запаяю я без усіляких проставок.

Николаевич
08.10.2019, 11:44
Ответ один - это
9730
Для выпаивания транзисторов нужно три паяльника - вот с руками проблема:D Можно паяльной лампой - сразу всё повыпадает у ведро:D

Николаевич
08.10.2019, 11:51
Дотянем проект до 100 страниц и тогда можно смело закрыть тему:D

hizerqqq
08.10.2019, 11:51
По підстроєчним резисторам усе ще раз переміряв уважно той що регулює максимальний ток на 5 ком схоже і викручений він зараз на максисмум в одну сторону. Далі щось незрозуміле відбувається з головним підстроєчним резитором судячи з усього він на 1 ком з маркуванням b102, але щось у ньому вже сильно "шуршить" коли його повертаєш і таке враження що центральна нога в ньому вже ні до чого не прив'язана. можливо буду міняти його на новий. Я це все переберу, але в цілому такий хід справ мені не подобається. Таке враження що апарат схильний розвалюватися сам по собі і щоб його не ремонтували в ньому є як мінімум пару затягнутих болтів які складно відкрутити. Якби не було хоча б якоїсь впевененості що усе робиться більш менш правильно і може запрацює я б чесно кажучи не знаю чи продовжував би я його дороблювати чи одразу думав про те що зайвих грошей не буває і краще їх вкласти у щось інше. Техніка гівно в цілому і треба дуже гарно подумати для того щоб довести її до кондиції. Хоча звісно як би не мої криві трансформатори можливо проблем би зараз було трохи менше, але усі питання це не знімає. на кришці напевно половина або більше болтів зірвані з заводу.

Николаевич
08.10.2019, 11:56
Наверное плоскогубцами резюки крутили вокруг среднего вывода.

Xort01
08.10.2019, 12:27
Точное развитие событий по описанному сценарию: потихоньку начинает приходить горькое понимание, что...

Микитович
08.10.2019, 13:17
И мне жалко - АППАРАТ:(
...
Это латунная пустотелая заклёпка - продаётся разного диаметра и высоты, ...
И называлась она в свое время - ПИСТОН.
Были медные и латунные, луженные и без, высотой от 1,5 до 5 мм.
Когда сами делали платы или восстанавливали при ремонте их много уходило.

Николаевич
08.10.2019, 13:25
И называлась она в свое время - ПИСТОН.
Были медные и латунные, луженные и без, высотой от 1,5 до 5 мм.
Когда сами делали платы или восстанавливали при ремонте их много уходило.
У нас на радиозаводе тоже слесаря клепали в платы эти самые пистоны.

Микитович
08.10.2019, 13:37
hizerqqq
"Техніка гівно в цілому і треба дуже гарно подумати для того щоб довести її до кондиції. Хоча..."

Взял новый заводской аппарат, варить не умею поэтому полез модернизировать то, в чем абсолютно не разбираюсь,
И кислота с содой, и провода "идрить его налево" и коротил чего попало, и транзисторы снимал болгаркой а выпаивал с отрывом дорожек, резисторы крутил какие видел.
Схему не смотрел, да и чего смотреть если там одни ФИГИ.

"Таке враження що апарат схильний розвалюватися сам по собі" - не сам по собі а за допомогою самовпевненого мудозвона, і це я ще дуже ввічливо.

Винты ему не понравились видите ли. Это нормальная стандартная затяжка, потому как ни один изготовитель ничего не гарантирует если в технику полезет самоуверенный дубарь.

А кто мешал если были сомнения отнести аппарат в гарантийку, правильно оформить и вернуть покупку?
Когда берешь сомнительную технику механизм возврата нужно хорошо знать, и не после того а ДО ТОГО, ДО ТОГО.

С каждым бестолковым движением слона в посудной лавке количество битой посуды увеличивается.

Qwazar
08.10.2019, 14:53
Падстолом : Таке враження що апарат схильний розвалюватися сам по собі ......

hizerqqq
08.10.2019, 15:01
https://s7d6.turboimg.net/t1/43966510_157053595110619209382073047568.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43966510/157053595110619209382073047568.jpg.html)

Було куплено усе що треба для ремонту впринципі не дуже дорого в районі 300 грн за все, транзистори по 68 грн. діод n14148 по 1 грн. 10 грн змінний резистор 1 ком. і термістори 120d-15 по 6 грн інших не було буду ставити два паралельно повинні вони 5 ампер тягнути і бути сумарним номіналом 60 проти 47 і 3 ампера у оригінального 47d-15.

Продають гарну капронову ізоляцію для трансформаторів, але мені вже не до того.

Николаевич
08.10.2019, 16:10
Это серьёзно ковырялка в виде пинцета появилась:D и это ещё нужно
9731

hizerqqq
08.10.2019, 16:44
https://s7d3.turboimg.net/t1/43966671_15705422140195735013979859418001.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43966671/15705422140195735013979859418001.jpg.html)

Транзистори у мене фірми on якщо помруть шкода буде, якщо будуть працювати думаю проблем з ними не буде скоріше за все це фірмові транзистори. Новий транзистор в товщину трохи менший ніж старі, немає чим точно поміряти, але різниця відчутна.

термістори той що я зняв 47d-15 показує 118 ом, ті що я купив 120d-15 170 ом. можливо цей чорний туди можна просто прикрутити і все один. не знаю що робити, два паралельно тих що я купив показують 72 ома поставлю їх напевно так туди два послідовно до того що там був і нехай воно усе собі там стоїть удар з мережі всеодно буде знятий, все разом так як я хочу підключати показує 191 ом, не хочеться просто потім знову туди лізти якщо раптом термістори виб'є тому поставлю як є.. Діод вже перепаяв.

Николаевич
08.10.2019, 16:57
Главное - это вес транзистора - бывают тонкие и тяжоооооолые, потому что железные. Голова у транзисторов может заболеть по известной всем причине.... Даже газетку почитал - через лак и вторую страничку тоже. Зачем выкладывать фото транзисторов если ни фига не видно - наверное китайская штамповка - не проверяя сразу в инвертор паяем - потом не поймёшь или транзистор такой или ремонтник - пардон- изобретатель:D

hizerqqq
08.10.2019, 17:33
https://s7d5.turboimg.net/t1/43967675_15705451499537949395778948729754.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43967675/15705451499537949395778948729754.jpg.html)

Якось воно усе-таки запаялось. хоча і не факт що це оптимальне рішення, але мені буде спокійніше, знову лізти туди проблема... якусь функцію воно там всеодно виконає.

hizerqqq
08.10.2019, 17:38
всі нові транзистори на переході емітор колектор показують 412 ом відхилення +-1 ом. зараз дійшла черга їх паяти.

Николаевич
08.10.2019, 17:40
Вам в фотографы нужно - не побоюсь этого слова - ТАЛАНТИЩЕ - только снимать порно - там как раз раком, боком и с прискоком, как фото платы.

Николаевич
08.10.2019, 17:43
всі нові транзистори на переході емітор колектор показують 412 ом відхилення +-1 ом. зараз дійшла черга їх паяти. То не сопротивление прибор показал - но вам же пофигу - паяйте уже та включайте.

hizerqqq
08.10.2019, 17:50
https://s7d4.turboimg.net/t1/43967774_15705460874246746149737919753031.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43967774/15705460874246746149737919753031.jpg.html)

Транзистори пропаюю з двох сторін з флюсом бо є трохи зірваної металізації, але не багато.

Комусь не цікаво, а комусь може і допоможе чимось. Я роблю так, а хтось зробить по іншому.

https://s7d6.turboimg.net/t1/43968061_15705474423561975829199241954882.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43968061/15705474423561975829199241954882.jpg.html) https://s7d6.turboimg.net/t1/43968062_15705474675313006524254107894751.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43968062/15705474675313006524254107894751.jpg.html)

Николаевич
08.10.2019, 17:55
Проволоку медную в отверстие - туда-сюда посовать и будет металлизация. Паять нужно крепко с кислотой - так что бы и внукам хватило аппарата.

hizerqqq
08.10.2019, 18:23
ноги термісторів паяв кислотою, а по платі тільки флюс. Термістори відгородив малярним скотчем складеним у двоє, але фотографувати вже не буду. Діод запаяв з іншої сторони плати щоб не лізти туди в середину.

Xort01
08.10.2019, 18:25
Комусь не цікаво, а комусь може і допоможе чимось.
Не, по ходу не доходит до человека, что пользы от его постов быть не может.
Смотрю на одиноко впаянный транзистор и думаю: что такое механические напряжения - человеку не известно.
Интересно, как ЭТО было, приставили радиатор, примерили высоту запайки, убрали радиатор, запаяли.
Про пистоны писали, нет где купить - идеально подходят кабельные наконечники, с одной стороны развальцовка уже есть, паяются отлично, есть разных диаметров. Только подрезать по длине.
Поставил пистоны, прикрутил транзисторы на радиатор, прикрутил радиатор, пропаял, ВСЁ!!! Можно взрывать.
-А может в реанимацию?
-Доктор сказал в морг, значит в морг!

-Откройте, это полиция. Нам сказали, что здесь над трупом издеваются!

hizerqqq
08.10.2019, 18:37
https://s7d5.turboimg.net/t1/43968084_IMG_20191008_183247.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43968084/IMG_20191008_183247.jpg.html)

Всюди одні мудаки... Один транзистор не такий як інші. Треба було краще дивитися, тут думаю усе ж не критично.

Николаевич
08.10.2019, 18:42
:DКомусь не цікаво, а комусь може і допоможе чимось. Я роблю так, а хтось зробить по іншому. - Мне очччень интереснооооооооо:D - чем это всё закончится - смотрю глаз оторвать не могу.:cool:
Кто первый раз будет менять транзисторы - ДЕЛАЙТЕ КАК НАПИСАЛ Xort01 и будет Вам счастье.

Николаевич
08.10.2019, 18:45
https://s7d5.turboimg.net/t1/43968084_IMG_20191008_183247.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43968084/IMG_20191008_183247.jpg.html)

Всюди одні мудаки... Один транзистор не такий як інші. Треба було краще дивитися, тут думаю усе ж не критично. Наверное дядя Лю прислал из Китая. Как они выстроились в две шеренги по два - круто смотрится.

Xort01
08.10.2019, 18:51
Всюди одні мудаки...
Польза была бы, если бы огласили, где покупали.
На вид, вроде нормальные. А вот то, что они по толщине тоньше - не есть гуд. Ну и такие вещи, хотя бы приблизительно, проверяются измерителем ёмкости и сравниваются с дата-шитом. Хотя, о чём я?

hizerqqq
08.10.2019, 19:00
У мене торгової реклами тут немає. Все потроху збирається. буду вмикати пізніше.

Николаевич
08.10.2019, 19:01
Ну да - Хотя, о чём я? Мы идём другим путём. Путём БАХа - ну любим музыку.

Николаевич
08.10.2019, 19:03
У мене торгової реклами тут немає. Все потроху збирається. буду вмикати пізніше. и правильно - зачем китайский продукт рекламировать. Перед включением конечно отдохнуть нужно.

Xort01
08.10.2019, 19:08
У мене торгової реклами тут немає.
Я и раньше догадывался, что, ну не можем мы быть единственными разумными существами во вселенной. Должны быть ещё и не разумные... Какая реклама???

hizerqqq
08.10.2019, 19:17
Я не бачу якоїсь принципової різниці в цих транзисторах, по товщині вони теж схоже однакові, але взагалі коли купується таке краще звіряти маркування, тепер я буду це знати. Зараз ще буду менший ніж оригінальний змінний резистор адаптувати у цей корпус. Думаю що якщо працювати не буде то не від того що там цей "інший" транзистор один стоїть. Всі ці транзистори судячи по тестеру приблизно однакової якості, а от fd1 що стояли раніше вже були інші ніж ці.

Николаевич
08.10.2019, 19:43
Термістори відгородив малярним скотчем складеним у двоє - надо было их прикрутить к радиатору, они же термо, значит нагреваются.

hizerqqq
08.10.2019, 19:54
Термістори відгородив малярним скотчем складеним у двоє - надо было их прикрутить к радиатору, они же термо, значит нагреваются.

Сподіваюся не згорять зараз їх там багато їм трохи простіше повинно бути усім. Центральний підстроєчний резистор у цьому апараті живе своїм життям, я не знаю як таким можна щось регулювати там щось проскакує іноді якісь значення на центральній нозі в різних діапазонах, але скоріше за все цей регурятор це смерть усьому апарату або я чогось не розумію. Поставлю стандартний там як в аптеці 1 ком поки не розхитається він принаймі.

hizerqqq
08.10.2019, 20:50
https://s7d2.turboimg.net/t1/43968296_15705568332347987452034067397736.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/43968296/15705568332347987452034067397736.jpg.html)

Апарат ожив, протестувати на електрод поки не можу. Коефіцієнт вхідної до вихідної напруги вийшов дуже великий, але поки не протестую усе з дроселем до трансформатора не полізу. Старт став трохи м'якше ніж був, але по часу не затягується. так що як і що туди ставити нехай кожний вирішує сам, для мене результат цілком задовільний і термістори там не гріються кипятком напевно. варістор теж залишився там де був. У мене вони просто були... чого не поставити якщо лежать.

Qwazar
08.10.2019, 21:31
Сподіваюся не згорять зараз їх там багато їм трохи простіше повинно бути усім. Центральний підстроєчний резистор у цьому апараті живе своїм життям, я не знаю як таким можна щось регулювати там щось проскакує іноді якісь значення на центральній нозі в різних діапазонах, але скоріше за все цей регурятор це смерть усьому апарату або я чогось не розумію. Поставлю стандартний там як в аптеці 1 ком поки не розхитається він принаймі.
я ждал этого . ибическая сила . йолоп ты . а теперь вспомни какого ты полез в аппарат .изза возможно глючного резюка угандонил все что только можно

Николаевич
08.10.2019, 21:39
П-А-Л-У-Ч-И-Л-О-С-Я если долго мучиться, то чего нибудь получится - бальшучий ЛАЙЧИЩЕ:D Случайно никаких больше деталюх не завалялось?, а то их в инвертор можно тоже припаять, что бы не валялись. Со старого телевизора ТДКС присобачить и будет безконтактный поджиг дуги.

Николаевич
08.10.2019, 21:45
я ждал этого . ибическая сила . йолоп ты . а теперь вспомни какого ты полез в аппарат .изза возможно глючного резюка угандонил все что только можно То фигня - что бы посмеяться нужно в цирк идтии ещё билет покупать , а тут всё бесплатно и с фотографиями;) И это не конец - ещё дроссель бум мотать страниц на 50:D

Николаевич
08.10.2019, 21:49
Отот подстроечник, что внутри ток настраивает нужно поменять на переменный с ручкой и вывести на переднюю панель и тогда при необходимости можно будет оперативно проводить форсирование тока при слабой сети.:D

hizerqqq
08.10.2019, 21:57
Отот подстроечник, что внутри ток настраивает нужно поменять на переменный с ручкой и вывести на переднюю панель и тогда при необходимости можно будет оперативно проводить форсирование тока при слабой сети.:D

не піде, на високих токах електрод моментально проплавляється, що робити з тим підстроєчним резистором я незнаю він мені не подобається, але крутити його я сенсу не бачу зараз. навіть якщо там і 0 чи 5 ком накручено важко зрозуміти як усе там працює чи не працює взагалі. я його дуже не передивлювався там усе. якось воно працювало до цього у такій конфігурації. Вольтів стало менше. основний резистор тепер нормальний без пробоїв. У мене з цього приводу ідеї закінчилаися. Якщо буде працювати дуга там буде розпалюватися скоріше за все з дроселем. якщо буде усе погано зовсім знову повернуся до відмотки витків на первинній обмотці трансформатора. Але поки що треба усе протестувати на електрод і зробити дросель, можливо внутрішній, або зовнішній я ще не знаю. Конструкція і так перегружена виходить. Дросель туди поставити можна, але в притик між усім що може бути. Можна зробити емаль з феритом і заізолювати усе поверхнево не знаю я поки що я буду робити, але головне перевірити сам апарат на електрод. Хто його знає чи все було враховано в тих усіх замінах що я робив. Поки мені усе подобається захисту немає, старт плавний більш менш, на цьому етапі хотіти нічого, трансформатор хіба що слабуватий по вольтах, але це 17:6 і потужніть в ньому висока тепер. якщо з 18:6 щось варилося то і тут повинно.

hizerqqq
08.10.2019, 22:21
П-А-Л-У-Ч-И-Л-О-С-Я если долго мучиться, то чего нибудь получится - бальшучий ЛАЙЧИЩЕ:D Случайно никаких больше деталюх не завалялось?, а то их в инвертор можно тоже припаять, что бы не валялись. Со старого телевизора ТДКС присобачить и будет безконтактный поджиг дуги.

Фейсбук вже сьогодні тестує спілкування без лайків. Певно є якісь підстави для того...

hizerqqq
08.10.2019, 22:30
я ждал этого . ибическая сила . йолоп ты . а теперь вспомни какого ты полез в аппарат .изза возможно глючного резюка угандонил все что только можно

Я не впевнений тому що усе тільки так. тут комплексна проблема, якщо ставляться конденсатори треба дроселі і термістори, якщо транстформатор не того рівня що треба то він не того рівня що треба для адекватної роботи на усій шкалі потужності, якщо на патон 160 ставлять намотку з мідних пластин, то тут на 130 ват 3 алюмінієві дротики..., плюс у мене тут не має постійного робочого процесу і відточених технологій усе доводиться тестувати і іноді вилазить якесь гівно типу цього резистора який на 1 ком виявляється по своїй шкалі. і іще в парі з ним стоїть незрозуміло що взагалі.

новий трансформатор на 198 вольтах в мережі показує 48 вольт вихідної напруги, може він не для роботи на слабкій мережі, але поки що це як виявилося для мене не головне. Хороші апарати з дроселями при еталоній мережі показують 55 вольт на виході. якщо чесно я поки не знаю ще чи буде він узагалі працювати, у мене немає можливості його перевірити по роботі з електродом.

Микитович
08.10.2019, 22:58
hizerqqq

"Хороші апарати з дроселями при еталоній мережі показують 55 вольт на виході."
А вот если при 220 входных показывает 93 на выходе это хорошо или нет?
И второе.
Инверторы - не сетевые трансформаторы, частота и импульсы, поэтому и показания Uxx зависят от того каким прибором меряете.
Цифровые не специализированные под действующее значения на частоте 50-100 кГц чаще всего завышают показания.

hizerqqq
08.10.2019, 23:04
hizerqqq

"Хороші апарати з дроселями при еталоній мережі показують 55 вольт на виході."
А вот если при 220 входных показывает 93 на выходе это хорошо или нет?
И второе.
Инверторы - не сетевые трансформаторы, частота и импульсы, поэтому и показания Uxx зависят от того каким прибором меряете.
Цифровые не специализированные под действующее значения на частоте 50-100 кГц чаще всего завышают показания.

Ці стандарти існують з урахуванням того що вольтаж на виході завжди просідає безпосередньо при зварюванні. ~50 вольт це саме напруга холостого ходу для апарату при зварюванні і міряється вона звичайним вольт метром. Ще є апарати що видають перемінний струм. як У мене апарат варив на 90 вольтах я вже показував. Можливо це стало частиною того що транзистори і діод вилетіли, хоча і не факт. Бо за ними був лакований трансформатор з яким було узагалі все складно.

Микитович
08.10.2019, 23:26
... Бо за ними був лакований трансформатор з яким було узагалі все складно.
Что то такое уже было у Зощенко: "Рельсы не смазаны. трамвай дальше не пойдет"
БИ-И-И-С!!!

Николаевич
08.10.2019, 23:32
міряється вона звичайним вольт метром.- в паспорте прибора указан диапазон частот в пределах которого обеспечивается заявленная точность и то это для синусоидального сигнала. В сварочнике однополярный импульсный сигнал и мультиметры цифровые прибрехивают и иногда достаточно сильно, а ваще кому я это объясняю.

Микитович
09.10.2019, 00:27
Кому объясняете?
- Чапай, ты был в академии, расскажи каких новобранцев туда набирают и чего они стоят.
- Петька. Вот ты знаешь что такое квадратный трехчлен? Конечно не знаешь. Я его даже вообразить не могу.
А они из него какие то корни извлекают.

Николаевич
09.10.2019, 07:41
Микитович - в 10-ку не целясь:)

hizerqqq
09.10.2019, 07:45
Я взагалі незнаю з ким і про що ви тут розмовляєте, і нічого....

Сподіваюся я вам не заважаю, хоча якщо чесно мені байдуже.

Qwazar
09.10.2019, 08:13
Даешь модернизацию Fronius или Lorch !
Там трансы требуют перемотки ибо на выходе более 100В . А положено 55В как в нормальных аппаратах ))

hizerqqq
09.10.2019, 09:54
Протестував я усе з цвяхом замість електроду і знову вибило транзистори впринципі так само як і до цього, значить десь у схемі залишився не виявлений косяк, думаю у мене зараз усе ще знайдеться 4 робочих транзистори щоб поставити їх туди на тести, але перед тим я спробую розібратися що там не працює. було таке враження що антиприлипання більше не працювало в апараті, можливо у всьому це все стало наслідком замикання виходу оптопари. Буду тупо перевіряти усі можливі компоненти. Далі видно буде чи буде якесь продовження. Поки що я проблем не виявив. діод той що я поміняв знову вибитий.

Таке враження що усі основні компоненти цілі і проблема скоріше за все десь у стабілітроні чи діоді, хоча це тільки і припущення.

Xort01
09.10.2019, 10:03
Стоимость аппарата Вы уже перепрыгнули. А с учётом потраченного времени - раз в 10, если понимаете, что время тоже денег стоит.
Кому писалось, что без осциллографа - никуда?
Действительно не понятно с кем Вы тут общаетесь, может попробуете начать?

Qwazar
09.10.2019, 10:10
Хорт , ниче ты не понимаешь . Любой тюнинг и модернизация приводят к удорожанию изделия . Так что товарищ на верном пути , не збивай его ))

Николаевич
09.10.2019, 10:41
Стоимость аппарата Вы уже перепрыгнули. А с учётом потраченного времени - раз в 10, если понимаете, что время тоже денег стоит.
Это приблизительно как бы у хирурга не оказалось на столе скальпеля и он нож кухонный в руки взял. Разница том, что в одном случае жизнь на кону, а в другом железяка.
Начинать диалог с его стороны не имеет смысла, даже если откинуть его упёртость к диалогу. Для того что бы лезть в такую технику нужны знания в области электроники. Вы же посмотрите, сколько было нормальных советов - это потом пошло-поехало после того, как человек просто не понимает что нужно делать и вряд ли поймёт, причём ему говорят одно, а он делает по своему. По итогу после второго БАХа он заявляет, а о чём это вы тут в моей теме разговариваете - наконец то увидел что он тут не один. Человек хотел блеснуть мастерством, а вон оно как вышло.

Пост 357.-Я взагалі незнаю з ким і про що ви тут розмовляєте, і нічого....

Пофигизм неизлечим.

Николаевич
09.10.2019, 10:48
Даешь модернизацию Fronius - что это такое я знаю не по наслышке - в ремонте стоит:)

hizerqqq
09.10.2019, 10:53

А що вам чужі гроші рахувати, рахуйте свої. ВАртість апарату я ще не перескочив. РЕально убиті тільки нові транзистори можливо тільки 2, все інше яке було таке і є зараз. транзистори я не купував самі дорогі, так що поки що за голову я хапатися не планую.

Проблема в іншому, а саме в тому що перед тим як думати про транзистори потрібно усе що можна перебрати і передивитися і потрібно це все робити акуратно. Знайду щось значить буду робити далі і перепаяю по новому транзистори з тих що залишилися в живих, якщо нічого не знайду значить нічого робити більше не буду. НЕ бачу сенсу гратися з транззисторами поки основна проблема їхнього виходу з ладу не виявлена.

Николаевич
09.10.2019, 10:54
hizerqqq - Я взагалі незнаю з ким і про що ви тут розмовляєте, і нічого....
Та совсем незаважаете - даже очень интересная тема. С большим интересом читаю вашу тему и набираюсь опыта как не нужно делать дабы не тратить бесполезно время и деньги. Так что респект и уважуха. Думаю тема будет полезна для тех, кто насмотрелся видео в инете у думает, что всё так просто. Делать и заниматься нужно тем, что у тебя получается хорошо.

Николаевич
09.10.2019, 10:58
А що вам чужі гроші рахувати, рахуйте свої. ВАртість апарату я ще не перескочив. РЕально убиті тільки нові транзистори можливо тільки 2, все інше яке було таке і є зараз. транзистори я не купував самі дорогі, так що поки що за голову я хапатися не планую.
Так нам пофигу ваши гроши - тратьте. 2 возможно осталось целыми и я их запараллелю с другими - ну да - подождём очередного быстротечного концерта БАХа. А что ещё вам сказать. Пардон у вас же мост ничего не параллеица - разные транзисторы по диагоналям - тоже музыкой особенно под нагрузкой заканчиваются.

Qwazar
09.10.2019, 11:26
"НЕ бачу сенсу гратися з транззисторами поки основна проблема їхнього виходу з ладу не виявлена." - пздтц . Основная проблема выхода из строя транзисторов в зеркале . Там она , там , иди глянь )))

Микитович
09.10.2019, 12:14
Протестував я усе з цвяхом замість електроду і знову вибило транзистори впринципі так само як і до цього, значить десь у схемі залишився не виявлений косяк, ...
я спробую розібратися що там не працює.
... Буду тупо перевіряти усі можливі компоненти.
...Поки що я проблем не виявив. діод той що я поміняв знову вибитий.

Таке враження що усі основні компоненти цілі .....

Ваше враження істинне, вони цілі доки не включаєте в мережу.

С самого начала до Вас пытались достучаться объясняя что механика, электрика и радиоэлектроника - принципиально разные вещи.
Если исправность шестерни можно увидеть глазами то в электронике это очень редко.
Кроме того даже как правило впаяв в плату все проверенные и исправные радиоэлементы далеко не факт что заработает а в силовой электронике - не бахнет.

А всё потому что НЕ В РЕЖИМЕ, где то чуть-чуть напряжения не хватает или больше чем нужно, или сигнал запаздывает на 5-10 градусов и силовые транзисторы работают НЕ СИНРОННО.
Вот чем Вы это проверите - Вашим убитым мультиметром с просевшим питанием?
Да и что можете проверить если принцип работы Вам совершенно ПОФИГУ.

Представьте себе что хирург предполагает что у больного ОПУХОЛЬ, рентген он не признает потому как анатомию не учил и снимки читать не умеет.
Значит пациента на стол и будем резать всё от пятки до макушки пока её проклятую не найдем. Хотя как отличить опухоль от здорового участка тоже не знает.
Вы к такому хЕрургу пойдете???

Я вот так попал. Полгода срочной службы, у меня заболел третий верхний зуб, на стенку лезу, температура больше 40.
Отвезли в Харьков в штаб дивизии.
Стоматолог - коновал вкатил 3 укола и стал выламывать мне зуб, минут пять пыхтел, выдернул, мне показывает, сам на него смотрит и сам с собой рассуждает:" И нахера я его вырывал? Зуб то целый. Вот бл@..ь!!!"
А был просто флюс, рядом, потом проколол, гной вышел, проспринцевал и отправил в часть с сопроводиловкой что бы 3 дня меня не гоняли. Ну как бы свой косяк замаливал.
Так и нет до сих пор у меня на этом месте зуба.

Вот аналогичным способом и Вы своему аппарату целые зубы дергаете.

Судя по характеру неисправности без приборов - осциллографа с гальванической развязкой, амперметра, эквивалента нагрузки на 150-200 А даже грамотный опытный ремонтник этот аппарат ковырять не будет.
Потому как заранее знает чем всё такое заканчивается.
У него знание и опыт.

А у Вас что на вооружении?
Энтузиазм, отсутствие знаний в электронике и непоКОБЕлимая самоуверенность.

Люди стараются Вам помочь, впрочем как и другим тоже, ну вот такие они неправильные.
Пишут непонятные для Вас вещи? Хотели бы Вы понять разъяснили бы, провели ликбез.
Но Вам на знания ПОФИГ.
Наверное и на судьбу этого девайса.

Хорошо что на холм вылезли, пусть все видят к каким результатам приводит безграмотность, и мозговая лень в купе с самовозвеличенностью.

hizerqqq
09.10.2019, 12:24
Всі скляні елементи з усього апарату я прозвонив і нічого непрацюючого не знайшов що не прозвонювалося або прозвонювалося не впевнено я повипаював і прозвонив, наче з двома паяльниками проблем з цим не виникло проблема в іншому в тому що нічого не знайшлося.

Микитович
09.10.2019, 12:27
У кардиолога.
— Вам надо срочно шунтирование делать.
— А нельзя ли отложить? Я полгода ждал очередь на протезирование зубов!
Врач задумался...
— Доктор, ну чего вы молчите?
— Представил: играет Шопен, все плачут, а вы лежите в гробу с красивыми, ослепительно белыми зубами.

Xort01
09.10.2019, 12:43
Судьба аппарата предрешена - или свалка, или нормальный ремонтник.
После прочтения поста о чужих деньгах, возникло желание убиться о стену. Это от расстройства, что не поделиться... Чуть позже воскресну, и продолжу читать эту увлекательную тему.

Николаевич
09.10.2019, 12:46
Всі скляні елементи з усього апарату я прозвонив і нічого непрацюючого не знайшов що не прозвонювалося або прозвонювалося не впевнено я повипаював і прозвонив наче з двома паяльниками проблем з цим не виникло проблема в іншому в тому що нічого не знайшлося.
Млять тебе неоднократно уже сказали - без осциллографа делать там нечего. - это сродни с тем, что завязать себе глаза и побегать по улице - будет тот же БАХ только лбом в дерево - ну чего ещё тебе сказать:confused:что бы ты понял. Та вообще мне насрать - положи его на асфальт и лупони по нём кувалдой, только глаза не завязывай, а то промахнёся. Мне как профи жалко аппарат и издевательства над ним не более.
Два паяльника есть, флюс кислотный есть - займись паянием кастрюль.

Qwazar
09.10.2019, 12:55
Кастрюли тут причем ? После него в них дыр больше станет )))
Пусть скажет всевышнему спасибо , что его идиотизм не довел до реальной осколочной травмы ибо ему походу не ведомо как разлетаются иногда силовые полупроводники

Николаевич
09.10.2019, 13:10
Кастрюли тут причем ? После него в них дыр больше станет ))) Ну не оставлять же человека без экспериментов - притом что паяльники и кислота уже есть, хоть чем то займётся и отстанет от инвертора:)
Ещё в школе когда учился прицепил я через диодный мост электролит здоровый такой, но он на 200 вольт и в розетку 220 включил. Думаю что там 20 вольт - ну не знал тогда, что он заряжается до 320 вольт. Включил и тут позвали - выхожу из сарая и как ба-бахнет - капец весь сарай в фольге. Хорошо, что вышел, а то результат был бы плачевным. Поэтому когда аппарат испытуют и он не в корпусе - лучше применять средства индивидуальной защиты хотя бы для глаз. Если на лазер можно посмотреть два раза - левым и правым глазом, то здесь один раз - бахнет и всё, глаз нет.

hizerqqq
09.10.2019, 13:21
Єдине що мені приходить зараз в голову це те що можливо усе відбувається так через неправильну роботу антизалипайки електрода і там головне помоєму оптопара яку я вже один раз закоротив можливо треба було її повністю знімати перед тим як закорочувати вихід нормальної можливості перевірити її зараз немає, може випаяю та буду щось придумувати. Скоріше за все їй настав кінецью маркування там 817 думаю проблем з заміною не буде. НЕзнаю чи вирішить це усі проблеми, але я не бачу що ще я можу зробити прозвонювати усі резистори помоєму немає сенсу те саме і з конденсаторами. Великі резистори на платі в нормі. Можливо схема дуже проста і не розрахована на те щоб працювати без антизалипання електроду це одна з версій. Хоча і не факт що вона правильна. Було відчутно що антизалипання не працювало при останніх тестах. обидва рази фінал у апарату був один: трохзи чіркання і спроби запалити дугу до того моменту поки від чергового дотику електродом апарат не става у захист з якого вже немає виходу через вибиті транзистори.

Наскільки я розумію логіку процесу вибита конкретно оптопара тому що закорочений вихід це для неї нормальний стан і за ней вибити нічого не повинно було і на вході у неї незалежний діод, я там усе прозвонив і наче проблем ніде немає більше.

Николаевич
09.10.2019, 13:30
Какая там антизалипайка нафиг. То оптопара дежурного блока питания. Ты коротил выход оптопары и из за этого аппарат глох, потому что блокировал работуШИМ.
Приходит пациент к терапевту - доктор у меня что то голова частенько побаливает
Терапевт не знает чего посоветовать от бестолковости- говорит - идите к хирургу пускай вам ноги подровняет они кажется разной длины.
Ты вот скажи - ты придуриваеся или в натуре такой?

Микитович
09.10.2019, 13:36
Народ.
Давайте коллективно попросим уважаемого Модератора закрепить сей опус в анналах истории, даже может в разделе "Разработка/модификация" создать подраздел типа "Нарочно не придумаешь" и переместить эту тему туда в назидание потомкам.
Пусть страна знает своих героев в лицо.
Всё таки я ошибся, товарищу Лауреата премии Дарвина должны присудить, даже без голосования, обязаны если в мире еще есть справедливость, только по одним монографиям.

Qwazar
09.10.2019, 13:41
Надо убрать все наши посты и собрать в кучу от автора . Очень занимательное чтиво будет ))

Qwazar
09.10.2019, 13:44
"Єдине що мені приходить зараз в голову це те що можливо усе відбувається так через неправильну роботу антизалипайки електрода і там головне помоєму оптопара яку я вже один раз закоротив можливо треба було її повністю знімати " .
Да , бля , да , да , да ... Имено антизалипуха и ее неправильная работа и угробила аппарат .
Сука.....виноваты все , кто угодно , как угодно , но только не долбоеб который полез рабочий сварочник .
Намодернизовал ?

hizerqqq
09.10.2019, 13:50
"Єдине що мені приходить зараз в голову це те що можливо усе відбувається так через неправильну роботу антизалипайки електрода і там головне помоєму оптопара яку я вже один раз закоротив можливо треба було її повністю знімати " .
Да , бля , да , да , да ... Имено антизалипуха и ее неправильная работа и угробила аппарат .
Сука.....виноваты все , кто угодно , как угодно , но только не долбоеб который полез рабочий сварочник .
Намодернизовал ?

Я незнаю які проблеми вирішуєте тут ви, але я все ж таки думаю що я займаюся якимось ділом. Щось може виходити, а щось може і ні.

КУпити дорогий і гарно зроблений апарат і убити його тільки тому що руки чешуться це одне, а купити собі дешеву китайську іграшку і пробувати з неї зібрати нормальний апарат це дещо інше. Так чи ішнакше усім кому все і всюди не так тільки вони "в тренді" ловити тут нічого. Я впевнений у тому що вас чекають власні пригоди по життю.

Поки що я спробую вижати з цього апарату усе що можна, заміню на ньому оптопару, переставлю щось з цілих транзисторів, а там видно буде чи це вже повний кінець чи ще ні.

Николаевич
09.10.2019, 14:08
...а купити собі дешеву китайську іграшку і пробувати з неї зібрати нормальний апарат це дещо інше. Та конечно - не зная ваще ничего и не имея оборудования и надеяться что что то можно толковое сделать - сами то в это верите??? Было бы так просто, все брали бы самое дешовое китайское и быстренько переделывали. В этой ветке форума люди выкладывают свои идеи - делятся опытом и ведут дискуссию или диалог. А вы тихо сам с собою бурчу себе под нос и делаю хрен знает что и это бурчание выкладываете сюда. Вашей теме место в разделе ШУТКИ - ЮМОР там бы это было нормально и отношение соответственное шутливое - хотя и тут веселуха.
Вы что думаете, что у меня не БАХали аппараты - БАХали, так у меня есть некие знания и оборудование и я подхожу к решению технической задачи с пониманием в отличии от вас и на форуме люди не пальцем деланные с опытом и знаниями, а вы всё игнорируете от того и результат.

Микитович
09.10.2019, 14:14
Кстати только что увидел довольно интересный ролик
https://www.youtube.com/watch?v=Xmiug7Byt_c
В России гаджет стоит 60$, у нас вполне возможно что если появится то за 40.
Самое ценное - простые и понятные комментарии для пересічного громадянина, но есть уникуумы типа натуралиста с блохой.

"... я все ж таки думаю що я займаюся якимось ділом. ..." - дуремарством Ви займаєтеся, ДУРЕМАРСТВОМ.
От візьметься такий "СПЕЦ" ремонтувати Ваший телевізор або компьютер - тоді і згадаєте.

Кстати в те плохие застойные годы прежде чем допустить к самостоятельной работе наладчика радиоэлектронного оборудования такой экзамен устраивали и по теории, по практике, вводными - что я с экзамены вышел мокрый и пару кило точно скинул.
Даже потом в КПИ теорию транзисторов и принципы их измерения давали в намного меньшем объеме.
Наверное потому что через твою технику в смену проходило 8 тыс транзисторов с ценой 10 транзисторов = месячной моей зарплате, и от моей работы зависел и план и зарплата всего цеха.

Николаевич
09.10.2019, 14:22
Так чи ішнакше усім кому все і всюди не так тільки вони "в тренді" ловити тут нічого. Измени своё мировозрение и будет тебе счастье в виде работающего аппарата. Это нам по твоему здесь делать нечего??? Читай - СВАРОЧНЫЙ ФОРУМ - это ты не туды попал со своими бреднями.

hizerqqq
09.10.2019, 14:37
Вибитих два транзистори, один наглуго он, у одного низький показник на колеткор емітер і прозвонюється в зворотньому напрямку він також з якимись там цифрами, цей той що був не такий як інші. Прозвонив ще раз ніби 3 нормальних тепер і тільки один пробитий.

Транзистори на ще один запуск у мене є. куплю нову оптопару і буду пробувати запускати ще раз. у мене є 2 sfd і 2 fd1 на це.

Qwazar
09.10.2019, 14:48
Еще раз прочел первый пост ...... Самая длинная дорога начинается со слов : я знаю короткий путь

Николаевич
09.10.2019, 15:37
6 пост темы - в інверторі трансформатора немає, але в розетці він є. Для мене цей "діалог" виглядає примітивно і я не бачу сенсу його продовжувати. Всі ми тут проффесори... і нічого...
Возникает вопрос - так а что ты перематывал в инверторе???

hizerqqq
09.10.2019, 16:09
https://s7d3.turboimg.net/t1/44000317_15706262658247118379119907757061.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44000317/15706262658247118379119907757061.jpg.html)

Розламав два самих убитих транзистори. У fd1 площа кристалів 5х5 і 1,8х3,5 мм прозвонюються вони зараз на 403 од в режимі прозвонки діодів, у sdf 6х4 і 1,8х4 мм прозвонюються вони зараз на 411 од. Штангенциркуля у мене немає цифри можуть бути трохи не точні особливо там де 1,8мм.

Николаевич
09.10.2019, 16:21
Штанген циркуля у мене немає цифри можуть бути трохи не точні особливо там де 1,8мм. измерялось китайской рулеткой что ли, как и все остальные размеры. Всё промыть - прогары вырезать - склеить всё это и в аппарат - после склейки тестером промерять сопротивления.

Микитович
09.10.2019, 16:29
"Розламав два самих убитих транзистори. У fd1 площа кристалів 5х5 і 1,8х3,5 мм, у sdf 6х4 і 1,8х4 мм. Штанген циркуля у мене немає цифри можуть бути трохи не точні"
Либо это пишет школьник старших классов либо организм вырос а мозг и его развитие так и осталось.

Николаевич
09.10.2019, 17:00
Либо это пишет школьник старших классов либо организм вырос а мозг и его развитие так и осталось. - либо это hizerqqq - ЗВЕЗДА сварочного форума. (каламбур однако):D

Николаевич
09.10.2019, 17:07
Микитович - Кстати только что увидел довольно интересный ролик. Привезли полуавтомат инвертор и наподобие как в ролике инвертор, так я его прозвал "Карманный сварочник" - на фоне полуавтомата вообще манюня.

Николаевич
09.10.2019, 17:11
Поступила жалоба от форумчанина - hizerqqq - на предмет того, что кто то из форумчан самым наглым образом по вбывав транзисторы в его инверторе - дело передано в прокуратуру ближайшей психбольницы.:D

Микитович
09.10.2019, 17:23
Николаевич
Вы бы поосторожней.
А то загордится скромняга-парень.

Николаевич
09.10.2019, 17:30
Николаевич
Вы бы поосторожней.
А то загордится скромняга-парень.
Так я же писал о своё большущем интересе к теме - может уже и загордился, раз молотком раскалывает транзисторы как орехи:D

Микитович
09.10.2019, 17:45
... так я его прозвал "Карманный сварочник" ...
У меня KENDE MMA-200, размеры 220х 90х150, вес 2,5 кг, кабели весят половину инвертора. Его "наладонником" прозвали.
Схема как у Калибр микро-СВИ-205, только на выходе 6 шт MUR3020. 160А штатно.
И мне смешно когда начинают доказывать что инвертор весом 10-12 кг, объемом в 5 раз больше с таким же выходным током лучше
Спрашиваешь чем лучше?
Ну говорит в моем 4 ветродуя а у тебя только один.
Спрашиваю, когда варишь 3-кой на выходе воздух горячий?
Ну да, но рука терпит.
А у меня чуть теплый. Так чем лучше.
Ну-у, раз 10 кг значит надежней.
И что такому "грамотному" можно объяснить?

hizerqqq
09.10.2019, 17:56
Все потроху знову збирається до купи, завтра куплю оптопару нову і буду ще раз стартувати і тестувати, транзистори вже перепаяні поставив у верхій ряд нові два, а у нижній де більше всього горять поставив два старих. ще може спробую сьогодні оптопару стару прозвонити якщо знайду діод під це діло.

ЯКщо апарат запуститься знову буду однозначно міряти чи працює антиприлипач перед тим як тестувати його по максимуму. Мені здалося що в тій конфігурації що була апарат вибивало коли більше току на ньому накручував. в районі 30-50 ампер там можливо можна більш менш спокійно "чіркати", а от 110 він вже не тягнув.

Микитович
09.10.2019, 18:19
... завтра куплю оптопару нову і буду ще раз стартувати і тестувати,
... ще може спробую сьогодні оптопару стару прозвонити якщо знайду діод під це діло.

???
Ну и ну.
Хотя вроде и правильно.
Если болит голова то будем лечить анус, а то вдруг через него дохторишки будут таблетки железные совать.

Николаевич
09.10.2019, 18:33
буду ще раз стартувати і тестувати - стартувати с этим ясно, а тестувати:confused:- на гвоздях снова что ли. Там по ходу драйверам кирдык и не только - будет то что уже было. Как громко заявлено - тестувати - почти подготовка космического корабля к старту.
оптопару стару прозвонити якщо знайду діод під це діло - в самом аппарате есть диоды,светодиод - один как минимум.

hizerqqq
09.10.2019, 18:52
И что такому "грамотному" можно объяснить?

Ви про, вам не потрібно нікому нічого пояснювати, ви йдете в магазин і купуєте собі ковбасу і сподіваєтеся що туди ніхто не сцяв без вас "для підвищення РН балансу"... Я не знаю про що ще тут можна з вами говорити. У мене зараз інші проблеми чесно кажучи. Цей апарат не пів життя для мене і кондратій мене біля нього не колотить, але треба пробувати довести справу до кінця. Це все що цікавить мене зараз. НЕ кендрл і не термопаста на трансформаторі.

Xort01
09.10.2019, 19:20
А сколько Вы готовы ещё транзисторов поменять? Или это последние и дело подходит к концу?
Очередной дельный совет, на который Вам плевать, конечно:
Верните на место родной трансформатор.
Уберите дополнительные конденсаторы с дроссельками.
Внимательно просмотрите все места Ваших паек, нигде ли не повесили "соплю", очистите плату от следов пайки.
Купите новый оптрон и положите в пакетик.
Самое главное: отдайте всё это толковому мастеру. Честно говоря, после Ваших действий, сильно удивлюсь, если за ремонт возьмут меньше, чем стоит аппарат.

Николаевич
09.10.2019, 19:26
буду однозначно міряти чи працює антиприлипач - ну если он предположим не работает - и что? - окромя неудобства при сварке ни на что он не влияет, потому что если антизалип не работает инвертор ток на выходе не сбросит при залипании электрода и он будет раскаляться, но ИНВЕРТОР ПРИ ЭТОМ ИЗ СТРОЯ НЕ ВЫХОДИТ. Я работу антизалипайки могу проверить без подключения выходного каскада - потому что у меня есть осциллограф и блоки питания - один до 100 вольт регулирует напряжение, а вы как это будете делать это вопрос. Будете грузить да коротить с непредсказуемым результатом. Там ещё драйвера под вопросом, работа защиты тоже под вопросом и работа схемы регулировки тока тоже вопрос. Бум ждатьььььььььь результат.

hizerqqq
09.10.2019, 19:37
А сколько Вы готовы ещё транзисторов поменять? Или это последние и дело подходит к концу?
Очередной дельный совет, на который Вам плевать, конечно:
Верните на место родной трансформатор.
Уберите дополнительные конденсаторы с дроссельками.
Внимательно просмотрите все места Ваших паек, нигде ли не повесили "соплю", очистите плату от следов пайки.
Купите новый оптрон и положите в пакетик.
Самое главное: отдайте всё это толковому мастеру. Честно говоря, после Ваших действий, сильно удивлюсь, если за ремонт возьмут меньше, чем стоит аппарат.

Де взяти поганий китайський апарат по ціні нового я і так знаю, тому не варто мене "лікувати" від безвиходу, никитович і микитович сьогодні можуть відпочивати... у мене узагалі інші плани які я планую реалізовувати.

Николаевич
09.10.2019, 19:44
;););) - такого как ты наверное не возьмутся лечить даже врачи профессионалы, не то что мы;););)
Вспомнились дросселя в сетевом фильтре - жил бы по ближе я бы тебе пару жмень таких дросселей дал, что бы вокруг сварочника обпаять. В магнетронах стоят в экране по накалу аналогичные дросселя и высоковольтная проходная ёмкость - можно через эту ёмкость завести в сварочник 220 вольт. А что бы на том месте дроссель работал его нужно намотать на железе от силового транса телевизора и медью диаметром 2мм. в общем по весу ещё один сварочник - а теперь ключевое -НА ХРЕНА ОН ТАМ НУЖЕН.

Николаевич
09.10.2019, 19:57
За 2 года пребывания на форуме и не припомню какой либо темы с таким количеством дуркотни в 41 страницу:D а ещё дроссель выходной впереди.:D

Микитович
09.10.2019, 20:09
Дык я еще в начале писал, что мальчик Гоша знает Кун-фу, Тхе-квон-до, Карате, Джиу-джитсу и другие СТРАШНЫЕ слова.

Поскольку слова крутые то и тычется вокруг них.
Ну вот например резисторы и кондеры SMD он ведь не проверяет, свои сопли по пайке тоже.
А пайка кислотой транзюков с полевыми затворами - да за такое руки вместе с головой нужно отбивать. Тем более он скорее всего их перегревает всех всяких мер.
Там после таких паек все шьется.

Я кстати сказать тоже такой степени идиотизма не видел.
А вот китайский аппарат молодец - пытается как то выжить.

Николаевич
09.10.2019, 20:24
Да китаец выносливый.Был бы Патон или SSVA, то что точно на контроллере - то уже бы ласты поклеило ещё на первой странице при попытке модернизации и не важно, что они были бы рабочими варить же тоже надо уметь.

hizerqqq
09.10.2019, 20:29
Перевірка оптопари нічого не дала, вона працює. привід подумати про те що не варто запускати апарат. незрозуміло чому після того як я замкнув вихід оптопари апарат взагалі не запустився. і чому після того як я його розімкнув апарат запустився, але вже напевно з якимось дефектом. Це все виходить за межі мого розуміння того що там відбувається.

Николаевич
09.10.2019, 20:46
Ты вообще в состоянии читать чего тебе пишут - я тебе написал почему при замыкании выхода оптопары аппарат не запустился и Микитович тебе писал.
Це все виходить за межі мого розуміння того що там відбувається. так це тому що в тебе нема взагалi розумiння у тому куди ти полiз.

Микитович
09.10.2019, 20:49
Замыкая выход оптопары Вы останавливаете преобразователь который питает плату управления (ПУ).
Питание на ПУ не создается.
Плата управления не создает открывающие импульсы для силовых транзисторов.
В результате все стоит - и преобразователи и вентилятор.

И я например Вам сочуствую что три-четыре раз Вам об этом объясняют а Вы "Це все виходить за межі мого розуміння того що там відбувається."

hizerqqq
09.10.2019, 20:53
Ну вот например резисторы и кондеры SMD он ведь не проверяет, свои сопли по пайке тоже.

Я вже думав про це і це буде наступне чим я займуся там де стоїть оптопара в першу чергу. З пайкою проблем у мене немає ніби смд випаюється і запаюється. хоча і не завжди супер рівно, але щоб стояло і без усіляких там куп припою. Транзистор головний який там замість шим контролера я теж прозвонив.

Микитович
09.10.2019, 20:54
Знаете, в нашем ЖЭКе слесарь-сантехник дуб, хотя как человек вроде и неплохой.
Что то как то делает, но честно говоря я ему свою сантехнику не доверяю.
Однако если вот так многократно ему разъяснять то он уже что то начинает понимать и даже со мной советуется.

Но вот в данной теме - я похоже бессилен.

hizerqqq
Признайтесь, Вы прочли то что написано например в посте №409.
Там есть знакомые для Вас слова, хоть какой то смысл написанного понятен?

Очень прошу ответить по сути.

hizerqqq
09.10.2019, 21:01
Замыкая выход оптопары Вы останавливаете преобразователь который питает плату управления (ПУ).
Питание на ПУ не создается.
Плата управления не создает открывающие импульсы для силовых транзисторов.
В результате все стоит - и преобразователи и вентилятор.

И я например Вам сочуствую что три-четыре раз Вам об этом объясняют а Вы "Це все виходить за межі мого розуміння того що там відбувається."

Перетворювач це що саме? там стоїть трансформатор наскільки розумію я він подає живлення на плату керування, ще там є транзистор, але він цілий. усе скляне що було на одній платі з оптопарою я вже прозвонив.

Микитович
09.10.2019, 21:02
Пожалуй главный вопрос, а hizerqqq вообще то хочет понять почему при замыкании оптопары аппарат не запускается? И не должен запускаться.

hizerqqq
09.10.2019, 21:09
Пожалуй главный вопрос, а hizerqqq вообще то хочет понять почему при замыкании оптопары аппарат не запускается? И не должен запускаться.

Ну от так от воно все... буду розбиратися. мені не горить. У мене тут термінових робіт на сварку без яких я не проживу немає, так що буду пробувати потроху розбиратися з усім сам. Мені сеанси кашпіровського не дуже потрібні. здоров'я всеодно дорожче виходить.

Микитович
09.10.2019, 21:09
Перетворювач це що саме? там стоїть трансформатор наскільки розумію я він подає живлення на плату керування, ще там є транзистор, але він цілий.
Преобразователь.
На него подается постоянное напряжение 310 В, которое через транс не проходит.
При помощи импульсов управлени с ПУ трнзистор открывается и закрывается и вот эти импульсы и проходят через трнсформатор с преобразованием в более низкое напряжение, потом выпрямляются и сглаживаются для питания ПУ.
А оптопара - это гальванически развязывающий элемент между сетевым 310 и питанием ПУ. Когда напряжение на выходе преобразователя превышает заданное СД загорается, транзистор оптопары открывается и генерация останавливается.
Это и есть Обратная связь по напряжению для стабилизации оного.
Ферштейн???
Или Нихт ферштейн.???

Если я дам схему сего устройства она Вам поможет?
Или не стоит?

Николаевич
09.10.2019, 21:36
Если я дам схему сего устройства она Вам поможет? - с этого вообще начинается лазанье в аппарат, тем более модернизация. Может я отстал от жизни и сейчас главное иметь паяльники и вперёд.
Давайте ему схему, а то тема закроется, а так будет продолжение.

Микитович
09.10.2019, 21:48
Ну от так от воно все... буду розбиратися.
...буду пробувати потроху розбиратися з усім сам.
Мені сеанси кашпіровського не дуже потрібні. здоров'я всеодно дорожче виходить.
Для того что бы разобраться как устроен инвертор нужно по новой проштудировать школьную физику раздел ЭЛЕКТРОТЕХНИКА, начальную часть (хотя бы) тригонометрии, и это будет менее долей процента от всего что необходимо для понимания.
И даже великолепное знание теории без наличия осциллографа и умения им пользоваться не позволит восстановить работу данного аппарата , у него уже не то состояние.

У меня, например, в наличии только пара мультиметров, исправных и я бы с таким вооружением бы не взялся даже за деньги чинить Ваш девайс.
Приборы - это глаза ремонтника, в слепую там ничего не сделать.

А разбираться - да, это полезно.

Qwazar
09.10.2019, 21:51
Если я дам схему сего устройства она Вам поможет? - с этого вообще начинается лазанье в аппарат, тем более модернизация. Может я отстал от жизни и сейчас главное иметь паяльники и вперёд.
Давайте ему схему, а то тема закроется, а так будет продолжение.
Дык . Он же схему начнет перерисовывать - модернизировать )))
Чтобы не было звиздешу делаем по чертежу . Если будет вдруг звиздешь переделаем чертеж )))

Николаевич
09.10.2019, 22:01
Дык . Он же схему начнет перерисовывать - модернизировать )))
Чтобы не было звиздешу делаем по чертежу . Если будет вдруг звиздешь переделаем чертеж )))
:D Вот тут я промахнулся.

Николаевич
09.10.2019, 22:10
Микитович - в общем так получается - пакуем аппарат и прячем по дальше. Идём в школу - в 5-й класс и до конца. Идём в радиотехнический ВУЗ. Потом работа по радиотехническому профилю и набираемся опыта, параллельно покупаем приборы. Вспоминаем куда спрятали аппарат - достаём и за вечер делаем.:)

Микитович
09.10.2019, 22:15
Да ладно Вам.
А вдруг?
9746

Это схема почти совпадает с обсуждаемой. Хотя сам преобразователь по фото ТС разглядеть было невозможно.
Для облегчения сам преобразователь обведен красным штрихом.
И даже расскажу что в обведенной зоне внизу справа подкрашенный синим и есть оптопара.
Ну что же, расскажете что Вы в этом поняли.

Николаевич
09.10.2019, 22:31
Кстати в этой схеме есть некая проблема - делал я такой аппарат - если подстроечный резистор максимального тока загнать в положение "замкнут", то при срабатывании антистика сгорает СМД транзистор он на другой схеме.

Микитович
09.10.2019, 22:42
Микитович - ...Идём в школу - в 5-й класс и до конца....)
Знаете, когда после школы я пришел на завод КЗПП меня направили в 8-й цех, учеником наладчика участка маркировки и лужения. И это было по блату.
Освоился я довольно быстро, термостатированные ванночки с чистым оловом, рабочие места-скафандры с освещением, термостаты сушильные. Да ничего там сложного.
А вот маркировочные полуавтоматы с заправочными вибробункерами, роликовые клейма, роликовые накатчики из вакуумной резины которые нужно было только толуолом промывать - жесть.
Да и еще через месяц наладчик с моей смены сбежал, я вроде как ученик а участок на 20 рабочих мест держать в исправности нужно.

А рядом участок классификации транзисторов, цех делал тогда 1Т-313.
Там электроника, вот познакомился с наладчиками и попросился к ним.
Мужики сказали что нужно научиться паять 2 медных провода диаметром 1 мм встык, без наплыва и так, что бы рвался не на стыке.
Недельку тренировался и разбирался, принес, проверили, спрашивают мол еще можешь, ну типа сам паял или кто то.
Пошел, на их глазах напаял еще пару.
Вот тогда они и согласились ходатайствовать перед сменным мастером обо мне.
Ну а дальше работаешь на одном участке и изучаешь электронику второго, считай что с нуля.
А через полгода сдавал сразу на второй, мотивируя тем что это минимальный разряд для работы на участке классификации.
Вообщем с маркировки вырвался.
На третий сдавал уже по возвращению из армии, в цех не пошел, был в СКТБ.

Кто действительно хочет научиться тот возможность найдет.

hizerqqq
09.10.2019, 22:50
https://s7d2.turboimg.net/t1/44006416_15706501614875772154044678975154.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44006416/15706501614875772154044678975154.jpg.html) https://s7d2.turboimg.net/t1/44006418_1570650178081542315543126534830.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44006418/1570650178081542315543126534830.jpg.html)

Прозвонив усе що можна на додаткових платах і нічого не знаходжу, тільки там де r1 чомусь кз, а резистор стоїть на 1 kom ніби поряд доріжки розходяться r2 показує чітко 100 ом. Резитори помоєму вигорають на розрив, але може завтра випаяю щоб точно переконатися що з ним проблеми немає.

hizerqqq
09.10.2019, 22:53
Да ладно Вам.
А вдруг?
9746

Ну что же, расскажете что Вы в этом поняли.

У мене не стоїть питання щоб щось в цьому зрозуміти, мені просто потрібно знайти що у мене вийшло з ладу і замінити. У мене немає часу на полеміку і суперечки невідомо з ким і про що.

Тут тільки одна мікросхема на 8 ніг якраз недалеко біля транзистора R1 1001 наскільки розумію я саме їй закоротило ноги коли замкнув я оптопару. https://s7d2.turboimg.net/t1/44006500_15706513041405108682785939379629.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44006500/15706513041405108682785939379629.jpg.html)

Маркування мікросхеми я поки прочитати не можу. навколо неї інших проблем окрім резистора на 1 ком я теж не бачу.

Qwazar
09.10.2019, 23:02
Млять , у тя уже пол аппарата сгорело . Это эпический треш какой-то .

Микитович
09.10.2019, 23:06
Кстати в этой схеме есть некая проблема - делал я такой аппарат - если подстроечный резистор максимального тока загнать в положение "замкнут", то при срабатывании антистика сгорает СМД транзистор он на другой схеме.
В моем аппарате несколько другое решение, транзистор то я нашел (в верху справа) но он вряд ли сгорит
9747

Если регулятор тока и RT2 загнать в упор то на WI придет +15В, и от чего эта СМД-шка должна гореть? Ну если по схеме СВИ-205.
А может у ТСа схема как Вам попалась и он енту СМДшку грохнул вот поэтому у него и летят транзюки а за ними и выходные диоды?

Не, я столько не выпью что бы заочно догадаться что там кому рога вправляет.
Я пока не экстрасенс.
ПОКА.

hizerqqq
09.10.2019, 23:12
Млять , у тя уже пол аппарата сгорело . Это эпический треш какой-то .

Я думаю що якщо все зібрати і запустити то він запуститься тільки знову до вигорання транзисторів. Треба щось виправити ще перед тим як запускати наступний раз.

hizerqqq
09.10.2019, 23:18
https://s7d2.turboimg.net/t1/44006517_Untitled-1.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44006517/Untitled-1.jpg.html)

Цей смд транзистор міг вигоріти?

hizerqqq
09.10.2019, 23:24
https://s7d2.turboimg.net/t1/44006520_15706525277547291691003504010640.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44006520/15706525277547291691003504010640.jpg.html)

Тут 4 транзистори зв'язані з 7 ногою мікросхеми прямою дорогою. Завтра буду продовжувати. Поки пішов спати. Транзистори y1 і y2.

Микитович
09.10.2019, 23:25
"У мене не стоїть питання щоб щось в цьому зрозуміти, мені просто потрібно знайти що у мене вийшло з ладу і замінити."

Министр обороны инспектирует танковую часть. Из под танка вылазит танкист в майке цвета тавот и покачиваясь заплетающимся языком представляетсят:
- Командир танкового корпуса лейтенант Сидоренко.
Министр поворачивается к своим подчиненным с вопросом, мол то что танкист пьян, это хрен с ним, но какого х,,, он себя возомнил командиром корпуса.
Все переминаются а старый зампотех докладывает:
- Товарищ министр обороны. Лейтенант Сидоренко был назначен командиром танка, но танк он просрал. Остался один корпус.

hizerqqq
10.10.2019, 00:38
Всі 4 транзистора смд звоняться приблизно однаково на переході емітер колектор показують якісь цифри в діапазоні 500-700 в прямому напрямку десь на 100 одиниць менше ніж в зворотньому. схоже на те що вони працюють нормально я не бачу сенсу їх випаювати якщо кз там немає ніде. Але так чи інакше варто було подивитися.

Якщо хтось впевнений у тому що їх варто випаяти пишіть я можливо спробую це зробити. Але поки що я думаю що проблема не в них. Там дві паралелі і цифри на у1 і у2 повністю симетричні. Лізти туди паяльном бажання теж немає.

Николаевич
10.10.2019, 08:51
Микитович - если подстроечный резистор установки максимального тока выкручен в нулевое сопротивление то на на крайнем выводе регулятора тока напряжение питания. Схема антистика контролирует напряжение на выходе аппарата - когда электрод залипает на выходе нуль вольт и обведённый транзистор открывается и соответственно пробивается. Если подстроечный резистор не в нуле тогда получаем уменьшение напряжения с регулятора тока за счёт открытия транзистора и соответственно ток на выходе сбрасывается.
9748
Я это получил когда изучал аппарат и он у меня был подключен автономно - то есть штатно запитана дежурка на выходные клеммы подавал напряжение с БП 5-100 вольт и через делитель с БП подавал напряжение вместо напряжения с шунта.Таким образом считаю что это косяк разработчика. Окромя сгоревшего СМД транзистора ничего не сгорело.:)

Почти такой же путь проходил и я на производстве:)

Николаевич
10.10.2019, 08:57
hizerqqq - "У мене не стоїть питання щоб щось в цьому зрозуміти, мені просто потрібно знайти що у мене вийшло з ладу і замінити." - тогда начнём с начала - вопрос - Дежурный блок питания работает???? Ответ ДА или НЕТ. Если ДА тогда измерить выходные напряжения.

Qwazar
10.10.2019, 09:01
Знать бы еще как выглядит этот дежурный блок питания ))

Николаевич
10.10.2019, 09:08
Знать бы еще как выглядит этот дежурный блок питания )) :D

hizerqqq
10.10.2019, 09:17
hizerqqq - "У мене не стоїть питання щоб щось в цьому зрозуміти, мені просто потрібно знайти що у мене вийшло з ладу і замінити." - тогда начнём с начала - вопрос - Дежурный блок питания работает???? Ответ ДА или НЕТ. Если ДА тогда измерить выходные напряжения.

Якби він не працював апарат би взагалі не запускався. Черговий бп тут 200:6 наскільки я розумію. Проміряти його ідея хороша, але у мене немає стенду для цього і ніяких яких косяків при запуску чи в роботі я з ним не побачив, вентелятор крутиться, електроніка вся працює можливо тільки без антистіку. це якби там було багато обмоток можна булоб сказати що якась з них пробила, а там помоєму лише одна обмотка. Поки що поковиряю щось ще якщо вже зовсім нічого не буде буду думати про те як переміряти напругу на виході з цього бп, але скоріше за все проблема не в ньому.

Николаевич
10.10.2019, 09:21
Я даже ответы для вас подготовил - да работает, напряжения в норме. всего то нужно было ответить.

Николаевич
10.10.2019, 09:24
Измерьте напряжение на коллекторе обведённого транзистора. Крутим ручку регулятора тока на передней панели и от скольки до скольки вольт изменяется напряжение на коллекторе. Можно измерять на центральном выводе регулятора по отношению к корпусу то есть минусу платы управления. Силовые транзисторы не запаяны????

hizerqqq
10.10.2019, 09:34
Транзистори вже запаяні.

https://s7d4.turboimg.net/t1/44040795_15706890974128164056433762223785.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44040795/15706890974128164056433762223785.jpg.html)

Я знайшов транзистор який не звониться взагалі це v8. Ні кз і ніякого опору взагалі не показує на переході емітер колектор в обох напрямках.

hizerqqq
10.10.2019, 09:39
Я даже ответы для вас подготовил - да работает, напряжения в норме. всего то нужно было ответить.

У мене немає можливості запустити апарат і щось там переміряти, транзисторів цих що пов'язані з 7-ю ногою мікросхеми там цілих 4 всі вони виглядають живими. ВИходи з них ідуть на 4 польові транзистори які стоять біля блоку живлення той що 200:6.

Виходи ідуть на бази цих великих транзисторів.

https://s7d8.turboimg.net/t1/44040800_15706897311207407174725421172133.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44040800/15706897311207407174725421172133.jpg.html)

І ще з смд транзисторів вихід іде на світлодіоди ті що на передній панелі, вони помоєму працювали нормально.

незнаходжу я поки інших проблем окрім транзистора v8 і резистора r1 на 1 ком який зараз чомусь в повному кз, в режимі 200 ом показує 6 ом впринципі те саме що і якщо замкнути між собою обидва щупи. трохи пізніше випаяю і буду думати що далі робити, чи повертатися до ще якихось пормірів чи ні. уже все на маленьких двох платах з оптопарою і мікросхемами прозвонено. Черги з апаратів у мене немає так що можна поступово колупати щось.

Резистор r1 скоріше за все звониться через конденсатор с10 104j100 на основній платі їх там два і один з них чомусь на кз. Можливо варто замінити саме його, а не резистор. Випаяю спочатку саме конденсатор. потім прозвоню резитор.

Всім хто старається допомогти спасибі, але поки буду відпрацьовувати те що вже знайдено, а далі якщо що повернуся до промірів якщо тут нічого не вирішиться.

Николаевич
10.10.2019, 10:01
У мене немає можливості запустити апарат і щось там переміряти - ЗНАЕШЬ ХОТЕЛ ПОМОЧЬ ДЕЙСТВИТЕЛЬНО - измерить режимы чего тебе говорят не хочу - в общем ни хрена не хочу - сам не знаю чего хочу получается - НИ ХРЕНА НЕ ИЗМЕРЯЯ - НИ ХРЕНА НЕ ЗАПУСТИШЬ АППАРАТ, А БЕЗ ОСЦИЛЛОГРАФА ТЕМ БОЛЕЕ ТОЛЬКО ТРАНЗИСТОРЫ БУДЕШЬ ПАЛИТЬ - схема что выше не такая по которой собран аппарат - на управлении стоит СА3140 возможно с её выхода идёт напряжение и блокирует ШИМ как вариант на ПУ стоит тиристор защиты и тд. и тп. - на днях только ремонтировал аналогичный аппарат - ВЫКИНЬ СВОЙ АППАРАТ РАЗ НИ ХРЕНА НЕ ХОЧЕШЬ ДЕЛАТЬ ЧТО ТЕБЕ ГОВОРЯТ.

hizerqqq
10.10.2019, 10:57
Транзистор який не звониться судячи з усього має маркування R56 і я поки що не знаю чи вдасться купити новий. щоб його замінити.

Qwazar
10.10.2019, 11:07
Ахренеть . Железные нервы компенсируются полным отсутвием мозга .

hizerqqq
10.10.2019, 11:12
на управлении стоит СА3140 возможно с её выхода идёт напряжение и блокирует ШИМ

Мікросхема там стоїть саме ця, Але до чого тут блокування шим якщо апарат запускається і все в ньому добре поки не вигорають транзистори. Схоже більше на те що який з елементів просів і тепер коли все запускається він просто не виконує свою функцію через що вигорають транзистори всі основні елементи типу мікросхем помоєму працюють у звичайному режимі. Хоча тут ні в чому не можна бути абсолютно впевненим. Просто не треба було замикати оптопару на виході, краще було нічого не зробити у тій ситуації, але вже пізно. КІлометри заборів мені всеодно не варити і ніякої термінової роботи його не чекає, так що от так от. тут поки є над чим подумати до наступного запуску апарату.

що робити з транзистором smd R56 той що не звониться я поки не знаю, можливо піду спробую купити новий. якщо не вийде тоді буде взагалі лажа.

Xort01
10.10.2019, 11:22
Вы вообще пытались найти человека с осциллографом, или и дальше будете выпускать души полупроводников?

Qwazar
10.10.2019, 11:41
Хорт , ты ему не интересен и скучен . Только и знаешь .... осцилограф , осцилограф ... слабак короче )) ты вот без осцилографа отремонтируй . Там все работает в штатном режиме , только почему-то пол аппарата сгорело , а ты со своим осцилографом ))

hizerqqq
10.10.2019, 11:57
Ремонтувати без оцилографа це одне, а от ремонтувати без схеми це взагалі круто.

https://s7d6.turboimg.net/t1/44041204_Untitled-2d.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44041204/Untitled-2d.jpg.html)

от тут наприклад поряд з тим транзитором що не звониться V8 R56( або R5G)повинен стояти якийсь конденсатор, а його там немає з заводу і по платі допаяні тільки резистори і діоди. НАскільки розумію я конденсатори зайвими не бувають, але з'ясувати його номінал і доставити туди у мене можливості немає.

hizerqqq
10.10.2019, 12:00
https://s7d2.turboimg.net/t1/44041206_15706978932951110506385791684267.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44041206/15706978932951110506385791684267.jpg.html)

Спробував ще раз сфотографувати хитрий транзистор який довелося відмивати вайтспірітом.

https://s7d7.turboimg.net/t1/44041208_Untitled-3.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44041208/Untitled-3.jpg.html)

R6G схоже там маркування. Я його навіть пробував прозвонювати по ногах суміжних елементів. буває так що транзистори інших типів прозвонюються по іншому ніж по стандарту, я не знаю.

Николаевич
10.10.2019, 12:06
Ремонтувати без оцилографа це одне, а от ремонтувати без схеми це взагалі круто. - так если ты дятел по своей тупости даже схему не можешь скачать с инета. Без схемы можно в заднице поковыряца. Бывалые ремонтники испытывают затруднения при ремонте без схемы, а твкие как ты тем более. Тебе блин говорят что сделать, а ты ввиду сваего дятлизма и безграмотности в этом вопросе можешь поковыряца там где я написал.
Мікросхема там стоїть саме ця, Але до чого тут блокування шим якщо апарат запускається і все в ньому добре поки не вигорають транзистори. - тебе млять написали - нужен осциллограф, сигналы на затворах посмотреть - если они "кривые" - БАХ гарантирован, а ты всё в жопе ковыряеся.

До чого те, до чого це - ответ один - ДО ЖОПЫ

Xort01
10.10.2019, 12:10
Хорт , ты ему не интересен и скучен .))
Ну не могу я спокойно смотреть на эти мучения...

Николаевич
10.10.2019, 12:21
Ну не могу я спокойно смотреть на эти мучения... Думается мне что он не мучится, а кайфует от нас и наших писаний.

Xort01
10.10.2019, 12:22
R6G - тиристор MCR100, если это так - то он блокирует работу ШИМ по превышению тока через первичную обмотку силового трансформатора. Но это конечно же не поможет.

Николаевич
10.10.2019, 12:24
що робити з транзистором smd R56 той що не звониться я поки не знаю, можливо піду спробую купити новий. якщо не вийде тоді буде взагалі лажа. - бедные продавцы радиодеталей когда к ним прийдёт такой покупатель;)

hizerqqq
10.10.2019, 12:26
Про оцелограф я зрозумів це оптимальний шлях, але я поки ще пограю у юного техніка.

Випаяв конденсатор що був поряд з резистором 1 kom і конденсатор в нормі звониться на 95 нанофарад, а резистор усе ще на кз.

Qwazar
10.10.2019, 12:26
https://s7d2.turboimg.net/t1/44041206_15706978932951110506385791684267.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44041206/15706978932951110506385791684267.jpg.html)

Спробував ще раз сфотографувати хитрий транзистор який довелося відмивати вайтспірітом.

https://s7d7.turboimg.net/t1/44041208_Untitled-3.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44041208/Untitled-3.jpg.html)

R6G схоже там маркування. Я його навіть пробував прозвонювати по ногах суміжних елементів. буває так що транзистори інших типів прозвонюються по іншому ніж по стандарту, я не знаю.
Аналог КТ808А

hizerqqq
10.10.2019, 12:35
Іще можна замість оцилографа можна зробити хитро і купити усю велику мікросхему і перепаяти перед наступним запуском апарату її ціна питання 20 грн KA3525A

hizerqqq
10.10.2019, 12:37
Аналог КТ808А

Треба аналог смд

Qwazar
10.10.2019, 12:40
На проводах вынести , деловто ) херня те смд . В железном корпусе на века

Xort01
10.10.2019, 12:41
Мне кажется я уже никогда не буду таким, каким был до этой темы. А зачем менять КА3525?...

Qwazar
10.10.2019, 12:46
Іще можна замість оцилографа можна зробити хитро і купити усю велику мікросхему і перепаяти перед наступним запуском апарату її ціна питання 20 грн KA3525A
Я бы две купил и одну на другую напаял в паралель . Цена вопроса еще 20 грн зато надежно

hizerqqq
10.10.2019, 12:56
https://s7d7.turboimg.net/t1/44041849_IMG_20191010_125206.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44041849/IMG_20191010_125206.jpg.html) https://s7d7.turboimg.net/t1/44041920_IMG_20191010_125223.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44041920/IMG_20191010_125223.jpg.html)

Щось я копав і нічого не нарив вже немає елементів там де був r1, а тестер все ще показує кз. з заду вихід іде на 2 і 4 ноги довгої мережі, конденсатор на який виходить цей ланцюжок 4-ю ногою я вже випаяв, зверху че все упирається в резистор 100 ом теоретично навіть якщо звониться через нього має показувати ці 100 ом. Але обидві сторони де стояв резистор r1 зараз на кз. навіть не хочеться ставити назад елементи поки не зрозуміло чому обидві сторони на кз і що треба зняти ще щоб цього кз там не стало. за платою ніяких доріжок там немає ніде.

Qwazar
10.10.2019, 12:58
Выпаивай все к ебеням . Дорогу осилит идущий . Не останавливайся на достигнутом , мы верим в тебя

hizerqqq
10.10.2019, 13:07
https://s7d4.turboimg.net/t1/44043758_IMG_20191010_130620.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44043758/IMG_20191010_130620.jpg.html)

Пишить от так от усе і все. Незнаю що втакій ситуації робити.

Мені не складно запаяти усе назад, але я незнаю навіщо в мережі в якої кз з обох сторін ставити ще резистор на 1 ком. Поки що це для мене загадка. Хоч бери і випаюй усю плату і дивись що там під роз'ємом де запаяна сама плата до основної плати. Якось це не входило в мої плани. І потрібно якось розібратися з цим до того як я буду робити щось ще. Все це хазяйство обома сторонами виходить на центральний мінус виходу з апарату там де він знімається з основного трансформатора там де велика клема стоїть на платі.

Судячи по тестеру ці всі елементи які я випаяв зайві і повинно працювати взагалі без них. сірий конденатор 104j100 теж нікуди не виходить на ту саму дорогу що і 2 нога цієї плати яка приконтачена до недієздатного ланцюжка. виходить так що усі ці два конденсатори і резистор що я зняв приконтачені одним моножильним проводом по обох ногах.

Qwazar
10.10.2019, 13:23
Китайцы накосячили уроды , а ты теперь мучайся . Реж дорожку и впаивай обратно резистор . Ща отремонтируем без всяких осцилографов .

hizerqqq
10.10.2019, 13:50
Китайцы накосячили уроды , а ты теперь мучайся . Реж дорожку и впаивай обратно резистор . Ща отремонтируем без всяких осцилографов .

Якби знав де розрізати напевно б розрізав, але щось немає у мене бажання пробувати випаювати усю цю платку для того щоб глянути що під нею, немає у мене гарних можливостей на це. Я не знаю як так воно може бути все. Всі елементи що я звідти випаяв схожі на робочі і відповідають номіналам. Може це якась диверсія в зворотьому зв'язку по напрузі і десь воно спеціально запаяно не так не дивлячись на те що сама ця плата зібрана була нормально по заводу, тут тільки можна здогадуватися. У мене закінчилися логічні пояснення з цього приводу. Все зроблено так щоб ці компоненти не грали ніякої ролі в схемі, а там воно усе якось далі туди як є усе передається і все. Поки що я не бачу сенсу ставити ці компоненти назад це тільки паяти зайвий раз.

Николаевич
10.10.2019, 13:59
Якби знав де розрізати напевно б розрізав - можно подумать что, то что сделано до этого, сделано с пониманием - реж нах. всё шо видишь:D
Возьми переключатель галетный и две микросхемы ШИМ розпаяй и в плату - сгорит одна - можно оперативно переключиться на вторую;)

Qwazar
10.10.2019, 14:00
Вот и я говорю что надо все выпаять что там лишнее и не имеет смысла . Китайцы спецом напаяли лишнего чтоб побольше бабла срубить . Там на самом деле полтора -два десятка элементов работают . Пару часов займет все лишнее убрать с платы . Тем-более что паяльников у тебя два

Николаевич
10.10.2019, 14:02
Вот и я говорю что надо все выпаять что там лишнее и не имеет смысла . Китайцы спецом напаяли лишнего чтоб побольше бабла срубить . Там на самом деле полтора -два десятка элементов работают . Пару часов займет все лишнее убрать с платы . Тем-более что паяльников у тебя два

Идея суперрррррр - ух эти китайцы:D

Николаевич
10.10.2019, 14:10
Хоч бери і випаюй усю плату і дивись що там під роз'ємом де запаяна сама плата до основної плати. там розмножаются под платой микроорганизмы - смотри а то какую нить хворь от китайцев подхватишь.;)

Qwazar
10.10.2019, 14:10
Резать к чертовой матери не дожидаясь перитонита )

hizerqqq
10.10.2019, 14:13
https://s7d7.turboimg.net/t1/44044724_IMG_20191010_140947.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44044724/IMG_20191010_140947.jpg.html)

Знайшов спосіб подивитися як там усе заходить зі зворотнього боку і все правильно між 2 і 4 ніжкою зв'язку немає.

Николаевич
10.10.2019, 14:23
Придётся резать - ножовка есть??? Можно электролобзиком - на крайняк той же болгаркой. Резать аккуратно - контакты с позолотой.

hizerqqq
10.10.2019, 14:26
Випаяв я ще цей незролумілий транзистор r6g і він узагалі ніяк не звониться. може буде треба його замінити на щось. НЕ дуже мені подобається цей увесь розвиток подій, але більше тут пробувати нічого.

Николаевич
10.10.2019, 14:27
Випаяв я ще цей незролумілий транзистор r6g і він узагалі ніяк не звониться. може буде треба його замінити на щось. он там лишний и нужен когда сварочник используется как плазморез.

Qwazar
10.10.2019, 14:29
Он там лишний , просто декорация , поэтому и не звонится . Китайцы они такие , наворотят херни разной , а ты потом голову ломай , а оно раз и оказывается он там лишний

Николаевич
10.10.2019, 14:32
Всё там такое замороченое - нужно переходить на радиолампы а то китайцы наставили микрух всяких поди и сами не знают зачем - радиолампы рулят.

hizerqqq
10.10.2019, 14:43
можливо r6g це і не транзистор, але на схемі він позначений як v8 так само к і інші транзистори просто цей трохи більший. тому я все ж думаю що це якийсь транзистор. чому він вибитий не накоротко і чому він узагалі ніде нічого не показує я покищо незнаю. можливо він усе ще працює, а може і ні.

поки я більше нічого випаювати не планую. треба щось вирішувати з тим що є.

Николаевич
10.10.2019, 14:53
можливо r6g це і не транзистор точно не транзистор - это Фантомас в каске, маске и противогазе. Вот это я понимаю модернизация - серьёзный такой подход - мне нравится - всё лишнее за борт.
поки я більше нічого випаювати не планую и правильно нужно покушать - поспать и вечерком за паяльник - начатое нужно доводить до логического завершения.

hizerqqq
10.10.2019, 15:03
саме складне зараз для мене те де законтачені дві сторони там де був R1 я взагалі не можу зрозуміти як так вийшло. тут залишилося 3-4 см цієї доріжки що йде з 4 ноги плати і я всеодно не можу зрозуміти де вони законтачені між собою ці 2 і 4 ноги вже навіть пласмасу зрізав та що була на проставку між платами, а там нічого нового. В такій ситуації розумієш що чогось не розумієш.

Xort01
10.10.2019, 15:35
Знаю как минимум одно место, где будет КЗ, и установлен резистор. Иногда ставят резистор до диодов трансформатора тока, и там будет звониться КЗ.

hizerqqq
10.10.2019, 15:58
Відрізав 4 ногу від плати так щоб можна було її назад припаяти з верху кз зникло на самій платі, але той маленький кусочок що йшов до конденсатора 140j100 все ще на кз. конденсатора вже немає і дорога на плату обрізана, я не розумію де там цей контакт з 2 ногою береться.

Все стало зрозуміло, там біля конденсатора 104j100 є перехід на загальний 0 що іде з центрального трансформатора, але як так виходить що Всі ці елемети стоять у цій мережі де все одним проводом зматано я зрозуміти всеодно не можу. РІзати я напевно нічого не буду тому що не розумію суті того що там відбувається, доведться усе збирати назад як було, шукати заміну на транзистор V8 і можливо шукати який конденсатор стояв в парі з ним.

Николаевич
10.10.2019, 16:01
140j100 это новые китайские конденсаторы с буквой "j" они при замере тестером показывают КЗ, а под напряжением работают нормально - китайцы однако
Пора уже ТГР выпаивать и проверять обмотки.

hizerqqq
10.10.2019, 17:24
Поки "справи рухаються" вирішив пошукати схеми на цих елементах і впринципі знайшов щось схоже
https://s7d5.turboimg.net/t1/44049733_dfgdfg.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44049733/dfgdfg.jpg.html) https://s7d4.turboimg.net/t1/44048682_Untitled-4.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44048682/Untitled-4.jpg.html)

Але знову щось ніякого аналогу транзистора V8 R6G Я на ній не знаходжу. Кружком обвів однаковий сусідній транзистор до v8 на фото і на схемі. Номінали резисторів повністю співпадають зі схемою.

Qwazar
10.10.2019, 17:31
Знатный троляка попался , жирный такой ))
Нихрена это не транзистор , это черная хреновина с тремя ножками и маркировкой R6G .
А шо воно таке я хз . Но это точно не транзистор . Возможно это лоудроп стабилизатор на 5в 1.5А

hizerqqq
10.10.2019, 17:45
Знатный троляка попался , жирный такой ))
Нихрена это не транзистор , это черная хреновина с тремя ножками и маркировкой R6G .
А шо воно таке я хз . Но это точно не транзистор . Возможно это лоудроп стабилизатор на 5в 1.5А

тут є стабілізатор на платі в парі з двома ємностями на 47 мф так він звониться тестером. і позначення у нього VT5, а не V.

Буду зараз назад запаювати усі дрібниці що були з R1, хай воно буде усе як є, але на майбутнє я в принципі знаю де треба дорогу перерізати щоб ток пішов одною стороною і цей резистор який там стоїть на 1 ком і конденсатор поруч з ним включилися в роботу. Просто у китайців там усе зроблено капітально і не схоже на те що просто хтось замкнув ці доріжки по за схемою, тому не хочеться щоб вийшло як з оптопарою що щось своє зробив, а воно не вийшло, хоча тут здається що все ж щось не так у цих всіх елеметах і тому як вони там з'єднані. Просто зараз різати там дорогу в неробочому апараті наврядчи до чогось приведе. Треба робити щось розраховане на конкретний результат, а потім якщо все раптом буде працювати можна пробувати різати дорогу і чекати якийсь ефект. Чіркнути там дорогу хвилина справи навіть коли вже все буде зібрано.

Транзистор V8 на місце ставити поки не буду. Буду пробувати замінити його на щось нове і ще можливо конденсатор якого там немає спробую десь до нього знайти.

Николаевич
10.10.2019, 17:56
Плата явно не китайская, имеет инопланетное происхождение - китайцы ведь в космос летали, вот марсеане и презентовали китайцам плат полный корабль - теперь китайцы их ставят в сварочники и прут всё в украину:D для модернизации:D

Николаевич
10.10.2019, 18:04
Транзистор V8 на місце ставити поки не буду. Буду пробувати замінити його на щось нове Можно поставить МП40 или что то из этого ряда на радиаторе. Ну или радиолампу 3,14Зda - и должно заработать.

Xort01
10.10.2019, 18:09
П
Але знову щось ніякого аналогу транзистора V8 R6G Я на ній не знаходжу.
Отож хреново, что Вы не читаете сообщения. Потому, как я Вам писал, что R6G - это тиристор MCR100, а не транзистор. На схеме обозначен как MCR100-6.

hizerqqq
10.10.2019, 18:15
https://s7d5.turboimg.net/t1/44057450_IMG_20191010_181120.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44057450/IMG_20191010_181120.jpg.html)

Обводки там пороблені якісь незрозумілі, мінус один і той самий з обох сторін. Одна з цих доріжок якраз і йде до тих ''замкнутих'' елементів.

hizerqqq
10.10.2019, 18:20
Отож хреново, что Вы не читаете сообщения. Потому, как я Вам писал, что R6G - это тиристор MCR100, а не транзистор. На схеме обозначен как MCR100-6.

значить зараз спробую перевірити його як тирістор. далі видно буде. якщо ці всі "дрібниці" ніякого ефекту не дадуть, доведеться тупо перепаяти мікросхеми і пробувати ще раз стартувати.

Николаевич
10.10.2019, 18:22
Обводки там пороблені якісь незрозумілі, мінус один і той самий з обох сторін. Одна з цих доріжок якраз і йде до тих ''замкнутих'' елементів. то тебе по ходу пороблено - то шунт - для тебя зализяка с другой стороны платы - быстрее выпаивай она из серебра сделана.

Николаевич
10.10.2019, 18:29
значить зараз спробую перевірити його як тирістор. далі видно буде. якщо ці всі "дрібниці" ніякого ефекту не дадуть, доведеться тупо перепаяти мікросхеми і пробувати ще раз стартувати. если тиристор приказал долго жить- меняйте на более надёжный типа BTW69-1200 - не сгорит точно. И авжеж не терпица процесс включения увидеть - плохо что видео не снимаете для истории.

Николаевич
10.10.2019, 18:33
Всех участников поздравляю - рубеж пол ста страниц остался позади, но самое интересное ещё впереди.:D

hizerqqq
10.10.2019, 19:44
https://s7d7.turboimg.net/t1/44063894_15707258179318407251566182887785.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44063894/15707258179318407251566182887785.jpg.html)

от по такій схемі я перевірив тірістор, показав якийсь там опір значить думаю що з ним все ок. Ставлю все назад потроху ніби поки нічого ніде не "закотилося" так що шанси усе зібрати є.

думаю що треба буде просто перепаяти мікросхеми перед наступним стартом. Раз нічого ніде не знаходиться. Ті усі розводки незрозумілі нехай висять як є, я вже там впринципі все поставив назад як було. Зараз поставлю назад тірістор і оптопару.

на данний момент все поставлено. Скоріше за все завтра буду перепаювати мікросхеми і стартувати. Я не бачу що ще тут такого може бути що я не перевірив. Залишилися стандартні резистори і конденсатори на великій платі. помоєму коли горять резистори це видно. По конденсаторах я теж нічого особливого не бачу.

Все те смд що там стоїть в цілому прозвонилося. значить схеми в цілому працюють, все що я можу тут це тільки замінити самі мікросхеми. Не бачу сенсу гадати яку краще замінити яку ні, в моїх умовах потрібно міняти дві.

Николаевич
10.10.2019, 20:11
от по такій схемі:confused: я перевірив тірістор, показав якийсь там опір значить думаю що з ним все ок. - если бы я так ремонтировал технику ( и так сойдёт - чего то там показывает ), то я бы был должен всем клиентам:D Ремонт на мать ёго так:D Чего не понятно - нельзя что бы висело нужно отрубить
9749

В общем жду с нетерпением результата
9750
:D
Кстати - раз будете менять микросхемы, то для лучшего охлаждения их можно впаять с другой стороны платы, ну что бы по феншую:D

Николаевич
10.10.2019, 20:18
Не бачу сенсу гадати яку краще замінити яку ні, в моїх умовах потрібно міняти дві. - это расточительно сразу две менять - гадание простое пишем на бумажках название микрух - сминаем эти записки и в бутылёк - поколотили их в бутыле - и потом какая первая попалась ту и меняем:D надо же как то творчески к ремонту подходить.

hizerqqq
10.10.2019, 20:24
Не бачу сенсу гадати яку краще замінити яку ні, в моїх умовах потрібно міняти дві. - это расточительно сразу две менять - гадание простое пишем на бумажках название микрух - сминаем эти записки и в бутылёк - поколотили их в бутыле - и потом какая первая попалась ту и меняем:D надо же как то творчески к ремонту подходить.

Я думаю що треба міняти меншу в першу чергу, але ціна питання заміни більшої мікросхеми менше ніж один транзистор який виб'є якщо щось піде не так. Тільки паяти там на боковій платі не зручно зовсім.

Николаевич
10.10.2019, 20:57
Тільки паяти там на боковій платі не зручно зовсім. - а так слабо.
975197529753
9754

hizerqqq
10.10.2019, 21:10
https://s7d7.turboimg.net/t1/44064544_Untitled-4d.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44064544/Untitled-4d.jpg.html) https://s7d7.turboimg.net/t1/44064545_Untitled-5.jpg (https://www.turboimagehost.com/p/44064545/Untitled-5.jpg.html)

Тепер маючи схему знову повернувся До тих "замкнутих" елементів І на схемі вони схоже є, якщо я там в низу переріжу вихід 4 доріжки на мінус на тих "розводках" біля мінусу з трансформатора, то якраз цей резистор R1 в 1 ком включиться в парі з конденсатором якого на схемі немає в цю мережу між виходом на мінус і 2 ногою меншої мікросхеми. так що в майбутньому думаю що це актуально, тільки конденсатора в схемі немає, але думаю що він там замкнутий за резистором і виконує виключно якусь "пом'якшуючу" роль. Але може бути і таке що схема якось повністю перероблена і все там тепер функціонує по іншому, хоча і не факт. Ці резистори в 1 ком і 100 ом на ній є. Але там ще на 4 ногу плати йде конденсатор 104J100, хоча можливо все так і треба, бо тут теж два виходи на цю сторону на схемі один з мінуса другий можливо з того конденсатора і якраз він проходить тільки через 100 ом.

Хочеться попробувати запустити апарат так як є, потім якщо буде працювати відріжу там вихід 4 доріжки плати на загальний мінус на який виходить і 2 доріжка. Все каже про те що так як там зараз є бути не повинно. Але думаю для тесту на роботоздатність це не критично. Просто зараз зі схеми виключений цей резистор в 1 ком і той конденсатор що стоїть поряд з ним, як наслідок туди далі на мікросхеми проходить більше менш очищеного току.

Чесно кажучи я сьогодні дуже довго там усе роздивлявся, царапав і відкусував тому що і досі не зрозуміло для чого там усе зроблено саме так і чому постійно потрібно бути самим розумним з подібних приводів.